Fujitsu Siemens
Zdravo.
Iščem prenosnik za osnovno uporabo.. Office, internet, kak divx pa še kaj podobnega.
Pa skočim na ceneje.si in tam najdem tole:
Sj vem, da je dans vse precej poceni, a tole mi pa je vseeno čudno. Seveda čudovito, a prosim za kako mnenje, kaj vi mislite o tem prenosniku.
Hvala vsem za mnenja ter izkušnje.
David
Ta je res nek osnovni pc, zato tudi ni drag, moj 4 leta star Gericom npr. ima boljše lastnosti.
Tu je še en v tem razredu, nima zraven Viste, ima pa dvojedrni procesor, kar pomeni precej večjo hitrost.
V tem cenovnem razredu je kar nekaj izbire, kjer si našel tvojega kl. primerjej druge iz te kategorije pa jih boš še našel.
Ugodna varjanta je ko imajo v Leclerc kako akcijo, ko znižajo cene okrog 30 %, če se ti ravno ne mudi. Znanka je tam kupila Wind za 350 €, normalna cena je 490 €.
Tajfun, potihoma se strinjam s tabo, na glas pa ne. Zakaj?
Nekoliko analize:
David rabi prenosnik za OSNOVNO uporabo in najde za 369 € enega, kateri ima celo licenčno Visto.
Ker se mu cena zdi sumljivo nizka, prosi za mnenje in dobi pravzaprav o tem prenosniku nekoliko negativno mnenje, saj je “boljša izbira” dražji in predvsem hitrejši in zmogljivejši prenosnik BREZ windowsov. Torej se mu za več € priporoča nekaj, kar za osnovno uporabo sploh ne rabi, hkrati pa nima tistega, kar se v teh časih nujno rabi ( windowsov, saj ne poznam nobenega “laika”, kateri bi uporabljal kako čudo od linuxa ).
taka pa je žal miselnost kar večine, saj popolni računalniški nevedneži rabijo po možnosti strašno zverino za it na youtube, obenem pa kljub sorazmerno visoki ceni nepotrebne železnine malokdo pomisli na licenčno programsko opremo.
Torej še en zaresen nasvet davidu:
Čeprav tistega modela ne poznam, je za osnovno uporabo zagotovo dovolj dober, če pa najdeš kakega za 300 € bo pa še boljši. Seveda pa lahko kupiš tudi kakega za 3000 €, s katerim sicer ne boš nič lažje in več počel, zato ti bo pa cela soseska nevoščljiva in boš pravi đek
Predlagal sem prenosnik z dvojedrnim procesorjem, ker je precej hitrejši od enojedrnega in samo 20 € dražji. Če imaš ti neomejeno časa na raspolago in lahko delaš na počasnih računalih, to zdaj za večino gotovo ne velja.
Kar zadeva licenčne programe, sem tudi jaz kupil s prvim pc licenčni OS, pri visti me pa moti to, da jo lahko naložiš samo na en pc, če imaš poleg prenosnega še domačega, bi moral kupit še eno visto.
Vista je tudi precej zahtevna glede sistemskih sredstev in na manj zmogljivih pc ne dela najbolje. Veliko je takih, ki so jo na prenosnikih zamenjali z XP.
Mogoče je pa ravno prvi pc priložnost za linux, ko še nisi preveč navajen na okna, jaz bom ob prvi priložnosti, ko se bo našlo nekaj več časa prešel na Linux.
To je samo moje mnenje, vsekakor je namen forumov, da vsak pove svoje.
Hehe,hvala za vaše odgovore.
V bistvu mi je kr pomagalo. Res je sicer,da mam v pisarni kišto s celeronom 1.2 in tam postorim praktično vse,kar se posla tiče,a za kaj več pa taka zadeva res ni.
Mislim,da je on predlog z močnejšim proc.odličen. 1g rama pa je za ne preveč naloženo računalo itak ok. Viste pa tud od daleč ne mislim uporabljat. Pač ni vse v “lepoti”.
Sicer pa bo to za starša od žene tko da bo tak strojček povsem v redu.
V bistvu sem pri vprašanju primarno imel v mislih bolj izkušnje z dotičnim strojčkom… Sj veste,npr.velik problemov nastaja zaradi slabih,hroščatih ter požrešnih šoferjev za laptope.
Itd.itd.itd.
Ajd,tnx se 1x.
Forum je zaprt za komentiranje.