fuj, kako lohk vozte tok svinske avte
Spodaj teče tema o dragih avtih, pleh pičkah, o ljudeh, ki za jest nimajo pa vozjo mercedeze …
Jaz pa ravno danes zjutraj parkiram zraven enga pižojčka 207, pa ko se spravljam v avto mimogrede pogledam vanj. Ej, kaka štala je bla v avtu. Papirji na sedežih vsepovsod, prahu na armaturi za pol centimetra, tepihi usrani do amena, na zadnji zicih svinjak… Res mi ni jasno, kako lohk sploh tok zamažete avto, še bolj pa ne, kako da ga ne spucate. A vas to res nič ne moti? Ma, jaz se ne bi mogla vsest v tak avto, pa se nimam za neko zlickanko. Najbrž bo držalo tudi to, da že to nekaj pove o samem človeku.
Pa sem to opazila že nekajkrat, sam ker ravno teče debata na temo avtov, ne morem mimo tega. Pa ne rečem, da so vsi mercedezi, BMW-ji in Audiji čisti, so verjetno ravno tako usrani, če jih vozijo usrani ljudje.
Enako.
Moj sicer ni ravno tako zelo usran kot zgoraj opisano, je pa kar precej. Ene 3x letno ga peljem v avtopralnico, drugače se pa z njim sploh ne obremenjujem- Mi je pa to pravzaprav malo hecno, da me ne moti, ker sem v hiši kar malo Monka. Ampak z njim se vozi tudi moja mularija, pa si mislim,. kar pucajte ga, če hočete imet čistega, jaz se peljem z njim itak samo v službo in domov.
Eni ljudje so pač enostavno velike nesnage in fej in fuj. Od zunaj poštirkani, ko pa malo globje pogledaš, pa se ti želodec dvigne. Samo poglej gospo novinarko. Na zunaj manekenka, v resnici pa gravž od babe. Ne moreš verjet, da je to sploh možno. Pač tako je. Jaz bi take gravže vse oglobla za mastne pare.
Meni je pa škoda časa za drgnit avto. Prav res. Ga raje preživim z družino, pa kje v naravi.
Avto je zame prevozno sredstvo, ne pa statusni simbol in tako ga obravnavam- parkrat letno v avtopralnico, 1x še notranje čiščenje in to je to. Da bi pa vsak prahec zdrgnila sproti stran, mama mia, kam pa pridemo?!
Dokler sem bila sama, sem svoj avto čistila vsaj enkrat na mesec. Potem sem dobila partnerja in čiščenje avta je postalo njegova domena. Odkar imava majhne otroke voziva svinjak. Včasih me zvije, vendar sem striktna samo pri tem, da se v grobem svinjarija pospravi, da ima avto bencin, tehnični pregled in da so otroci pripeti z varnostnim pasom. Ostalo bomo gloncali, ko bo čas za to. Moja mami se sicer včasih še vedno zgrozi, priznam, včasih tudi jaz, vendar so moje prioritete drugje. Dokler je stanovanje 1x tedensko pospravljeno v nulo, me ne gane. Povsod pač ne morem biti 100%.
Jaz pa pravim takole, nered v glavi, nered v omari.Avto je ogledalo, kakšni ste….jaz ga očistim noter sigurno 5x letno, generalno…(pa sem poročena, 2 otroka, hiša).zunaj, mi ga pere pa avtopralnica, ker je malce velik 5 metrov, če imam pa ogromno časa, pa ga poleti tudi sama…Na bruhanje mi gredo packi….v tak avto si ne bi tudi vsedla, kaj šele peljala, pa dihala tisti prah.Fuj!
Ker – iz službe dirkam po kruh, sadje in zelenjavo, iz trgovine dirkam v vrtec po dva otroka, oba mi oddajo najmanj 2x na teden vsakega s svojim odprtim lončkom jogurta ali kefirja v roki, v drugi roki z napol pogrizeno jabolko, v garderobi je prepovedano jesti, zunaj je pa za to mrzlo ali dežuje, moramo v avto, taki kot smo, smo. Parkiram na dvorišču, v eni roki imam vrečko, z drugo odpiram varnostne pasove, kape ostajajo v avtu, ne opazim, da je jabolko padlo, pazim bolj na jogurt, odhitimo v stanovanje, popoldne in večer mineta med preoblačenjem, brisanjem ritk, igranjem, pospravljanjem še od zajtrka, pripravo večerje, zvečer je na dvorišču tema, pa tudi raje sebe umijem kot avto, naslednji dan je isto, samo da ni jogurt pač pa kefir, puding ali sok, pa kruh, pa rogljiček, pa zraven nam dajo še risbice ali izdelke, od katerih odpadajo slabo zalepljeni želodi ali jesensko listje, etc etc.
Nimam babice, ki bi medtem ko jaz sesam avto, čuvala moje otroke, so pa še premajhni zato, da bi z mano sredi zime čakali pred avtom, dokler jaz čistim ali mi celo pomagali z gobico in milinico, če ravno nočem, da so naslednji dan bolni, ker se bi od vode celi zmočili. Vikendi grejo tako hitro mimo, da utegnemo ravno pospravit stanovanje malo bolj, prat, sušit, likat in it v trgovino po tedensko fasungo.
Če te moti pogled na take avtomobile, se obrni proč. saj te ne vozim s sabo, kajne?
toto mene tudi zanima, v Mariboru, prosim![/quote]
V Evroparku, spodaj pri uvozu lahko pustiš avto in greš v trgovino / na kavo ali kaj uredit, ko prideš nazaj, te čaka sčiščen avto.Za pranje zunaj stanek mislim da nekje 6 €, za noter in zunaj pa za nas, ko imamo velik avto, mislim da 16 €. Manjši nekoliko manj. Se poslužimo tega ene 2x letno, kot generalke.
sicer pa je tule več http://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=&Board=splosno&Number=544539&Searchpage=1&Main=491243&Words=+Astral&topic=&Search=true
V Evroparku, spodaj pri uvozu lahko pustiš avto in greš v trgovino / na kavo ali kaj uredit, ko prideš nazaj, te čaka sčiščen avto.Za pranje zunaj stanek mislim da nekje 6 €, za noter in zunaj pa za nas, ko imamo velik avto, mislim da 16 €. Manjši nekoliko manj. Se poslužimo tega ene 2x letno, kot generalke.
sicer pa je tule več http://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=&Board=splosno&Number=544539&Searchpage=1&Main=491243&Words=+Astral&topic=&Search=true%5B/quote%5D
Te avtoparlnice se jaz tud poslužujem 2x na leto – ko neha padat sneg, da mi sperejo sol,
pa ko pridem z dopusta na morju, da mi sperejo smolo borovcev:P:P:P
Vsak dan se takorekoč srečujem z vozili in njihovimi lastniki, toda take prasice kot so “NEKATERE” ženske se tudi tukaj zdaj dokazuje pri tem branju. Mislim če imate v avtu svinjarijo , da tudi stanovanje ne mora biti dosti boljše, saj imate v glavi že vcepljeno saj je dobro, sprejemljivo je. Sicer pa, če bi redno čistile avto ve, ali vaš mož, oziroma otroci, ne potrebujete za notranje čiščenje več kot 10 minut. Potem pa , ko prodajate svoje umazane smrdljive škatle, bi pa radi zanje toliko kot nekdo ki ga redno neguje. Pa še nekaj, pozimi se splača z vozila večkrat sprati sol, iz podvozja in pod blatniki, da neboste potem jokali, “meni pa rjavi” 🙁 Kako pa je potem s pranjem vašega mednožja, je tudi samo parkrat na leto? :)))
Ne pretiravaj s tem čiščenjem ….
In ja, jasno, da ko avto prodam hočem zanj največ, kar lahko dobim. Saj, če so po avtu kamenčki, kakšen listek pa prah … mislim, a je za to kaj slabši kot en, ki ga nekdo stalno glonca? Ko ga bom prodala ne skrbi, bo ziher zrihtan v nulo. Kar bi me imelo skrbeti pri avtu bi bilo edino, če bi bil zasmrajen (od cigaret) … tega se pa ne znebiš in jaz takega avta ne bi nikdar kupila.
Hej, ti. Raje sem v svoji koži z umazanim avtom, kot pa v tvoji glavi z motnjo. Od kompulzivnega čiščenja in takega opazovanja in obtoževanja okolice ti najbrž zmanjka časa, da bi tvoje čisto mednožje sploh uporabila, zato pa najbrž taka nejevolja. Temu se reče tudi NEDOJEBANOST. In na daleč se vas vidi, zmrde zmrdaste.
sicer pa je tule več http://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=&Board=splosno&Number=544539&Searchpage=1&Main=491243&Words=+Astral&topic=&Search=true%5B/quote%5D
hvala 100 x