Fuj, grd in neuporaben
http://avto.over.net/testi/mitsubishi_i-miev/
Živim na vasi in kaj če mi takšno skropucalo na elektriko. Z njim bi prišla v službo in na pol poti do doma, potem pa šest ur čakala da ga nafilam? Komu na čast.
Ženske mone? Bi imele takšno električno skropucalo?
v LJ in tudi v drugih mestih je že nekaj polnilnic, kjer lahko zaenkrat še brezplačno polniš svoj električni avtomobil(in brezplačno parkiraš), to področje se res razvija in v roku nekaj let bo teh polnilnic veliko več, tudi v šoping centrih in drugje.
ideje so, da bi energijo iz svojega prekomerno napolnjenega avta lahko tudi prodal naprej … na netu je veliko tega za prebrat.
v kolikor ljudje razmišljajo v stilu … kaj mi bo to skropucalo … je bencin še vedno splošno dosegljiv in še dovolj maneverskega prostora za dvigovanje njegove cene 🙂
Meni se ne gre za statusni simbol, ampak v nekem mini avtu se prav klavstofobično počutim, večji avto mi predstavlja varnost, ne pa tile mali kinder jajčki, mogoče so dobri za po mestu, jih lahko povsod parkiraš, za kakšne daljše relacije in vožnjo po AC pa no go![/quote]
letos na trg pridejo električni kangooji, ti pa niso prav majhni 🙂
Meni se ne gre za statusni simbol, ampak v nekem mini avtu se prav klavstofobično počutim, večji avto mi predstavlja varnost, ne pa tile mali kinder jajčki, mogoče so dobri za po mestu, jih lahko povsod parkiraš, za kakšne daljše relacije in vožnjo po AC pa no go![/quote]
Mogoče bo držalo, da je večji avto večja varnost, ampak pri večjem avtu je tudi večja hitrost in konec koncev pri hitrosti nad 80 km/uro nimaš pri nobenem prav velike možnosti za preživetje, moraš računati bolj na srečo. Ampak to je moje mnenje. Jaz sem pristaš manjših, bolj okretnih avtomobilov. Bencin, še ni dovolj drag.
Mogoče bo držalo, da je večji avto večja varnost, ampak pri večjem avtu je tudi večja hitrost in konec koncev pri hitrosti nad 80 km/uro nimaš pri nobenem prav velike možnosti za preživetje, moraš računati bolj na srečo. Ampak to je moje mnenje. Jaz sem pristaš manjših, bolj okretnih avtomobilov. Bencin, še ni dovolj drag.[/quote]
Meni se gre bolj za občutek varnosti. To, da je pri večjem avtu večja hitrost, je pa neumna izjava, tisti, ki divjajo, bojo to počeli ne glede na velikost avtomobila.
Sicer pa opažam, da predvsem lastniki manjših in “okretnejših” vozil ne znajo parkirati – zasedejo po 2 parkirna mesta ali pa parkirajo postrani, sem ravno zadnjič bentila, ker je nekdo nissana micro parkiral tako postrani zraven mojega avta, da sem morala čez sovoznikov sedež plezati…
Zakaj pa bi ga ti sploh imela če ga ne potrebuješ?
Če živiš na vasi kot praviš ga ne potrebuješ oz ti ne pride prav, zakaj potem stokaš in kritiziraš?
Majhen avto je za mesto prav fin, zakaj bi potreboval za v službo velik avto, če si v njem sam? Ta avto je priročen za mesto, ker je temu tudi namenjen, saj ni namenjen za potovanja.
Preden kritizirate dajte malo razmislit no.
Kje ti vidiš da je neuporaben?
Električni avtomobili so še svetlobna leta od uporabnosti. Njihova cena je ekstremno previsoka, doseg z enim polnjenjem občutno premajhen, povprečna hitrost tudi, “tankanje” ekstremno dolgo, ekološka sprejemljivost (v celotnem ciklu od izdelave do razgradnje) absolutno nizka, življenjska doba najmanj 2x prekratka itd. Dobesedno si ga lahko privoščijo samo tisti, ki imajo velike viške denarja in se malo igrajo sodobno tehniko. Torej počakaj še 10 let, morda v tem času pogruntajo kaj novega.
Upoštevajoč izkoristek pretvorbe v energijo, od litra bencina dobimo 3300 watnih ur energije, od litra napolnjenega sodobnega Li-ion akumulatorja pa bednih 250 watnih ur. S tem da ko je v tanku samo še 1 liter bencina (2% volumna rezervoarja), avto še vedno lahko dela s polno močjo, medtem ko se akumulatorjem uporabno območje prekomerno zniža že, ko jim kapaciteta pade pod 40% napolnjenosti.
Mislim, da so za določene potrebe lahko taki avti uporabni, odprti moramo biti za kakršnekoli nove rešitve in jih ne omejevat že v štartu, sicer bomo spet na konjih in kočijah, ko zmanjka nafte.
Ne vem pa zakaj ne morejo pri taki ceni naredit malo bolj normalen avto, ker tole je res konzerva. Glede velikih avtov gre pa tukaj poleg varnosti tudi za to, kako spočit stopiš ven, tu mislim predvsem na poslovne poti na daljse razdalje. Majhna medosna razdalja in poskakujoče podvozje hitro pokažejo svoj davek. Po Sloveniji ni problema, saj ni nekih razdalj in bi tudi doseg 150 km bil dovolj za drugi avto.
@Ppp žal je 150 km dosega le na papirju. v testu je zapisano da mu ni toliko pokazalo.