Najdi forum

"frtalja"

A mi pove kdo, kako jo pripravi ? Kolegica mi je razlagala o neki “madrjolci”, pa ne vem o čemu še.. 🙂 Žal nisem iz primorskega konca, ampak vem, da mi boste pomagali.
Hvala.

Prijateljica ti je povedala katera zelisca das v jajcka. Madrjanca,srcno zelje,koromacek,divji spargeljni… kako se madrjanci rece pravilno, ne vem.Vsa ta zelisca bodo spomladi rasla povsod. Rastko in Karolina sta govorila o frtalji .Glej temo Krompirjeva polenta.Zase vem,da je to moja najljubsa jajcna jed.
Popeces malo pancete, v skledici razvrkljas jajcka,posolis in popopras,dodas malo naribanega sira in drobno sesekljana zelisca.Vse to vlijes na vroco mascobo in speces.Vcasih dam malo mleka,moke,radenske,za vec jedcev.Popecem po obeh straneh,malo prakse,da se ne prezge. Vcasih se igram in specem kot tanke palacinke .Vsako s svojim zeliscem.Potem pa namazem s skutinim slanim nadevom,ki ga naredim sam ali pa kupim. Kolikor ljudi,toliko razlicnih frtalj.
Mislim,da so dobra tudi druga zelisca,pac tista,ki jih ti poznas. Zraven jemo radic s toplim fizolom. po nasi vasi vsak vecer spomladi disi po frtalji. V redu? Oglasi se! Lp Polz brez hisice

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close