Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek frizerke-pramena-kako se naredijo takšna kot na sliki

frizerke-pramena-kako se naredijo takšna kot na sliki

Tudi mene vsakič kar zmrazi, ko slišim: “Dala si bom narediti PRAMENA.”

Gre za barvanje enega pramena las
(en pramen),
ali v množini, za več pramenov – torej, dala si bom narediti pramene.

Po mojem je problem v tem, da berete preveč zapisov s forumov
in premalo knjig …

Meni se tud tale pramena ne slišijo dobro, kot npr. ledvica (me bolijo ledvica), ampak SSKJ pravi takole (copy-paste):

pramen -ena m (a e) daljši, tanjši skupek las, niti, vlaken: spletati pramene v kito; razdeliti
lase v več pramenov; volneni pramen / pramen sivih las

* tekst. dolg, valjasto oblikovan skupek neurejenih vlaken s premerom od 1 do 2,5 cm // kar je temu podobno:
korobač, spleten iz treh pramenov / trgati
časopis v pramene / ekspr. sončni prameni;
pramen megle, svetlobe

(Poudarjena je množinska oblika).

Treba je znati brati SSKJ.:)) Pramen -ena (mišljena je rodilniška oblika samostalnika in ne množina.

Treba je znati brati SSKJ.:)) Pramen -ena (mišljena je rodilniška oblika samostalnika in ne množina.[/quote]

Seveda je res, ampak eni se pač ne znajdejo. Tisti “m” pomeni moški spol in ne množina.:)

Od kje ste tiste, ki vam frizerke delajo PRAMENA?
Pri nas VSE frizerke in stranke uporabljamo besedo PRAMENI (če jih je več).
Po tem sklepam da so pramena narečno povedano prameni. Imam prav?

Ne bi se ravno strinjala s tabo. “Pramena” uporabljajo tutke, ki se jim je zdelo kul, če so slovenščino zdelale z dve, ker itak bojo imele salon, kjer bojo delale fen frizure in barvale lase in jim ni treba jezika obvladat. To so tiste iste, ki pišejo “nebi” in mislijo, da je jajce moškega spola.

pramenA!!! za kozlat! ma od kje vam to??
p. s. nisem brala predhodnih postov (če ti je slučajno že kdo kaj povedal o tem)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close