Frizerke na svojem imajo vse po 4000 eur plače
Imam žlahto kjer so povečini sami tumbi glumbeki. Ker delajo privatniške šihte imajo kakopak vsi urejen stanovanjski problem, vikendice v Istri itn.
Imamo pa eno žlahto preko luže. In ker sem edina univerzitetno izobražena in sem se v času študija posledično naučila tekoče govoriti angleško, sem bila določena, da žlahti cel teden razkazujem Slovenijo. Zastonj kakopak…
Sem rekla, hvala ampak ne. Bi sicer dodala, da lahko, ampak bi zahtevala plačilo. Pa so bili nosovi že ob prvem stavku predolgi. Stric Tone, ki je avtomehanik, mi seveda nikoli ni zastonj popravil avta…
Skratka, dragi moji izobraženci, cenite se in ne talajte svojega znanja okoli zastonj.
Bob Lazar, 10.09.2025 ob 07:54
Anonimno 10534, 10.09.2025 ob 07:34
Bob Lazar, 10.09.2025 ob 07:05
Levičarka, 10.09.2025 ob 06:54
Bob Lazar, 10.09.2025 ob 06:41
Najmanj šole pa največ keša., 10.09.2025 ob 01:02
Onega dne, ko smo mi šli v srednje šole / gimanzije je veljajo pravilo, da tisti fantje, ki so šli skozi osnovno z dvojkami in enkami, so bili kasneje dobri za na teksas, kar v Ljubljani pomeni avtomehanična poklicna šola. Za ženski spol pa je bil ekvivalent frizerska šola ali pa administrativna šola, ki je bila v isti stavbi kot frizerska.
Kakorkoli, zadnjič sedim pri fizerju in čakam na striženje. Pa si med dolgočasenjem ogledujem cenik. Moška frizura 19 eur. Povprečno prav toliko minut potrebuje frizerka, da ostriže moškega. Žensko barvanje in striženje 60 eur. In prav toliko minut najbrž frizer / ka porabi za urejanje las ženski populaciji.
Da zaokrožimo frizer / ka je za delo plačana 1 eur na minuto ali 60 eur na uro. Od tega odbijemo 9,5 % davek, amortizacijo tistih 30 m2 frizeraja (če ni že prostor odplačan) pa kakšno malenkost potrošnega materiala in stroškov prostora ter še kakšnega računovidjo je treba plačat. Pa recimo, da povprečen frizer / ka zasluži 50 eur na uro čistega.
50 x 8 ur x 20 dni v mesecu je 8000 eur.
Če si izplačuje plačo je to 4000 eur mesečno neto!!!!
4000 Eur plače za faking nič šole in za teslo zabito. Dobri ste eni da študirate, da vas potem takole ovčke strižejo…
In kaj je narobe, če je delo plačano za podalpske razmere dokaj dobro?
Fakultetna izobrazba ni obvezna. Dobro delati in tudi zaslužiti se da tudi nekoliko nižjo izobrazbo!
Sem napisala, kaj je narobe: Narobe je, da delajo brez računa!
Naredi poklicno šolo in delaj še ti brez računa, po 10-12 ur na dan v smradu kemikalij in zoprnih bab!
Meni “moja” še nikoli ni zaračunala, jaz pa to kompenziram z delom, ki ga obvladam in je država prikrajšana 2x.
Levičarji nikoli niste ničesar kompenzirali?
In da, jaz zaslužim veliko več kot 4 jurje na mesec, moji zaposleni pa le malo manj in vsi se strižejo za kompenzacijo.
In vsi tudi koristijo zdravstvo, šolstvo, ceste … in zraven pizdijo, zakaj ni osebja v domu za ostarele, zakaj je pomanjkanje zdravnikov, ni javne razsvetljave v njihovi ulici …
Prav je, da so ljudje, ki veliko delajo tudi dobro plačani. Vsak se je sam odločil za svojo poklicno pot in mislim, da se lažje inženir ali magistra ekonomije prekvalificira v keramičarja, frizerko, kot obratno. Jaz jim ne zavidam. Grem sicer malo manjkrat k frizerju, ker se tudi meni zdi drago , ne bi pa zamenjala svoje službe za njeno, začeprav služim pol manj. Ampak – ne zdi se mi pa prav, da se ne plačuje davkov. In po možnosti stalno pričakuje super ves javni servis. Zavedam se, da tudi tam ni vse ok, je korupcija. Očitno smo narod, kjer se vsak po svoje “znajde” (beri: goljufa), vidi pa le druge.
Ne tako dolgo nazaj sem delal za neko dobrodelno ustanovo(da ne odkrijem točno kaj in za koga) in vedno napisal račun in na koncu 0,00€ donacija!
Od nekaj tisoč € , ki sem jih doniral kot delo, mi je država znižala davke za 0,75€. Ja 75 centov, prav je napisano.
Jaz nisem bil lačen, delavec, ki je delal z mano je dobil plačo in še na pir sem ga peljal po službi.
Tako, da mi nekaj friziranj, ki jih plačam z uslugami, ne povzroča ne skrbi, ne slabe vesti.
Tu zaključujem to debato, vi pa kar veselo!
Menjaj računovodkinjo, ki ni upoštevala donacije kot olajšave!
Izobraženci, cenite se, 10.09.2025 ob 10:40
Imam žlahto kjer so povečini sami tumbi glumbeki. Ker delajo privatniške šihte imajo kakopak vsi urejen stanovanjski problem, vikendice v Istri itn.
Imamo pa eno žlahto preko luže. In ker sem edina univerzitetno izobražena in sem se v času študija posledično naučila tekoče govoriti angleško, sem bila določena, da žlahti cel teden razkazujem Slovenijo. Zastonj kakopak…
Sem rekla, hvala ampak ne. Bi sicer dodala, da lahko, ampak bi zahtevala plačilo. Pa so bili nosovi že ob prvem stavku predolgi. Stric Tone, ki je avtomehanik, mi seveda nikoli ni zastonj popravil avta…
Skratka, dragi moji izobraženci, cenite se in ne talajte svojega znanja okoli zastonj.
Ta stavek sicer drži, če znanje je in se ga da prodati. Kakor pa smo ugotovili je veliko nepotrebne in nekoristne izobrazbe, ki je sama sebi namen.
To je obdobje debelih krav za podjetnike in obrtnike, ki jih je malo … Tudi sedaj verjetno vidijo, da frizerka (pa te cene, ki si ti jih navedla niso visoke), kozmetičarka … ali pa obrtniki kot so vodovodar, električar, polagalec ploščic, knaufer, mizar, avtomehanik … zaslužijo več, kot kakšen mag. kjer v pisarni. Saj ni nujno, da bo vsak obrtnik dobro zaslužil, ampak če si priden, dober in pošten pri tem, kar delaš, dober glas seže v deveto vas. Na začetku moraš sicer pri komu delati, da se dela naučiš, potem lahko začneš sam, čez čas pa samo vodiš skupino ljudi, ki dela zate.
Tako da ja, delo z “rokami” je ponovno zelo cenjeno in čedalje bolj bo.
Levičarka, 10.09.2025 ob 06:35
Ne moti me njihov visok zaslužek, moti me to, da 2/3 dajo v žep brez računa. Enako mehaniki, kot frizerke. Tudi to so ljudje, zaradi katerih trpi državna blagajna in socialna država. To so ljudje, ki imajo občutek, da se zaradi kraj in privilegijev pravično “znajdejo”, v resnici pa kradejo državi, torej soljudem. Kradejo denar, ki bi šel sicer za zdravstvo, šolstvo, pokojnine, socialo.. ja ,tudi za pokojnine. Namreč ko zmanjka denarja v pokojninski blagajni se vzame iz državne.
Vswkič, ko vam privatnik kaj naredi brez računa se zamislite in imejte slabo vest. In če si privatnik, za vekomaj veke zapri usta in si nikdar nikdar nikdar ne drzni pisniti čez državo.
Če si privatnik ki nikdar ni delal brez računa, si pa svetnik :))
Si pa res glupa. Davki so kraje, jaz delam, da mi drzava potem odzira. Da politicna golazen krade in si deli davkoplacevalski denar, ga deli albancem in podobnim lenim prislekom, posilja v Ukrajino itd itd. Podpiram vse, ki znajo skrit denar pred pozresno drzavo. Vsak mora zase poskrbet. Ti pa kar futraj to drzavo. Drugo je, ce drzava dejansko deluje.
Anonimnež, 10.09.2025 ob 09:48
No, jaz pa res še nisem česa opravila brez računa.
Izbiram in delam samo za podjetja in tam ni variante, da bi se delali na črno.
Tudi FURS kontrolo sem že imela, ker nisem zahtevala posebnega certifikata za davčno blagajno, ki je seveda ne potrebujem in se je ob kontroli to potrdilo.
Ja, nihče med nami ni nedolžen.
Si kdaj imela doma vodovodarja, ki ti je delal ceneje, brez računa? Verjamem, da ne enkrat in ne samo vodovodarja. Tudi jaz, ko sem bila mlada in z nizko plačo, pa se mi je zdelo, da mi to “pripada”, da se “znajdem”. Zdaj je tega vse manj, bi imela slabo vest pred sabo, svojimi otroci. Vsi delamo napake, ampak je prav, da odpremo oči, si včasih kaj priznamo in potem popravimo. Pa ne s spovedjo, ampak s pravimi dejanji.
Srečno!
Anonim689, 10.09.2025 ob 10:53
Si pa res glupa. Davki so kraje, jaz delam, da mi drzava potem odzira. Da politicna golazen krade in si deli davkoplacevalski denar, ga deli albancem in podobnim lenim prislekom, posilja v Ukrajino itd itd. Podpiram vse, ki znajo skrit denar pred pozresno drzavo. Vsak mora zase poskrbet. Ti pa kar futraj to drzavo. Drugo je, ce drzava dejansko deluje.
Če se ti zdi, da ti država krade, jo zamenjaj za Argentino ali še bolje Avstralijo. Morda ZDA, srečno pot!
Bob Lazar, če ti je domet pir po službi in goljufanje države, lahko zaslužiš tudi več kot 4.000, ne živiš pošteno, ne živiš moralno in poštena, modra in samozavestna ženska na poti te bo samo prestopila.
Ne, v življenju še nisem ničesar opravila za kompenzacijo, ker vem, kako pomembno je državno blagajno polniti z davki, da nam lahko država zagotavlja brezplačne oz poceni storitve.
niso problem sp jevci ,ampak enormni davki ,tako,da če nekaj ne naredi na sivo se ne izplača delat…de ne govorimo kako se troši denar od davkov. In na koncu tudi sivi denar konča v avtomobilu ,dobrinah ,kjer se dd v ju ne da izognit in država pobere denar v drugem krogu. Največji problem je korupcija ,ki sega povsod v nabave ,tudi gradnja stanovanj je omejena z zemljišči, občine ,veljaki …zato take cene in superprofiti ne končajo v Sloveniji ampak v davčnih oazah in od tega država nima nič Niso glupi visokoizobraženi,samo morajo razumet ,da je lahko njihova plača tudi parkrat nižja od obrtnikove,ker je odvisen od svojega zdravja ,obrabe telesa , na koncu nizke penzije in pameten mora dat nekaj na stran .Pač bo treba prit do tega ,da tudi tista ,ki ti bo prala rit bo imela višjo plačo od intelektualca ,sicer ne bo nobenega ,ki bi to počel…
Tudi sam imam sp. Pri takšni vladi moraš biti res blesav, da bi izdajal račune.
Davek na davek, za korupcijo in nevladnike.
Recimo v Avstriji sploh ne pišejo računov. Kelnar ti samo na roko napiše kaj si pil. Pa imajo dobro porihtano socialo, zdravstvo, policijo, … Pojdi še njim težit kako hudo je biti levičar.
Vem, da imam neznansko srečo z mojo frizerko. Pride na dom, me postriže in pobarva (barvo kupim sama za cca 8 eur) in gre. Glavo si umijem sama. Računa 10 eur. Enako tudi, če grem slučajno k njej v salon (morebiti 1x na 2 leti). Samo striženje in barvanje ter v salonu umivanje glave. O kakšnih nenormalnih cenah frizerjev pišete. Plačuje najemnino, stroške v salonu, nabavo materiala in vse prispevke. Je ves dan na nogah, dobre ali slabe volje, stranke slabe volje ne opazijo. Tale moja zasluži komaj kaj več kot za kruh. Če bi mi napisala račun, verjetno ne bi bilo izpod 30 eur. Dela pa z veseljem in je resnično rojena frizerka. Tudi to ni vsak. Tako kot vsak mehanik, vodovodar, električar, eni delajo, da zaslužijo, drugi, da delo opravijo kvalitetno. Zato pa je tudi tolikšno povpraševanje po DOBRIH in kvalitetnih obrtnikih.
Jaz pa v take blazne zaslužke ne verjamem. Najprej če dela sama, koliko dobi na dan. Ima skoz stranke? Jaz sem iz Ljubljane, zaradi previsoke cene frizerjev se vozim v salon v Grosuplju, tam je pol ceneje. Nohtarca mi nohte naredi za 30 EUR, ima povprečno 5 strank na dan, največ dela je popoldne, tu notri je cena materiala, prispevki so 600 EUR,ko gre na dopust, ali zboli, ni plačila. Velikokrat jamra da ji ostane okoli 1000 e. Ne poznam nobene zelo bogate frizerke. Ena v naši ulici ima od mame salon, sama živi v mansardi v mamini hiši, avto je star, garderoba je povprečna, ne vem kam dajo take bajne zaslužke
Anonimno 3469, 10.09.2025 ob 07:34
Najmanj šole pa največ keša.
tudi izračun si naredila napačen. nesamo napačen izračun tudi življenja ne poznaš. in ne samo da ne poznaš življenja, ne poznaš , dela. ti bom pomagal. da ne boš celo življenej ovčka. pa začnimo z izobrazbo.
vam ovcam, elvičarkam ,feminsitkam, so prodali idejo, da je akademska izobrzaba pokazatelj, stopnja inteligence. kar ni. logično. indoktrinirali so vas, da je akademska stopnja izobrazbe pokazatej vrednost človeka. če ti to verjameš, super. jaz ne. najbolj to idejo prodajajo družboslovci. zakaj? zakaj največ levičark, femisnitk družboslovk. jak er vvedo, da so to njihove zveste volilke. neuporabne, ničvredne ki morajo delat v JU. kerdrugje ne morete. zakaj ne? KER NIČ NE ZNATE. kdo pa lahko. ja naravoslovec lahko.
zdaj pa naprej. torej, koliko jeu rna postavka praviš? ja orng je ja. veš zakaj? kerje na reanem trgu delovne sile, je znanje, praksa, zelo cenjena. zato. kero so vas leve fašsitke, femisntike nafukali do konca.
tiis vzela, najnižjo izborazbo skori 4 stopnjo. tolko prasica si. pa greva mdiva gledat, avto elektrikar z 4 stopnjo. in kasneje gre na uni. leketrothenike in je inženir recimo. kaj msiliš koliko dobi inženiz elektrotehnike? razen dobrega delovnika, sluzbe na dobri firmi?? kaj misliš koliko? no ti povem. od 20 000 evrov na mesec. do 50 000 na mesec če je nek programer v neki dobri firmi. ja?? vešti o čem jaz govorim? se tebi sanja?
ker je delo, znanje dela, na realnem trgu, veliko vredno.
ker tvoej druzboslovje ničvredno – ni na realnem trgu nič vredno.
to je resnica. in prav je da ti frizerka vzame 200 evrov. prav je da ti vodovodar vzame 300 evrov za nič. čisto prav. ker nisi nič vredna. to je resnica.
in sedaj k tovji podli. ovčki.
TI SI OVČKA. TI SI TISTA SPRANA, INDOKTRINIRANA, NA MAX.
tebe so sprali v feminizem in levi fašizem.
frzerka je sposobna. morala je dat veliko tečeev skozi, veliko požret bulanja, in se je trudila in ima talent, in voljo in ve da bo enkrat, imela zase neki. in pol prideva do ničvredne ekonomske šole. mene, uni ekonimisktene bodo učile ekonomije. ki je 40 elt zastarelo in ne zanjo nič. če bi kaj znaal bi svoje podjetje naredila . pa ne zna niti to. enega kafiča ne zna furat pa je magistra ekonomije. hahahahahaha
vidiš, ovčka si ti. ti si tista spranka. ampak problem je , ker vas je levičarski sistem tak odobro opral, takospretno, da nikoli ne pomislite da ste vi tiste ovce. ve tiste sprane. nikoli niti pomislite ne. ker se vam ženske z 3 letno šolo predstavi kot majn pametne. ker se vam jusdi z slabimi ocenami predstavi kot majn pametne. ja? pa verjetno kdo je. ampak večina, če bi imela pravovodstvo doma bi imeli fsaj 4ke. in ti to veš. ampak ker delas za 1300 evrov z uni diplomo ničvredno, ker sise ujela v tipično komunistično past. ki se ji reče, tko. ti bom opisal.
zdaj paste že toliko vložili noter, da več en morete rečti NE. ker je že toliko, let dala lulika v druzboslovje, toliko let zavozila,zaopravila za nič, pa niam otrok, nima moža, nima nič. nula od nule od samice. da po toliko eltih šolanja, zdaj več ne more rečti NE. in ne smeš si nitidrrznit priznat, niti pomislit, da pa jaz, imam prav. da si ti tista luzerka.- da si ti tista ovčka. ki so jo nafukali na suho. toliko let isdala noter, da sedaj moraš neki iz tega naredit. – amšpak ne moreš, ne zmoreš!! ker NIČ NE ZNAŠ. tvoje znanje ni nič vredno.
in jaz vem ,da si težko priznaš. ozrima da si sploh ne zeliš niti začet priznat, dasi ti tista ovčka. ona je podjetna. prodorna je. zna neki.
in problem ej ker ti msilišp, da je to lahko delo. ti msiliš, da je lahko izbrat pravo lokacijo za firzerski salon. ti msiliš da jelahko prdidit do pravega znanja- ni lahko. težko je. veiko težje kot tvojo ničvredno diplomo naredit.
in zato njena plača ni 8000 ampak 20 000. ja? naredi malo bolj pravi izračun.
ima mogoče nek del hiše od staršev. naredi salon ven. ok? realno. na vasi, tudi v mestu. ima recimo 2 zaposleni. povpračna ženska firzura stane okol cca 150 evrov. če jih naredi 5 na dan. je to koliko? 750 evrčkov. na dan v 10 urah. pa rečiva 700 evrov. pa rečiva 600 evrov. ja?? na dan? to je 6000 na 10 dni. to je 12 000 na 20 dni. to je plus če dela soboto če želi. rečiva da rabi več dnarja 2 soboti. je to 13 000 evrov zasluži.
ima dve zapsoleni, neki na praksi. poleg dobi od tvoje države elvičarske študentke na prakso. za to dobi denar. levičarska drzava zelo zelo stimulira dobre SP. jevce. zelo masno. brez skrbi. sam da samice zgledajo da so zaposlene. ker si ne morejo privoščit , ženskega upora. družboslovk ničvrednih. torej fsaka ji prinese na mesec 8 000. je to 16 000 plus 13 000. je to okol 30 000 na mesec. pa rečivvada da plača, za ogrevanje, klimo, elektriko, internet, mašine, orodje, pa tko pranje brisač, pa nek istroški pač poleg neke amortizacije , da da recimo 5000 namesec. drzavi da 2500 za plačo za zaposeno jeto 5000 za obe. torej ji ostane čistega 20 000 evrov. na mesec.
ovčka si ti. tisi tista nepodjetna, nepresepktivna luzerka, ki nič ne zna. tis itista luzerka – ovčka.
Kdo pa računa 150 EUR za žensko frizuro? Se ti hecas? Sama plačam za striženje in barvanje 3x manj, z računom, v salonu
Forum je zaprt za komentiranje.