frizerji-cene
Včeraj sem za striženje in fen frizuro dala nekaj manj kot 20€, okolica Ljubljane. Za barvanje pa ne vem.
LP
Približen izračun materiala:
barva višji kvalitetni razred …za dolge lase se je porabi tam okoli 70g, plus oksidant – znese cca 10eur.Šampon, balzam, utrjevalec cca 3 eur.
Čas:
10-15 min pogovor , priprava stranke in mešanje barve
25 min barvanje
7 min spiranje , masaža in maska
cca 20 min striženje
30 min sušenje
Material cca 13 eur (brez vode in elektrike ) plus cca 1,5 ure intenzivnega dela.
Če gledamo uro mehanika ki je 20 eur, je to dodatni 30 eur.
Skupaj 43uer, plus ura psiologa ki je ne želite plačati…
Država pa zahteva svoj davek, zato je minimalni izračun za dolg las z kvalitetnim materialom min 51eur.
1,5 ura intenzivnega dela? Ta čas, ko se meni suši barva, dobra frizerka opravi še eno striženje. In če mislite, da hodimo vsi k frizerju čvekat, se motite. Jaz ful sovražim čvekave frizerke.
Vse drugo pa verjamem, da drži samo glavno postavko si pozabila – najemnino. Zato so frizerji v raznih nakupovalnih centrih verjetno tako dragi.
Barve pri frizerjih so res kvlitetne in profesionalne,tako,da so cene upravičene.Če se vam to zdi drago,si v tgovini kupite umetno sintetično barvo,ki se jo boste rešili samo s striženjem,pa bo.Kar se pa tiče še striženja,se mi pa razlaga,da vam strženje dveh centimetrov konjic zaračuna dolg las,je pa verjetno postavka za sušenje,ker je striženje pač striženje.Cene se ralikujejo samo med moškim in ženskim striženjem,dolžina pa ne igra vloge.
jest sem pa ena tistih,ki dam raje par evrov več pa imam narejeno kvalitetno uslugo,ki pa sigurno ne more stat 12EUR,seveda so to cene za delo na črno…poznam te reči.
že po cesti vidiš katera se paca sama doma in katera je slabo ostrižena…vidi se tudi koliko so skurjeni lasje in veš da frizer ali:
ni strokoven
nima dovolj znanja
ali pa špara na preparatih,ker za 20 ali 30 eur ne mora delat s kvaliteto,ker ne pride skoz.
…je pa res,da večina žensk špara na sebi,na koncu mora pa po dvakrat v drogerijo po barvo in vsa rumena ali pa skoraj črna,še vedno ni zadovoljna…pa še uničene lase ima.
Jaz si tudi ne morem vsega privoščit kar bi rada,toliko pa se cenim,da imam rada kvalitetne tretmaje.Saj nega naše fasade ni avtopralnica-sam da je čim cnej-pa še tam pogledam,da nimajo prav starih krtač…ali raje uporabljam redno novo gobo,da nimam sprasknega laka na avtu.
Bravo bivša frizerka,cene barve se zelo razlikujejo v ceni,plus davek,najemnina inše bi lahko naštevala.se strinjam z vami.
Forum je zaprt za komentiranje.