frizer Stevo – ali je v redu?
Stevo je fajn in dobro striže, ampak če se mu ne zdiš dovolj nobel in pomembna, te bo po hitrem postopku predal kateremu od svojih frizerjev. Mene je enkrat postrigel on in je bilo super. Ko pa sem mu povedala, da sem ena navadna tajnica, me za naslednjič sploh ni hotel več naročiti pri sebi. Enako se je zgodilo še dvema znankama.
Podobna zgodba je z njegovo ženo. Baje super oblikuje obrvi in se lahko naročiš pri njej, ampak ko prideš, ti bodo poskusili vsiliti kako drugo vizažistko, ker ‘Branke pa ravno zdaj ni, ampak smo vam zrihtali eno nadomestno.’ In potem obsediš tam, ker se ti smili punca, ki ni nič kriva in veš, da ne bo plačana, če odkorakaš ven. Enkrat sem se osmolila, zdaj grem pa raje drugam.
Slabše kot pri raznih kljukcih, ki odprejo salon, čeprav nimajo znanja, ne more biti. Ena, sicer simpatična mlada sp-jevka me je nekoč postrigla na cca. 3-4 cm razlike dolžine las na levi in desni strani.
Pa tam v tistih salonih Simple je tudi katastrofa. Sem skočila na par cm striženja – 10 min dela, plačala 30 eur za krajšanje 2 cm las (ravna linija), v avtu sem si potem z lastnimi škarjicami odstrigla pramen, ki ga frizerka ni “videla” in mi je štrlel ven. Katastrofa.
Hodila sem na cut and go za 10 eur kar dolgo, a sem zato že leta enako postrižena in se frizerka niti potrudila ni več. Verjetno zaradi premalega zaslužka. Sem šla na striženje k eni, ki jo baje hvalijo, za odtenek boljše, samo 20 eur višja cena. Razmišljam, da se spravim v Trst k frizerju. Ima kdo izkušnje s kakim tržaskim frizerstvom?
Jaz nikoli ne pišem na forum, ampak glede na vse mešane odgovore, sem tudi sama bila zmedena. Ker pa je imel noro poceni za študente (cel paket z baravnjem in striženjem, oblikovanjem pričeske, pranje samo 55eur : ZA ŠTUDENTE), sem se odločila, da vseeno tvegam pa bo kar bo.
Skratka, mene je imel njegov frizer Žan, ki je odličen. Bila sem pod njegovim nadzorom ves čas, vse mi je razllžil, 3x vprašal za mnenje in na koncu sem odšla res zadovoljna s pričesko. Lepa barva, tako kot sem hotela, konice so bile res samo konice in še končni stayling – nor.
Jaz grem samo še k njemu.Res pa je, da ne vem kako bi uredili drugi ali celo on sam.
Ma nikoli k tem profi frizerjem. Pa cene imajo nabite x 10.
Pa vedno ene vajenke, ki te perejo, celo barvajo in pripravijo za striženje. Potem se pojavi ON in nekaj ocufa,
Od zadaj vse mule vzhičeno vzklikajo, vauu kok je dobr, kok vam paše, mlajša ste za 10 let….
Plačaš k kreten/ka, prideš domov in se ne moreš razčesat. Nikol več se ne počešeš isto, ampak kar eni šopi las visijo. Če imaš srečo, da ti niso skurili lasišča, greš čez dva dni k vaški frizerki, da te popravi za 8 €.
Jaz v Cut’N Go hodim na striženje špric in mi računajo 10 eur, me pa mal moti čakanje. Stevo, Mič in podobni so mi za enako hoteli računati 30 evrov. Lase si umijem pred prihodom, ker nočem, da mi “kar nekaj” dajejo na glavo + prej naredim nego z domačo masko za lasišče – družinski skrivni recept, s katerim smo “obrnile” žensko plešavost oz. redke, tanke lase – imamo pač to v družini. Imam pa daljše lase (malo čez ramena), striženje špric 3x na leto.
Po moje bi tukaj na med over rabili en ločen forum o frizerjih, ker je to takooooo stresna odločitev. Sama ugotavljam to – ko greš prvič, drugič, tretjič k enemu frizerju, se še potrudi in te posluša, potem pa te kao že “pozna” in samo na hitro naredi isto kot prejšnjič. Vedno se mi to dogaja in potem po 10+ obiskih zamenjam.
In potem vprašanje – kam? Saj bi dala 100€ in več za res vrhunsko frizuro in barvo, ampak v resnici pa nikoli ne veš, koliko te bodo zašuštrali. Pritožiti se pa itak nočeš, ker si potem zoprn in zahteven in itak te na koncu obtožijo,da si imel ti previsoka pričakovanja in da iz tvojega “lasa” (zakaj že uporabljajo to blesavo ednino?!) več ne more nastati.
Tudi komentarji na netu niso preveč uporabni, ker ima pač vsak svoje izkušnje, čisto vsakega frizerja bo 10 ljudi hvalilo, 10 ljudi pa spljuvalo. Bila sem že pri vseh, od vaških frizerk do Miča in podobnih, zdaj pa spet izbiram, kam bi šla, in je huje kot k zobarju 🙂
^Tudi jaz se ravno soočam s tem, iščem in poiščem, pa potem ponavadi tudi ni točno tisto, kar želim. Pa spet iščem, pa sem spet nezadovoljna… Niti ne toliko s striženjem, ali morda bi temu rekli eksperimentiranjem, ampak predvsem z barvami. Tukaj se mi zdi, da je velik izziv, če hočeš nekaj res dobrega, kajti ni vsak las primeren za vse in ne potegne vedno vse tako, kot si želimo. Problem so tudi različni pogledi na to, kaj želimo in kaj menimo, da nam paše.
Ravno včeraj smo se nekaj pogovarjali o tem, glej nižje temo. Sama sem pretresla že kar nekaj forumov in našla nekaj primernih frizerjev v Lj, ki jih nekateri priporočajo. Tokrat grem poskusit k Dejanu Nikoliču, ki trenutno ravno išče modele za klasične frizure:)
Nisem tista z družinskim receptom, a naše izkušnje proti izpadanju las: Fitoval šampon in tonik, izmenično; ricinusovo olje, eterično olje rožmarina.
Poskusi še jesti proso, menda da naj bi bilo neoluščeno in vsak dan zjutraj ali nekaj podobnega. Poišči na spletu.
Za siceršnje maske za lase so poleg različnih olj: kokosovo, oljčno, sezamovo, avokadovo, karkoli pač že, no razen sončničnega in motornega najbrž;P, menda dobri še med, rumenjak, majoneza (?, se mi zdi, da sem zadnjič nekje prebrala), avokado (ampak to je res težko nanesti, je bolje kar zmiksati ali kupiti olje). Če poiščeš malo na spletu, najdeš kar nekaj receptov za te maske. Nekateri priporočajo, da so gor cca 30 minut do 2 uri, nekateri jih priporočajo za čez noč.
Ob tem pojdi še v en salon in si kupi njihove izdelke za boljše lase. Morda s keratinom ali kaj podobnega, na to se ne spoznam ravno.
Poglej pa tudi, ali bi lahko bili problem hormoni, morda pomanjkanje vitaminov, npr. B-kompleksa, morda kakšna sprememba diete, morda kakšna zdravila, predvsem pa na izpadanje vpliva stres. Poglej nazaj za ti dve leti, kaj se je dogajalo, da je prišlo do tega.
Forum je zaprt za komentiranje.