Najdi forum

Friteza

Zanima me kako pogosto uporabljate fritezo in ali se vam zdi v kuhinji nujno potrebna.

lp

Cvrenje je nezdravo za zelodec (rak).

imamo jo, pa je pospravljena (premalokrat cvremo, da bi: 1. delala gužvo na pultu, 2. jo potrebno čistit, 3. olje je na toplemin poleti kaj hitro rata žarko) tako da je moje mnenje – ni nujno potrebna – bolj je potrebna mikrovalovna pečica.
Pozdravček Mateja

Friteze sploh nimam. Ocvrte hrane sploh ne jem, no 2x na leto si naredim pohan sir :).

LP, Maja

<http://majuska.moj-album.com/>

Fritezo imamo doma in jo uporabljamo zelooo redko. Kdaj pa kdaj kakšen pomfri. Imamo staro klasično, ki jo je treba pucati v celem. Taka sigurno ni potrebna v gospodinjstvu. Pri sošolki sem videla novejšo izvedbo, kjer je notranji vložek iz litine s premazom proti prijemanju in se vzame ven in posebej opere v pomivalnem stroju. Štos pa je tudi v tem, da ona kuha rižote in golaže v tej fritezi, potem pa celo postreže v isti posodi. Zelo praktično.

Lp, Ela S

Je nimamo.

Enkrat sem nekaj razmišljala, če bi prišla v poštev za nakup, in sicer me je zmotilo to, da se mi olje “na oko” skoraj gotovo preveč segreje in da ni dobro cvreti v preveč pregretem olju. Vendar se je tole vzdrževanje nastavljene temperature izkazalo za edino prednost. Ni moglo prevagati proti temu, da sploh bolj redko cvremo, kakšen dunajski in malo pomfrija na redke čase in to je vse. Pa velika količina olja, ki dooolgo nekje stoji, ni prostora na pultu, čiščenje itd.

In tako je očitno sploh ne bomo imeli…
LP Mimi

Doma jo sicer imam, je pa že kar nekaj let pospravljena. Je ne uporabljam in je pri mojem načinu kuhanja popolnoma nepotrebna.

Hojla!

Fritezo sicer imam, tako staro, vendar je ne uporabljam več. V njej sem pekla samo krompir. Sedaj pa krompir spečem v pečici na peki papirju in je zelo dober. Poham pa malokdaj, tako da friteze ne rabim.

LP Mihaela!

Hvala za odgovore. Ko vas berem je tako kot bi brala sebe. Imam jo na pultu in na njej se nabira prah, olja je potrebno ogromno pa še pregreva se. Mislim, da jo bom danes kar pospravila. Dunajski in pomfri bom pa ze spekla v kateri ponvi.

LP

Z možem sva jo dibila za poročno darilo in čeprav je od tega že kar nekaj let, je nisva še nikoli uporabila. Ocvrtim jedem se izogibamo.

Pred nekaj leti smo jo imeli in jo tudi uporabljali,najbolj za ocvrt krompirček, vendar sem bila vedno tri dni prej slabe volje, ko sem jo morala čistit. Potem pa sem se enkrat razjezila, jo vrgla v smeti, od takrat pa jo sploh več ne pogrešam. Ocvrtih jedi ne jemo, če pa se nam že zalušta dunajskih zrezkov (dvakrat na leto), pa ocvremo v posodi. Tako da – vsaj zame – nepotrebna zadeva pri hiši.

Tudi jaz pravim, da je zadeva za tistih nekaj ocvrtih meskov in krompirčkov na leto, popolnoma nepotrebna. Pa še veliko dela ti da s čiščenjem, pa olje v njej stoji. Imam kar slab občutek, ko pomislim, da bi cvrla v tistem večkrat pregretem olju. Brez nje zlahka preživimo.

LP

Julija

tudi pri nas je nimamo in je nihce ne pogresa. ocvrte stvari delam redko-kar v ponvi na svezem olju….tudi pommes frites…lp petra

Že cca 4 leta leži v omari,neuporabno vsaj zame.
Lp

Ja, jaz jo pa imam. Zame je nepogrešljiva ko cvrem krofe. Od 3 – 4 krofe dam v fritezo, pokrijem, nekaj minut, odkrijem, spet nekaj minut in so lepi, z obodom. Ko je pust mimo, pa spet v shrambo. Kupila sem jo samo zaradi krofov.

lp

Ja, okoli pusta so tudi pri nas friteze aktivne.

Zgleda, da sem edina, ki 1x na teden v njej ocvre ponfri. Imam že drugo, ker se mi je prva res grdo zamazala.
Zdravo ali ne, krompirček je pa le dober!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close