friteza
Kakšna stiska, a denarna? Če je denarna stiska, pač ne kupiš friteze za 45k 🙂
Če je časovna stiska … jah, potem pa vaše življenje potrebuje reorganizacijo. Če še za jest nimaš časa, za kaj ga potem imaš?
Mikrovalovna pa mi ni všeč, ker je hrana prehitro pripravljena, torej prehitro spreminja zgradbo. Pa še seva. 🙂 Že samo zaradi tega mi ni všeč, ker je toplotno obdelano (raje jem surove zadeve) – fast food ni ravno po mojem okusu.
Drugače pa slišim ljudi, načeloma pohvalijo tako fritezo, kot mikrovalovko, s tem da dajo različno denarja. Ko je sestra s fantom kupila fritezo, sta pol leta jedla samo še pomfri in ocrte ribje filete, ker jima je bil okus tako fantastičen, da sta se povsod hvalila. No, zdej sta pa na dieti :)))
Val
Jaz sem proti nakupu friteze. Vem, da to ni odgovor na Sonjino vprašanje, bom pa vseeno povedala svoje mnenje.
Pri nas pečemo zrezke na žaru – to je tisto čudo, v katerem ponavadi pečemo tople sendviče in ima dve ploskvi, ki se odpirata. Tako se meso ne vpije olja in je veliko bolj zdravo.
Pomfrit, krompir v kosih in ostalo meso (npr. piščanec v kosih) pa pečem v glineni posodi v pečici. Tam se vse lepo zapeče, olja pa dodam minimalno.
Ja, seva pač … magnetno sevanje … veliko močnejše od tistega pri Mobitelih. Resda sevanja upada s kvadratom razdalje, ampak gre vse v hrano. 🙂
Kaj jest vem zakaj seva … tuljava pač. Kej več nej pa fiziki povedo.
Seveda če v to verjameš. Jst sm proti, ampak to je moje mnenje in čisto možno je, da se motim. Ti me sprašuješ, zato pa odgovarjam 🙂
LP
VALERIJA
Jah, saj vem,….. men pac ne gre v glavo kako lahko seva, ce pa gre za princip valovanja molekul vode, pri tem pride do trenja in zato se hrana segreva….. saj tud jaz ne vem kako to gre, zato pa sprasujem……
itak pa je se vedno najboljsi “sporget” pa stara mama…..seveda z manjso kolicino mascob, kajne???
Forum je zaprt za komentiranje.