Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Frigidne ženske

Frigidne ženske

A namesto copat? 🙂
Torej imaš le tople noge?…. 😛

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

po moje pa so….zaka jih neb blo…. isto k obstajajo nimfomanke, obstajajo na drugi strani frigidne ženske…mislim, da pr tem njihovi fakerji ne igrajo nobene vloge…

Vidiš tisto, kar želiš videti. 🙂
Ker ti je pomembno le to v kar sama verjameš in ne kakšni smo v resnici.[/quote]

Uf, želim si videti strpne moške, moške, ki skrbijo za svoje otroke, moške, ki jim ni čudno, če nekdo nima otrok in tako naprej. Pa to na monu bolj malo vidim. Izjema so samski, ne vem a poroka to skvari moške ali kaj?[/quote]

Joj, zdaj pa res klobasaš. Jaz sem že nekajkrat tu gor napisala, da ne bom imela otrok, pa nisem doživela niti enega nestrpnega odziva – ne od samskih ne od poročenih.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Mali Matjaž, da te malce podučim (ni čudno, da jaz nenačitana učim tebe, ki si bojda izredno načitan?). Če ženska izpolni enega (ne nujno vseh) od pogojev: se začne sama preživljati, hodi v službo, diplomira, se poroči – ni več gospodična, ampak je gospa.
Se pa beseda gospodična uporablja, če hoče recimo nek nadutež mlado žensko ponižati recimo na kakem srečanju v službi, na sestanku, v smislu, da ni dorasla svojemu delu in jo imenuje gospodična.
Pa kaj vas tega niso podučili v šoli, mali Matjaž? Pri nas so bili v srednji šoli eni fantje hudo prepotentni, jih je na polno razganjalo in so si hoteli kake mlade učiteljice sposoditi in jih klicati gospodična profesorica pa so dobili vedno hladen tuš, da so vse gospe profesorice, ne glede ali so samske ali poročene ali koruznice. A smo samo mi morali biti olikani v šoli?

Uf, želim si videti strpne moške, moške, ki skrbijo za svoje otroke, moške, ki jim ni čudno, če nekdo nima otrok in tako naprej. Pa to na monu bolj malo vidim. Izjema so samski, ne vem a poroka to skvari moške ali kaj?[/quote]

Joj, zdaj pa res klobasaš. Jaz sem že nekajkrat tu gor napisala, da ne bom imela otrok, pa nisem doživela niti enega nestrpnega odziva – ne od samskih ne od poročenih.[/quote]

Ma, ko da je 14-letni deklič. 🙂 Trapasto sortiranje “v glavi” in iz tega izhajajoči še bolj smešni predsodki, kdo bi naj bil samski in kdo poročen.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Mali Matjaž, ko boš postal postal veliki, odrasli Matjaž, boš marsikaj razumel. Do takrat pa ostajaj zvest svojemu avatarju in svojemu niku, ki te res lepo opiše, da si mali Matjaž :).

Izkušnje z moškimi oz. nasprotnim spolom so zelo pomembne, pa ne mislim tu seksualne, ampak vsaj kakšna dolgotrajna veza, da živiš z nekom. Ker drugače predvsem pri ženskah, ki z moškimi niso imele nikakršnih zvez, je pogosto opaziti zastoj v eni fazi čustveno-seksualnega razvoja, njihovi pogledi so pogosto zelo podobni najstniškim, romantični in nestvarni, naivno ugibanje o moških, kakšni naj bi ti bili – čeprav gre za ženske, ki so po starosti +30 ali celo več.

Podobno sem opazil pri nekateri mladih Arabkah, s katerimi sem komuniciral preko interneta. Zelo “nediferencirane”, ko gre o pogledih na moške, moški svet jim je popolna neznanka, ker moških niso niti od blizu povohale…

Mali Matjaž, zdaj mi je končno jasno zakaj nimaš pojma o ženskah :).

Če boš še nekaj časa z nami, ti bo počasi vse jasno. Vsaj o drugih. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sploh ne funkcioniraš kot tipična ženska, da bi razumela ženske. Nekatere ženske so zelo intuitivne, ampak ti komuniciraš z moškimi kot moški – razumsko. Tebi povzroča težave v komunikaciji in neti konfliktne z moškimi negativen moški animus (moški del ženske psihe), ki pomeni tudi težave v odnosih z moškimi, ki si ga ženska izoblikuje v odnosu z očetom, ki je bil očitno negativen.

Podobno je pri Skeli, ker z moškimi ne znata vzpostaviti “mehkega pristopa”, včasih tudi z malce flirta ali šaljivega erotičnega podtona, ampak z nami razpravljate zgolj na hladni, odmaknjeni in čustveno nedostopni racionalni ravni z intelektualiziranjem, razumskim debatiranjem, polno cinizma, sarkazma – torej kot “moški z moškimi, s katerimi se ne razume najbolje, namesto kot ženska z moškimi”.

Ampak na tej intelektualni ravni vam nagaja ravno ta “moški animus”, ki ženske osmeši, ko se na vsak način hočejo intelektualno kosati z moškimi v argumentiranju (Skelni stavki so zelo odrezani, cinični in kratki, polno predsodkov glede spola, podobno je pri tebi). Kakšen bi moral biti ta nivo “zdravega ženskega komuniciranja” na ustrezni intelektualni ravni, je mogoče dober vzgled Pandora, ki ohrani intelektualno raven razprave, a hkrati ohrani svojo ženstvenost. Torej njen odnos do moških je pozitiven, zato ne dela “intelektualnih spodrsljajev”, se ne poslužuje cinizma, sarkazma, ni zadirčna, nima želje po razvrednotenju moških, se ne vidi v vlogi žrtve (moških), ne sortira moških na ne vem kakšne vse butaste kategorije …

Če boš še nekaj časa z nami, ti bo počasi vse jasno. Vsaj o drugih. ;)[/quote]

To je klic po pomoči ,da bi se razumela bolje, v stiski steguje roko proti meni, saj zato sem se odzval in posvetil samo njej (mogoče tudi Skeli) daljši sestavek, ker rad pomagam ženskam z (ljubezenskimi in osebnimi) težavami. :)))

Matjažko, sicer se mi ni dalo vsega tvojega pisanja brati, ampak me pa veseli, da smatraš, da komuniciram razumsko. Hvala, končno nekaj pohvlanega tudi izpod tvojih prstov. Od nekdaj sem se imela za razumsko bitje :).

Loči razumsko proti razumarstvo. Ali pa razum, ki vedno nadomešča čustva in odrinja v podrejeni ali slabo zastopan položaj, čeprav ne gre za reševanje matematičnih problomov, ampak za vsakdanje odnose z ljudmi, kar ni posebej moteče, dokler ni to partner – tu so pa čustva še kako pomembna. Intuicija je v korelaciji s čustvi, zato pa ti pravim ,da sta s Skelo bolj “naši” in vaju moram obvezno povabiti na kakšno moško nogometno tekmo s pirom. 🙂

Všeč mi je razumsko, hvala za kompliment.

ni frigidnih žensk, dokler se ne poročijo

Loči razumsko proti razumarstvo. Ali pa razum, ki vedno nadomešča čustva in odrinja v podrejeni ali slabo zastopan položaj, čeprav ne gre za reševanje matematičnih problomov, ampak za vsakdanje odnose z ljudmi, kar ni posebej moteče, dokler ni to partner – tu so pa čustva še kako pomembna. Intuicija je v korelaciji s čustvi, zato pa ti pravim ,da sta s Skelo bolj “naši” in vaju moram obvezno povabiti na kakšno moško nogometno tekmo s pirom. :)[/quote]
Izražanje čustev nas naredi ranljive in šibke. V tem krutem svetu, ki temelji na lažeh, prevarah in egoizmu, zato ni več varno se prepuščati čustvom, ampak mora prevladovati razum, ki nas naredi “hladne” in na videz močne ter nedotakljive.

Loči razumsko proti razumarstvo. Ali pa razum, ki vedno nadomešča čustva in odrinja v podrejeni ali slabo zastopan položaj, čeprav ne gre za reševanje matematičnih problomov, ampak za vsakdanje odnose z ljudmi, kar ni posebej moteče, dokler ni to partner – tu so pa čustva še kako pomembna. Intuicija je v korelaciji s čustvi, zato pa ti pravim ,da sta s Skelo bolj “naši” in vaju moram obvezno povabiti na kakšno moško nogometno tekmo s pirom. :)[/quote]
Izražanje čustev nas naredi ranljive in šibke. V tem krutem svetu, ki temelji na lažeh, prevarah in egoizmu, zato ni več varno se prepuščati čustvom, ampak mora prevladovati razum, ki nas naredi “hladne” in na videz močne ter nedotakljive.[/quote]

Ti se mi zdiš precej razumski tip in si verjetno nezavedno napisal ta sestavek v tonu, ki zveni, kot da bi bil čustveno ogrožen na vsakem koraku. 🙂 Do popolnih neznancev pa ti res ni treba kazati posebnih čustev ali se odpirati in jih objemati 🙂 , nisi to dobro razumel, saj gre za naš notranji svet.

Čustva tudi niso pretnja. Kdor je bolj razumski tip, mora ravno razvijati svojo čustveno plat, kdor je pa tak, ki ga čustva zelo hitro odnesejo in spodnesejo, pa razumsko.

Sploh ne funkcioniraš kot tipična ženska, da bi razumela ženske. Nekatere ženske so zelo intuitivne, ampak ti komuniciraš z moškimi kot moški – razumsko. Tebi povzroča težave v komunikaciji in neti konfliktne z moškimi negativen moški animus (moški del ženske psihe), ki pomeni tudi težave v odnosih z moškimi, ki si ga ženska izoblikuje v odnosu z očetom, ki je bil očitno negativen.

Podobno je pri Skeli, ker z moškimi ne znata vzpostaviti “mehkega pristopa”, včasih tudi z malce flirta ali šaljivega erotičnega podtona, ampak z nami razpravljate zgolj na hladni, odmaknjeni in čustveno nedostopni racionalni ravni z intelektualiziranjem, razumskim debatiranjem, polno cinizma, sarkazma – torej kot “moški z moškimi, s katerimi se ne razume najbolje, namesto kot ženska z moškimi”.

Ampak na tej intelektualni ravni vam nagaja ravno ta “moški animus”, ki ženske osmeši, ko se na vsak način hočejo intelektualno kosati z moškimi v argumentiranju (Skelni stavki so zelo odrezani, cinični in kratki, polno predsodkov glede spola, podobno je pri tebi). Kakšen bi moral biti ta nivo “zdravega ženskega komuniciranja” na ustrezni intelektualni ravni, je mogoče dober vzgled Pandora, ki ohrani intelektualno raven razprave, a hkrati ohrani svojo ženstvenost. Torej njen odnos do moških je pozitiven, zato ne dela “intelektualnih spodrsljajev”, se ne poslužuje cinizma, sarkazma, ni zadirčna, nima želje po razvrednotenju moških, se ne vidi v vlogi žrtve (moških), ne sortira moških na ne vem kakšne vse butaste kategorije …[/quote]

Meni je čist jasno, zakaj se tako panično bojiš pametnih žensk.
Kar TEBI ni jasno, je to, da se ti reži že ves forum, ravno zaradi
tekihle veleumnih analiz….ker – ko olupiš nakladaško navlako, ostane
osnovno sporočilo, ki je vedno – strah.
Ne se tok bat Matjazko, pa bo svet tudi zate lepši. Ker veš, vse
sovraštvo na svetu vedno izvira iz strahu – česar se ne bojiš, tudi sovražiti
ne moreš. Mene moških ni strah – (kar pomeni, da jih tudi sovražim ne)
in to je tisto, kar te tako moti , ker tebe pa žensk je strah
– in to ne ravno malo, da takele pišeš. Obstajajo terapije, mogoče
regresija – ki bi ti pomagala odkriti vir strahu in ga obvladati.
In potem ti tudi ne bo treba pisati takih bolanih besednih zvez, kot na
primer “zdravo žensko komuniciranje”….in se ne boš počutil tako
ogroženega od mojega “moškega animusa”….in boš lahko enkrat
pogledal ženski v oči….kot zdrav, samozavesten osebek…

Če smo prečustvene, te moti, če smo premalo, še bolj….
Počas bi se moral odločiti, kaj bi rad….

Ampak na tej intelektualni ravni vam nagaja ravno ta “moški animus”, ki ženske osmeši, ko se na vsak način hočejo intelektualno kosati z moškimi v argumentiranju (Skelni stavki so zelo odrezani, cinični in kratki, polno predsodkov glede spola, podobno je pri tebi). Kakšen bi moral biti ta nivo “zdravega ženskega komuniciranja” na ustrezni intelektualni ravni, je mogoče dober vzgled Pandora, ki ohrani intelektualno raven razprave, a hkrati ohrani svojo ženstvenost. Torej njen odnos do moških je pozitiven, zato ne dela “intelektualnih spodrsljajev”, se ne poslužuje cinizma, sarkazma, ni zadirčna, nima želje po razvrednotenju moških, se ne vidi v vlogi žrtve (moških), ne sortira moških na ne vem kakšne vse butaste kategorije …[/quote]

pogledal ženski v oči….kot zdrav, samozavesten osebek…[/quote]

A ni to malo domišljavosti, ker kot “pametno žensko” očitno označuješ sebe, čeprav sem v tem kontekstu omenil Pandoro, ki pa je po tvoje potem “neumna ženska”? 😉 Če ti nekdo nasprotuje, ne pomeni ,da si ti zato kaj bolj pameten ali da imaš pametne argumente, drugi pa je zato neumen. 🙂

Počas bi se moral odločiti, kaj bi rad….[/quote]

Če ste ali če si? A si spet kolektivno bitje, kot mravlje? Ženske so različne.

Prečustvene? Ne za takšne sem prepričan, da ste bolj “čustveno bukove”, če bi koristile moške seksualne storitve (v temi si omenjala, da bi obiskala tak klub, kje so moški na razpolago), ker to gre za prostitucijo.

pogledal ženski v oči….kot zdrav, samozavesten osebek…[/quote]

A ni to malo domišljavosti, ker kot “pametno žensko” očitno označuješ sebe, čeprav sem v tem kontekstu omenil Pandoro, ki pa je po tvoje potem “neumna ženska”? 😉 Če ti nekdo nasprotuje, ne pomeni ,da si ti zato kaj bolj pameten ali da imaš pametne argumente, drugi pa je zato neumen. :)[/quote]

Še bolj domišljavo je to, kar ti v vsakem postu počneš….napišeš stvari, ki
naj bi jih po tvoje jaz mislila in potem na tej podlagi napišeš kritiko.
Vedno. Polagaš mi nekaj na tipkovnico, česar niti nisem napisala, niti ne
mislim tako….in potem besno razvijaš hipoteze.
Pandore sploh omenila nisem….ti pa kar, da je ona po moje neumna…pa
niti v sanjah se nisem označila za pametno, ampak tebi je to kar “očitno”,
kot ti je “očitno” še zelo veliko kozlarij, ki mi jih v vsakem drugem postu
pripisuješ. (tako bi bilo lahko meni OČITNO, da si obseden z mano, ker
skoraj ne znaš napisati prispevka, ne da bi me omenil, ampak jaz ne
mečem ven hipotez na suho, ker je to precej bedasto početje)

Kaj, ko bi se za začetek omejil na tisto, kar jaz RES napišem?
(in ne, kar je tebi “očitno”)
Pa bi pol razvijali, kdo je pameten in kdo neumen…

Počas bi se moral odločiti, kaj bi rad….[/quote]

Če ste ali če si? A si spet kolektivno bitje, kot mravlje? Ženske so različne.

Prečustvene? Ne za takšne sem prepričan, da ste bolj “čustveno bukove”, če bi koristile moške seksualne storitve (v temi si omenjala, da bi obiskala tak klub, kje so moški na razpolago), ker to gre za prostitucijo.[/quote]

Haha…seveda se spet počutiš ogroženega….ženska je komot seksualni
objekt, moški pa bohvar….joj kok mora biti grozno, če te je vsega tok
strah….

Kaj no, meni se zdita čist OK. Včasih ju sicer zgrabi “ta trda”, ampak takrat ju je treba – tako kot šnicel – malo potolčt, da spet postaneta mehke :-))))

Skela, ti pa res nič ne razumeš no :). Saj je pa povsem jasno kakšen moški se boji pametnih, razumskih žensk :). Saj pa veš, da gliha vkup štriha, pametni moški, se ne boji pametne ženske :). Drugače pa koga je najlažje podrediti? Tistega, ki nima preveč razuma.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close