Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Free wifi v Italiji

Free wifi v Italiji

Prvič se odpravljam v Italijo s pametnim telefonom in me zanima, ali je res, da se tam ne da priklopit na wifi na enak način kot pri nas, torej da ga kar lovi. Menda naj bi se bilo povsod treba identificirat oz. imet neka gesla (zaradi njihove zakonodaje).

Ker je prenos podatkov v tujini drag, bi mi to prišlo zelo prav. Pri nas namreč dostikrat ujamem kakšen free wifi in mobilnih podatkov skorajda ne uporabljam, tam pa potem to ne gre, ali kako? Ima kdo izkušnje s tem, kako imajo to urejeno, torej če imajo nekje “free wifi”, kaj je potrebno narediti, da ga lahko uporabljaš?

Sem že kar dosti Italije prekrižarila in wifi deluje enako kot doma. Sem pa to počela v glavnem v kampih/hotelih/apartmajih, kjer dobiš geslo za dostop. Kako je s free dostopom, se pa ne spomnim. Pa saj v Ljubljani se moraš za tisto uro brezplačnega wifija tudi identificirat – dat številko telefona …
V izogib težavam s prenosom podatkov, ker kdaj to rabiš tudi če ni možnosti priklopa na wifi, si jaz zmeraj uredim kak ugoden paket za tujino pred odhodom, Telemach ima recimo paket za EU 1 GB za 10 evrov, kar se mi zdi kar v redu.

Kaj je to drago zate, teh par eur boš pa ja zmogla?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close