Najdi forum

“Free” download

Ali mi lahko prosim razložite, kaj resnično pomeni beseda “free download”, ki jo večkrat preberem na internetu. Doslej sem mislil, da to pomeni brezplačno, torej , da lahko kakšno stvar brezplačno prenesem k sebi, na svoj računalnik. Toda, ko kliknem ta “free download”, se v mnogih primerih prikaže prijavni obrazec (prijava sama ni problem), ki od mene zahteva, da dam številko moje kreditne kartice in da plačam nek znesek. Zneski so včasih res majhni (npr. 1,5 USD), ampak že plačilo 1 centa, pa naj bo evropskega, ameriškega ali kateregakoli drugega ali najmajnjšega dela enote katerekoli valute na svetu, pomeni, da stvar ni brezplačna in da je plačljiva, torej tudi ne more biti več “free”! Ali mi lahko prosim poveste, ali v računalniškem žargonu izraz “free” pomeni še kaj drugega kot brezplačen, prost ali svoboden?

tudi nedeljski dnevnik se imenuje nedeljski, a izide pa že ob sredah ;>
nekateri pač te “free downloade” izrabijo za marketing, na internetu je dosti plevela in je treba včasih malo pobrskati okoli da najdeš kaj uporabnega.

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

ja, lahko da je stvar 14 dni ali mesec dni uporabe brezplačna potem ti pa zaračunajo znesek

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Ne. Free je free – in res le če je brezplačno.

To kar opisuješ so nategi – vse da bi le prišli do številke (in drugih podatkov) tvoje kartice…

Žal ni. Prvih 14 dni je “free” s plačilom 1,5 USD, potem pa plačilo 30 USD. Groza! Raje igro kupim – je ceneje, pa še legalno imam! (s tem, da mi ni treba potem še CD peči in da je vse ok z njo).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close