Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis frankfurt po frankfurtu

frankfurt po frankfurtu

pravkar sem primerjala cene s sejma (katalog je na netu) in cene na amazonu. amazon ima vse, kar me zanima, ceneje za 15-20%. kakšen komentar?

Amazon deluje kot posrednik med kupcem in založbo, bojda nimajo svojih skladišč, zato nimajo toliko zaposlenih, zato imajo posledično manjše stroške. Tako so nas učili pri predmetu e poslovanje. Verjeno drži. Cenam na amazonu prištej stroške pošiljanja (5 usd za naročilo plus cca 5 usd za vsako naročeno knjigo), stroške poštnine pri nas, stroške ddv-ja… Po moje boš kmalu na višjih cenah (lahko se tudi motim, jaz bi vseeno prej preverila).

Amazon je bil včasih dejansko ugoden, zdaj se mi ne zdi več.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

ti si verjetno gledala samo gole cene knjig, moraš pa zraven prišteti, kot je že sonce rekel/rekla še poštnino, pakiranje, davek … in ti vse skupaj pride lahko še enkrat dražje.

ne bo drzalo. pred mesecem sem kupila stiri knjige prek amazona, postnina me je prisla okoli 6ooo sit. nisem imela nobenih dodatnih stroskov. to je bilo na angleskem amazonu. pa se nekaj je: ce bi knjige narocila na sejmu, bi nanje cakala en mesec, preko amazona pridejo v enem tednu. zato sem si na sejem sla knjige samo ogledat, da sem videla katere se splaca narocit.

Potem pa kar hitro naroči. Se pravi bi se moj komentar na tvoj post moral glasiti: “Verjetno mora tudi Konzorcij od nečesa živeti”.

Me pa čudi da nisi imela dodatnih stroškov – meni poštar vsakič ko prinese knjige kaj vzame. Še takrat ko sem ne po svoji volji dobila skupaj naročene knjige v dveh pošiljkah mi je vsakič posebej veselo računal dostavo.

Kar se tiče davka – jaz sem nazadnje naročila ko še nismo bili v EU, mogoče po novem ni več ddv-ja?

knjige na FPF čakaš samo, če je zanje več zanimanja, ker morajo naročiti dodatne izvode. tisti, ki prvi pridejo, pa so knjige lahko dvignili že včeraj, ko so FPF zaprli

no dobro, vem da ni več aktualno, ampak sem šla nalašč preračunavat. na FPF sem videla eno knjigo – malo je manjkalo pa bi jo kupila, ampak je potem nisem – ki je stala nekaj maj kot 7300 sit. na amazonu je brez vseh dodatkov (poštnina, pakiranje, davek) stala malo več kot 7300. torej…

mogoče sem imela srečo glede poštnine oz. je bil kakšen drug slučaj. v kratkem bom spet naročila in bom videla.
luna tebi pa hvala za informacijo, očitno cene niso bile za vse knjige obračune na enak način. sama sem pregledala vsaj 30 knjig-vse iz iste stroke. brez izjeme so bile vse dražje na sejmu.
hvala za mnenja!

New Report

Close