FRANCOSKA SOLATA
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › FRANCOSKA SOLATA
KAKAO NAREDITI NAJBOLJŠO FRANCOSKO SOLATO?
Jaz naredim fr.solato iz : korenja, graha, krompirja, gavde, jabolk, sl.smetane, majoneze, soli, popra, gorčice, worcherske omake, peteršilja.
Moja francoska je sestavljena iz: krompirja, korenčka, kumaric, jajčk, graha, majoneze in soli. Sestavine morajo biti narezane na majhne koščke.
Korenček, krompir, kumarice, grah, včasih tudi jajček, majonezo. Dolijem pa še malo kisa od kumaric. Pustim, da nekaj časa stoji, da nekaj tekočine popije krompir.
Tudi ko delam krompirjevo solato, dolijem kar precej tekočine (kis + voda). Za dve osebi sigurno deci in pol tekočine, raje dva deci. Pustim, da stoji, ker krompir popije precej tekočine.
Sisi, potem ta tvoja solata z vsemi temi dodatki očitno ni francoska solata.
Jaz v mojo “franacosko” dodam še malo žličko hrena in veliko žlico zenfa. Poizkusi super okus.
Sisi, saj te nisem mislila kretizirati, vendar samo opozoriti, da to ni več francoska solata, jo bom pa vsekakor tudi jaz poizkusila.
Sorry!
Ker ne maram graha in korenčka so v moji francoski: sir, jajčka, kumarice, testenine. Krompirja ne dam, ker potem pač ni užitna več kot tisti dan.
Testenine so krasne in jaz si je sploh ne znam predstavljati brez (ponavadi dam Barilla metuljčke).
Čeprav je krompir v francoski je moja francoska užitna vsaj tri dni in nobenega še nismo peljali na urgenco. Celo boljša je naslednji dan.Jedo jo tudi otroci. Res pa je, da pa ima lahko nekdo bolj občutljiv želodec in mu krompir škoduje zaradi tega.
Krompir, korenje, grah, kumarice, jajčka, majoneza, žlička gorčice, poper, sol….
Tudi mi jo jemo, dokler jo ne zmanjka (1., 2. dan)…..kaj pa tiste francoske, ki jih kupiš v trgovini? Tam krompir stoji tudi več tednov.
Pač, vsak ima svoj okus.
DEFINITIVNO BREZ KROMPIRJA. GRAHEC, KORENČEK, JAJČKA, KISLE KUMARE (NAJBOLJE OD ETA-KAMNIK) IN MAJONEZO. VSE V ENAKEM RAZMERJU. 1/2 URE V HLADILNIK. DOBER TEK.
Dober nadomestek za krompir je riž. Zelo dobro, čeprav je tudi s krompirjem O.K.
Lp,
Darja
Namesto krompirja jaz včasih uporabim cvetačo.
Senja
Forum je zaprt za komentiranje.