FRANCIJA
kakšna neumnost pa je to? V EU nimaš nobednih komplikacij, če imaš OI in ne rabiš potnega lista.[/quote]
Ja, same neumnosti tu gor – po moje bo katera čez pet let, ko bo mogoče šla prvič v Nemčijo, vprašala, če gre zahko z osebno. Sploh je pa tale forum postal že spletni iskalnik. S to razliko, da v googlu dobiš takoj en kup odgovorov za tisto, kar iščeš, tule moraš pa čakat, da ti kdo odgovori, pa vmes prebrat še kup neumnih komentarjev.
Kar se pa potovanja z osebnimi izkaznicami tiče, je pa 20 postov nižje tole:
Pa saj vem, jutri bo pa vprašanje: a grem lahko na Madžarsko z osebno izkaznico…
kakšna neumnost pa je to? V EU nimaš nobednih komplikacij, če imaš OI in ne rabiš potnega lista.[/quote]
To sploh ni neumnost, ampak čista resnica. Sploh, če te ustavi kakšen policaj v kakšnem hudo odročnem kraju. En moj kolega je imel čisto štalo nekje bogu iza nogu v Franciji (res pa da že kakšno leto nazaj) in ga je rešilo samo to, da vsaj za silo govori francosko. Sicer so se mu na koncu, ko so ugotovili, da je tudi OI dovolj, opravičevali, ampak izgubil je pa cel dan na policijski postaji.
Ali pa, če hočeš denar dvigniti na banki. Je bilo ravno zadnjič, ko je en še po TV (ali pa v cajtngu) razlagal, da so hoteli potni list.
To sploh ni neumnost, ampak čista resnica. Sploh, če te ustavi kakšen policaj v kakšnem hudo odročnem kraju. En moj kolega je imel čisto štalo nekje bogu iza nogu v Franciji (res pa da že kakšno leto nazaj) in ga je rešilo samo to, da vsaj za silo govori francosko. Sicer so se mu na koncu, ko so ugotovili, da je tudi OI dovolj, opravičevali, ampak izgubil je pa cel dan na policijski postaji.
Ali pa, če hočeš denar dvigniti na banki. Je bilo ravno zadnjič, ko je en še po TV (ali pa v cajtngu) razlagal, da so hoteli potni list.[/quote]
japajade
Moja mami je z letalom šla v Španijo z osebno izkaznico.V Parizu na letališču so obračali tisto izkaznico kot ,da bi iskali zlato gor.Ni jim namreč bilo jasno,kako je sploh lahko prišla do njih le z OI.Tile Francozi so malo neumni.Ne vedo namreč,da je SLO že kar nekaj let v EU.Na žalost tudi v ŠPA ne vedeo.
Ne drage moje, ne pišem neumnosti.
Veliko potujem in sem lani v Franciji imela to srečo da so nas ustavili. Smo jim pokazali OI pa niso bili ravno najbolj zadovoljni. Smo imeli srečo da smo vsi imeli tudi PL, ko smo jim pokazali še te pa ni bilo nobenih problemov.
Res je, da lahko po EU greš samo z OI, vendar iz izkušenj povem, da je bolje če imaš pri sebi še PL, se izogneš težavam, sploh če naletiš na zaj… policaja ali pa takšnega ki nima pojma.
Zakaj bi se tam kregal več kot eno uro z neumnim policajem, mu dopovedoval da je to dovolj in izgubljal čas, če se da stvar poenostaviti.
Sicer pa kakor vam paše, jaz vem da ne grem nikamor brez PL-vsaj sedaj dokler mi še velja ne. Do takrat ko mi bo potekel pa bo verjetno že bolje.
Pa še to. Ravno tako lani, so nas v Španiji oropali in med drugim pobrali tudi potne liste. OI pa smo hvala bogu imeli pri sebi v žepih. Ko smo šli prijavit krajo, so nas obravnavali kot da bi bili mi kriminalci. Panika je nastala še posebej ko smo povedali da so nam pobrali tudi PL. Kako imamo sedaj namen biti tam še skoraj en teden, če smo brez dokumentov? In potem njim dopovedat, da so nam OI še ostale ter da imamo zadovoljiv dokument…
Forum je zaprt za komentiranje.