Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija francette, Antivir ne dela

francette, Antivir ne dela

Na mene so se spravili virusi. AntiVir imam nastavljen na dnevno skeniranje, a ne dela več. Mi pa večkrat javi, da je našel neke viruse, en je npr. Francette, moram dati deny acces ali delete file?
Računalnik mi večkrat resetira zaradi virusov.

Ves čas mi Repair Registry Pro javlja, da je našel veliko erorjev. Ko grem popravljat napake, mi piše buy. Sploh ne vem, kaj je ta program, je to kaj novega pri AntiViru ali sem si ga po pomoti downloadala?

V varnem načinu mi AntiVir ne dela.

Mi prosim kdo pomaga?

Če ti Antivir niti v varnem načinu ne deluje, kar je sicer nenavadno, boš morala viruse odstraniti s kakšnim drugim programom.

Poskusi s temle online skenerjem:

Hvala, na gornjem linku mi je zbrisalo en virus.

Dosedaj sem pridno čistila, ni pa še dobro, še vedno mi resetira računalnik, ko sem na spletu.

Ugotovila sem, zakaj AntiVir ni delal, nobene kljukice, kaj naj skenira, nisem imela označene. AntiVir mi sedaj javlja note messages in warning messages. Ne vem pa, kaj naj naredim z njimi. Možnost imam pogledati report in summary report, ne da mi pa možnosti brisanja infeciranih datotek.

Registry repair Pro mi tudi še vedno javlja erorje, prosim še za kakšen nasvet.

Če se računalnik resetira le kadar si na spletu, imaš verjetno virus Blaster ali Sasser. Poišči kakšen remover zanju, recimo Stinger za začetek. V Googla vpiši Stinger, pa ga boš našla.

Res je, lahko da imaš okužen računalnik z W32.Sasser.Worm. Če še nisi rešil problema probaj to: zaženi računalnik v varnem zagonu in skeniraj računalnik z orodjem za odstranjevanje črva. Imaš ga tukaj:

Na koncu pa preglej računalnik pred virusi in spyware-i, še prej pa vse update-i. Seveda tudi WIN update-i z vsemi kritičnimi popravki.

Lp in veselo na delo, Max

Zaenkrat me ne meče več dol, morda bi me, če bi bila dalj časa na internetu, poskusila bom vse, česar še nisem, hvala.

Imam pa problem, da mi večkrat vse zablokira, še ctrl, alt in del mi ne odpre, z miško lahko delam vse, le da ne odpira nobenih datotek, ničesar????????????

Pa ta Repair registry pro mi vztrajno javlja erorje, to sem si verjetno sama spravila na grbo, rešiti se ga pa ne morem, ni ga v Add and remove programs in v start-programi.

Torej, Symantec ni ničesar našel, enako AntiVir v varnem načinu. No Antivir mi je napisal precej warning in note messages, pa ne vem, kaj bi z njimi, moram kaj narediti, prosim?

Povrh vsega mi zdaj vsake nekaj sekund odpira povezavo na internet. Spy mi je odpravil nekaj napak, zbrisala sem registry repair pro, lahko še kaj naredim?

Če ne bo šlo drugače, boš morala poiskati nekoga, ki obvlada čiščenje računalnika. Po opisu dogajanj z njim lahko rečem, da imaš skoraj gotovo še kakšen dialer ali nekaj podobnega. Zato se ti poskuša povezati na net. Skratka, z nekaj orodji (programi) bi se dalo narediti red na tvojem mlinčku. O vsem tem smo tukaj že pisali.

Ja, napak je verjetno res lahko malo morje, sploh pa če je program Repair registry pro preveč spreminjal po registru. Če si res vse do zdaj probala, kar smo napisali in ni pomagalo ali pa je še slabše, potem počasi ali pa hitro začni razmišljati o novi inštalaciji WIN XP. Mislim, da bi bilo res najbolje, da začneš znova.

Kateri program pa ti odpira internet povezavo? Če je to edini problem, ki ga še imaš, potem bi se dalo nekako vse to še rešiti.

Lp, Max

Malo sem pognjavila še siol. Pravijo, da je dobro, da odpira siol in ne kakšnih otokov, od koder bi lahko dobila račun za 200 jurjev. Sreča v nesreči.

Danes sem šla še v Bof, tam me že tudi dobro poznajo. Če bom nanovo naložila Windowse, bom zgubila vse podatke na računalniku, sicer tvegam ponovno okužbo. zdaj, ko to pišem, se mi je pokazal Worm/RBot.104448, prej vse dan pa Francette, bom dala deny access.

V Bofu so mi priporočili še dva antivirusna programa, bom poskusila še s tistima, potem pa bom vrgla puško v koruzo in dala gor nove Windowse.

Hvala za nasvete, morda bi mi pomagali še z nasvetom, kako pogledati, kateri program mi odpira povezavo?

Vse pomembne podatke in datoteke se da varno shraniti, preden se boš odločila za ponovno nameščanje windowsov in programov. Nobene bojazni ni, da bi tvegala ponovno okužbo računalnika. Po namestitvi XO-jev, se namesti antivirusni program, vse popravke – šele nato se vrne na disk, najbolje na drugo particijo, tvoje datoteke, pošto, priljubljene in ostalo, kar želiš ohraniti.

Če je takih datotek veliko, več GB npr., jih je najbolje začasno prenesti na drug disk, saj je shranjevanje na cd-je zamudno.
Skratka, če potrebuješ pomoč v zvezi s tem, mi lahko tudi pišeš.
Morda sploh ne bo treba vsega na novo nameščati.

lp Tajfun

Izgleda, da si res polna virusov. No, ne ti, ampak tvoj računalnik 🙂 (sreča v nesreči)…

No, upam da ne boš kupila v BOFu tista dva antivirusna programa?! Če seveda nista full poceni. Ker če ti zdaj niso pomagali že omejeni (Trend micro, Symantec, AntiVir), ti verjetno tudi tista dva iz BOFa ne bosta pomagala. Mogoče lahko še probaš Trial version od Nod32, BitDefender Antivirus, Kaspersky antivirus in recimo še Pando ali pa F-Secure. Od Free version pa lahko probaš F-Prot Antivirus za DOS (pravijo da je dobr).

Če ti pa še to ne bo pomagalo, potem pa takoj format c: , drugače se ne boš nikoli rešila virusov. In si inštaliraj WIN XP, ki že vsebuje SP2 in ga takoj po inštalaciji update-i. Pred tem pa inštaliraj še kakšen AV in Antispyware program + update.

Kako pogledati, kateri program ti odpira povezavo? Mislim da ko se ti hoče nek program povezati na net, greš na taskbar –> desni gumb miške –> Task manager –> in v Applications pogledaš kateri program je to. Upam, da je tako. Je že kar nekaj časa, ko sem imal podoben problem.

LN, Max

Nod32 je nekoliko zmanjšal pogostnost odpiranja povezave, a pravkar me spet nekej dol meče.:((((((((((

Mislim, da noben AV in Antispyware program ne bo pomagal če WIN ne bodo update-ani in če računalnik ne opran vse nesnage. Tko da kmalu formatiraj disk in na novo inštaliraj vse. To bo edina možnost.

Zdaj pa veselo na delo!?

Lp, Max

Kupi si Pando Platinum Internet Security 2005. Je zelo taka, da ti sama vse dela, kar očitno rabiš, saj si verjetno pri Antiviru pozabila na posodobitve, ki niso avtomatične, če me ne vara spomin.

En dan bom še počakala, ker mi ni preveč do tega, da bi vse podatke, nastavitve,… ponovno pisala, downloadala,…, zonealarm me ves čas obvešča o zavrnitvah dostopa raznim bizgecom, nod32 je tudi priden, držim pesti.

Drži pa tisto, da nisem posodabljala av programov, skoraj nič nisem bila namreč na internetu, potem pa šok, šola za naprej.

Hvala vsem, ki ste se trudili z mano, pomagali smo pa najbrž še komu drugemu.

Poročilo.

Zgleda, nisem čisto ziher.

1. Računalnik se mi je sam povezoval na internet, ker je tako zahteval antivirusni program, ki se je želel posodobiti. S pomočjo Microsofta je zdaj nastavljen, da se ne more sam povezati.

2. Virusi so zbrisani – držim pesti.

3. Nastavitve sem imela take, da sta se hkrati vspostavljali dve povezavi – plačala bom duplo.

4. Zdaj imam inštaliran le zone alarm in nod32. Računalnik je včasih počasen, bom pogledala, če se da kaj narediti, da ne bo, kakšen nasvet?

Komentar k tč. 3: dvojna povezava istočasno ni možna.

Zakaj počasi dela, je težko ugotoviti, saj je razlogov lahko ogromno. Vsaka mašinca po svoje diha, nikoli ne veš, kaj dobiš, ko podpišeš račun.
Tako kot pri ženskah, ko jo imaš nekaj časa doma, se marsikaj pokaže… 🙂

‘Komentar k tč. 3: dvojna povezava istočasno ni možna. ‘

Po moje je hotela reči, da je bila priklopljena na dveh kanalih…

Lep pozdrav

Imamo ISDN, obe številki mi je naenkrat povezalo, to tudi vidim na Siolovih servisnih straneh.

Ko so mi inštalirali Norton Antivirus, so mi rekli, da ne bo nastavljen na tak način, da bo ves čas vklopljen, ker bi bil PC potem prepočasen. Malo bom pogledala, če se da pri teh mojih kaj nastaviti in če bo to rešilo težavo.

Pod 3 – isto bi lahko rekli za moške:))))))))))

… potem je vsaj malce hitreje polzelo po netu 🙂

Vira, kot moški, ti zagotavljam, da ti Nortonček prav lepo po moško ‘bremza’ računalnik. Za nekaj časa ga odstrani (če si upaš?) in opazuj, kako diha tvoj čarunalnik.

BTW: koliko star pa je tvoj mlinček?

Morda še nekaj besed o AV programih. Menim, da vsak antivirus ni primeren za vsako mašinco.

Primer: namestite Trend Micro Internet Security 2005 na 3 leta star pc (AMD 1,3, 120 MB rama, 40 GB disk s 5400 obrati), ki ima nameščene XP-je. Konec debate – vsi procesi se drastično upočasnijo, celo spletne strani se zeeelo počasi odpirajo.

Namestite isti program na isti PC z win 98, ki so seveda za tak mlinček primernejši – in vse bo teklo skoraj brezhibno.

Skratka, uporabniki bi morali sami ugotoviti, kaj jim ustreza in kaj jih ovira pri tekočem delovanju. Če je mašinca novejša, s hitrejšim diskom, dobro mamo plato in z dovolj hitrega RAM-a – potem je res vseeno kaj ruknete gor, v nasprotnem primeru pa še daleč ne.

Jaz si nič ne upam. Sem previdna, a kaj, če je pa surfanje tako počasno:(((((

Lahko da je počasno zaradi dial – up, sem morda razvajena, ker smo imeli prej ADSL?

Računalnik je star dve leti, takrat je bil med najsposobnejšimi, ker smo ga kupili za igrice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close