fragrancex.com (be21)
Zadnjič sem s te strani naročila 2 parfumčka v skupni vrednosti nekaj čez 50 °. Na forumu ste mi pokazali, kaj narediti za zastonj poštnino, ena pa mi je rekla, da je ostalo popolnoma brezplačno, da ni plačala carine. Danes me v nabiralniku čaka listek od pošte, da je potrebno plačat okoli 15 € … kaj veste, v čem je fora? A je do določene vsote brezplačno, potem pa računajo al gre na težo al kako? (Včeraj sem dobila pošto od carine, da sem mogla poslat dokazilo o plačilu, danes sem pa dobila to – nisem še šla iska). hvala
ne vem točno, kakšen je tisti znesek, do katerega je brezplačni uvoz (pa se mi ne da zdaj guglat), ampak od tam naprej pa naj bi se plačala carina in DDV. Za osnovo za carino se vzame vrednost, ki je napisana na spremljajoči fakturi (običajno se doda tudi vrednost prevoza, če so incoterms tako napisani) in na vse skupaj se izračuna še DDV (ali pa je ravno obratno, se ne spomnim več točno). Se pa včasih zgodi, da “uide” brez plačila carine in carinskega postopka tudi kakšna stvar, ki je čez mejno vrednost (če se cariniku zdi, da ni treba pregleda al nekaj takega).
Forum je zaprt za komentiranje.