Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Fotografska šola?

Fotografska šola?

Stara sem 22 let in me zanima ce obstaja mogoče kakšna večerna šola za fotografijo? Zanima me kje bi se lahko naučila več stvari o tem?
Z fotografijo se ukvarjam bolj kot hobi. Bila sem včlanjena tudi v nekem foto klubu, a moram priznat da so me razocarali, zato bi rada sama nardila nekaj na tem, da bi znala res dobro fotograferat! Nekaj svojih fotk sem tudi ze posiljala na foto natecaje, a zal ni bilo nic srece, opa zaenkrat.

Hoj…
Glede sole ti lahko povem, da imas v LJ.,
ce si od tu, SREDNJO SOLO ZA OBLIKOVANJE IN FOTOGRAFIJO. Imajo tudi svojo internetno stran kjer lahko izves nekaj osnovnih podatkov glede del.casa, vpisov, uradnih ur….. Imas nekaj moznosti glede izobrazevanja odraslih ob delu. Obstaja program “Fotografski tehnik” katerega lahko opravljas kot samoizobrazevalec, kar pomeni, da placas 50.000 sit za vpis in potem vsak izpit in konzultacijo posebej. Izpit moras placati 1 teden v naprej, preden ga mislis opravljati.
Je pa tudi varianta ob delu pri kateri pa placas latnik s predavanji. V tem primeru je cena letnika okrog 270.000 in to je to….

Me pa zanima v katerem klubu si bila, ker jaz tudi nimam pretirano briljantnih izkusenj….:-)

LP – Sieff

Živjo!

Naj ti napišem, da sem sama končala srednješolsko izobraževanje prav na tej smeri – in sem tako rečeno fotografski tehnik… sicer študija nisem nadaljevala naprej v tej smeri, ker je izpbraževanje možno samo v tujini (HR – Zagreb, Praga, München…) torej najprej zagrabi srednje izobraževanje tako kot ti je napisal/a sieff, ali pa direktno v tujino…

je pa svetsko… najti povem, da sem se naučila gledati in opazovati stvari okrog sebe… svet postane lepši in zanimivejši… aja pa pedagoški kader na sredni oblikovni šoli (kratica je SŠOF) je strkovno zelo uspesobljen… mislim, da imajo sedaj tudi že digitalno fotografijo in se seznaniš tudi s tem.

Pozdrav se enkrat…

Res je kot je napisala *majam*, da ni pretirano veliko moznosti za nadaljevanje studija… Se mi pa zdi (slisal sem tako), da tudi pri nas pocasi prihajajo na to, da je fotografija zelo obsezno in pomembno podrocje nasega zivljenja. Ravno zaradi tega (baje) naj bi bila cez leto ali dve odprta visja ali visoka sola za fotografijo v Sezani. Jipi!!! Torej bo tudi pri nas mozno, KONCNO, dostudirati s podrocja fotografije….

Majam, upam, da se vidimo tam, cez leto ali dve….:-)))

LP – S.

Hvala vama za odgovor, upam da bo mogoce priletel se kaksen.

Glede tega v katerm klubu sem bila pa bom zaenkrat se tiho, psss 🙂

Lep pozdravcek, papap!

Ojla!
Tudi sama sem ljubitelj fotografije! Nimam sicer pojma o fotografski tehniki, ampak sem iz samega veselja, ko mi je uspel dober posnetek nadaljevala in ob pomoči “znalcev” mi je uspelo ujeti vedno boljši posnetek. Tudi sama sem tako začela pošiljati fotke okoli, pa nikoli ni bilo nič. To je trajalo nekako tri leta mojega bolj rednega pošiljanja na razne natečaje. Lani pa se je nekako odprlo in sprejeli so mi prvo fotko, letošnje leto je pa prav uspešno, uspelo mi je celo na mednarodnem natečaju. Sedaj pa mi le še malo manjka do prvega fotografskega naslova. Torej, ne obupaj in videla boš, enkrat pa boš neki žiriji všeč. pa dobro luč!!!

New Report

Close