Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija fotoaparati in objektivi

fotoaparati in objektivi

Za mon poznavalce 🙂

Kateri objektiv bi kupili k fotoaparatu eos 550d?
Bi izbrali dva objektiva (širokokotni in ozkokotni) ali univerzalnega (recimo 18-200, 28-200, 28-300)?
Bi mogoče kupili samo 70-300? Bi lahko to zadoščalo za popotovanje?

Bi izbrali 550d in kupili boljši objektiv ali recimo 60d in pač izbrali malo slabši objektiv. Žal oboje ne gre 🙁

Če se kdo malo bolj spozna bi bila vesela vsakega namiga oziroma vašega pogleda.
Fotoaparat pa potrebujem za porovanja in za slikanje različnih detajlov. Makro objektiv bo pa na vrsti kdaj kasneje.

Meni je nekako najbližje fotoaparat 550d in objektiv 70-300. Nisem pa prepričana, da bi bil na potovanju kjer je potrebno kaj slikat tudi malo na širše ta objektiv dovolj.

kolk keša si prpravljena dat za objektiv?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

maš tamrona 18 – 200 ki je napol zastonj
al pa tamrona 18 – 250

dva objektiva sta za popotniško fotografijo neuporabna, ker jih niti pod razno ne boš menjala v kakšni gužvi. 70 je pa enako 105 na starem leica formatu kar pomeni 2x povečavo po domače. skratka s tem ne boš slikala nič v kakšnem mestu… še 18 je dostikrat preveč…

Dobro vprašanje 🙂 Čimmanj he he

Vse skupaj bomo kupili čez lužo. Tako, da so cene kar konkretno nižje. Ne bi pa rada presegla recimo 1000€ za vse skupaj.
550d pride cca 500€ ostalo pa objektiv

so pa tudi objektivi veliko cenejši kot pri nas.
http://www.bhphotovideo.com/c/search?ipp=100&ci=15492&N=4293919655+4291570227+4291172234

Tle ga maš z dvema objektivoma za manj kot 1000 €

http://www.electronic4you.at/WebShopAT/Shop/index.aspx

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

se strinjam, za popotništvo je dost 1 objektiv tamroni so v redu, sam še zmer je mogoče boljš dat mal več za objektiv k ma velik zoom, kt na pol zastonj, ker če nima mirne roke, pa da kup enga pocen brez stabilizatorja, se zna zgodit, da bodo posnetki streseni. pa tud boljš, da se začne pr 18 pa pol do recimo 270, ker tist od 70 – 300 morš bit že najmanj 1,5m od objekta k ga slikaš, če ne ti ne ostri.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Dobro vprašanje 🙂 Čimmanj he he

Vse skupaj bomo kupili čez lužo. Tako, da so cene kar konkretno nižje. Ne bi pa rada presegla recimo 1000€ za vse skupaj.
550d pride cca 500€ ostalo pa objektiv

so pa tudi objektivi veliko cenejši kot pri nas.
http://www.bhphotovideo.com/c/search?ipp=100&ci=15492&N=4293919655+4291570227+4291172234%5B/quote%5D

če boš kupvala čez lužo, ti priporočam tega tamron

Ja to menjavanje me najbolj moti in mi je jasno, da kot prvo ne bom uspela menjavat kot drugo se mi marsikdaj ne bo dalo vsega vlačit v kakšen hrib 🙂

Ja ta tamron je res poceni. Nista pa ravno dobro ocenjena, če se ne motim. Sta brez stabilizatorja z razliko z novejšimi objektivi, ki pa potem niso več tako poceni.
Ali sem kaj pomešala? Malo se še lovim pri vsej ponudbi:)

Moje izkušnje so do sedaj omejene na eos 400d in objektiv tamron 18-250. Sedaj bi pa rada kaj več :)))

Ja to menjavanje me najbolj moti in mi je jasno, da kot prvo ne bom uspela menjavat kot drugo se mi marsikdaj ne bo dalo vsega vlačit v kakšen hrib 🙂

Ja ta tamron je res poceni. Nista pa ravno dobro ocenjena, če se ne motim. Sta brez stabilizatorja z razliko z novejšimi objektivi, ki pa potem niso več tako poceni.
Ali sem kaj pomešala? Malo se še lovim pri vsej ponudbi:)

Moje izkušnje so do sedaj omejene na eos 400d in objektiv tamron 18-250. Sedaj bi pa rada kaj več :)))[/quote]

tamroni so v redu, ne vsi, maš enga tle pr nas na mimo vrste k je okol 500 eur, v tujini cenejš, ma pa stabilizator, 18 – 270 pa dobre ocene.

se strinjam, za popotništvo je dost 1 objektiv tamroni so v redu, sam še zmer je mogoče boljš dat mal več za objektiv k ma velik zoom, kt na pol zastonj, ker če nima mirne roke, pa da kup enga pocen brez stabilizatorja, se zna zgodit, da bodo posnetki streseni. pa tud boljš, da se začne pr 18 pa pol do recimo 270, ker tist od 70 – 300 morš bit že najmanj 1,5m od objekta k ga slikaš, če ne ti ne ostri.[/quote]

gunnar samo na vseh testih kar sem jih brala je ta 70-300 izredno hvaljen. Govorim o canon objektivu.
Pustmo to, da moram 1,5 metra stran stopit. To se mi ne zdi ovira glede na to kaj želim slikat.

Lahko slikam recimo gran canyon ali pa kaj pa vem neko ulico v mestu, gasilsko veselico :))) s tem objektivom ali potrebujem bolj širokokotni objektiv za take fotografije?

Jest sem še v nedigitalni dobi imela eosa 300 (se mi zdi) in univerzalni objektiv 28-300 (sigma). Predvsem na potovanjih se je super obneslo, ker pač ni treba menjavati objektiva. Vmes sem imela kompaktnega (canona na film pa še vedno malo uporabljala), pa mi je dop… in sem nabavila eosa 500d, zraven je bil 18-55, kupila pa še 55-250. Zdaj imam za doma gor tamalega (slikam otroke itd), za potovanja, prireditve pa dam gor tavelikega. Kukr je fajn, ker imam boljše objektive, pa velikokrat pogrešam univerzalnost (čeprav sem prej pri starem canonu govorila, da komaj čakam, da si kupim makro in tele posebej). Včasih imam s sabo seveda oba, vendar ponavadi ni dovolj časa za menjavanje, saj veš, lovljenje trenutkov…

Da ti še odgovorim: men se zdi, da 70-300 ni dovolj, jest že z 55-250 včasih ne dobim notri kar želim, saj včasih preprosto ne moreš dovolj stopiti nazaj. Zdaj katerega, ali 550d ali 60d, to je pa odvisno od tebe-fotografa. Jest sem se sprijaznila(=pošteno ugotovila), da za moje potrebe čisto ustreza 500d, čeprav bi si morda lahko celo privoščila 50d (pa mi je prevelik in res ne rabim še tistih 3 funkcij več…), pa čez eno leto bi imel nov npr 600d iste karakteristike kot lanski 50d… tako da si kupi 500d in prišparaj 200eur :))

se strinjam, za popotništvo je dost 1 objektiv tamroni so v redu, sam še zmer je mogoče boljš dat mal več za objektiv k ma velik zoom, kt na pol zastonj, ker če nima mirne roke, pa da kup enga pocen brez stabilizatorja, se zna zgodit, da bodo posnetki streseni. pa tud boljš, da se začne pr 18 pa pol do recimo 270, ker tist od 70 – 300 morš bit že najmanj 1,5m od objekta k ga slikaš, če ne ti ne ostri.[/quote]

gunnar samo na vseh testih kar sem jih brala je ta 70-300 izredno hvaljen. Govorim o canon objektivu.
Pustmo to, da moram 1,5 metra stran stopit. To se mi ne zdi ovira glede na to kaj želim slikat.

Lahko slikam recimo gran canyon ali pa kaj pa vem neko ulico v mestu, gasilsko veselico :))) s tem objektivom ali potrebujem bolj širokokotni objektiv za take fotografije?[/quote]

za kakeršen koli landscape je fino met širokokotne objektive sploh če je velika površina, če si rekla, da maš že en objektiv 18-250, pol ga obdrž pa kup širokokotnega, če boš slikala pokrajine.

No jest mam tega ta pocen tamrona za naokol nosit. sicer na nikonu ampak nima veze

in mu čist nič ne manjka, tud stabilizacija ne, pač mal iso naviješ pa je
za mal denarja je to to, omejitve navzgor pa itak ni

darja hvala za tvojo izkušnjo. Razmišljam podobno pa me vendar ob iskanju in gledanju ponudbe precej zanaša :)))

Fotoaparat bo skoraj zanesljivo 550d. 60d gledam bolj za primerjavo. Sicer pa je manjši kot 50d in tudi nekoliko manj gumbkov ima. Skratka vedno bolj ženski postaja:)))

Dilema ostaja objektiv. Katerega izbrati?

Ne ne. Nisem napisala, da ga imam:) Imam izkušnje z njim. Kupujem čisto na novo. Skratka ta trenutek sem na nuli 🙁

Hja, če že imaš izkušnjo z 18-250 tamron, očitno moraš poskusiti nekaj drugega, torej 70-300 canon (za rezervo/bližino imaš še vedno tastarega. ki pa verjetno nima IS?). Sicer pa pojdi na kakšen izlet in imej cel dan na najmanj 70mm – potem boš videla, kakšne so omejitve. Tudi jaz imam rada oddaljene detajle, pa vendar -sem videla- da očitno tudi bližino veliko slikam (ko mi s 55-250 komaj znese).

http://dne.enaa.com/Foto-TV-video/Foto/Canon-ali-Nikon-to-je-vecno-vprasanje.html

Razlika v ceni je kar konkretna…tehnično sta tam tam…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

DRRR bi kupil citroena, ki ima isto opremo kot bmw, ker je nekoliko cenejši?:)))
Zame je zelo podobno pri fotoaparatu. Prisegam na canon in pika. Tukaj ni odstopanj he he
Edino pri objektivu gledam tudi tamron saj je cenovno res velika razlika. So mi pa tudi tukaj fotke s canon objektivom lepše. Moj okus pač.

DRRR bi kupil citroena, ki ima isto opremo kot bmw, ker je nekoliko cenejši?:)))
Zame je zelo podobno pri fotoaparatu. Prisegam na canon in pika. Tukaj ni odstopanj he he
Edino pri objektivu gledam tudi tamron saj je cenovno res velika razlika. So mi pa tudi tukaj fotke s canon objektivom lepše. Moj okus pač.[/quote]

Pa sej sem jaz tud canonist že cel lajf in bom tud še naprej…linkal sem samo za primerjavo ker si neki jamrala glede keša…

Edino pri objektivu gledam tudi tamron saj je cenovno res velika razlika. So mi pa tudi tukaj fotke s canon objektivom lepše. Moj okus pač.[/quote]

Pa sej sem jaz tud canonist že cel lajf in bom tud še naprej…linkal sem samo za primerjavo ker si neki jamrala glede keša…[/quote]

o bom :)))
Ma normalno, da izbiram neko razmerje med kvaliteto in ceno. Tudi pri canonu lahko kupiš boljši objektiv za manj denarja. Zato pač iščem izkušnje drugih.
Kateri objektiv pa imaš in kako si zadovoljen?

Pa sej sem jaz tud canonist že cel lajf in bom tud še naprej…linkal sem samo za primerjavo ker si neki jamrala glede keša…[/quote]

Ma normalno, da izbiram neko razmerje med kvaliteto in ceno. Tudi pri canonu lahko kupiš boljši objektiv za manj denarja. Zato pač iščem izkušnje drugih.
Kateri objektiv pa imaš in kako si zadovoljen?[/quote]

Vem da bo 550d, pri objektivih pa še nisem…če boš zvohala najbolj idealnega, mi boš poslala informacijo na ZS?

Kateri objektiv pa imaš in kako si zadovoljen?[/quote]

Vem da bo 550d, pri objektivih pa še nisem…če boš zvohala najbolj idealnega, mi boš poslala informacijo na ZS?[/quote]

Sporočim

http://www.lovecnacene.si/objektivi-objektiv-sigma-18-250mm-f35-63-dc-os-hsm-za-canon/m/1074161/

Kot popotni objektiv je morda dobro pogledati še o tem kak test

Ima tudi OS (optično stabilizacijo).

New Report

Close