Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija fotoaparat NIKON D5000

fotoaparat NIKON D5000

Pozdravljeni poznavalci fotoaparatov in fotografije.

Zaželela sem si nov fotoaparat. S fotografijo se ne ukvarjam profesionalno, sem pa velik ljubitelj slikanja in ogromno časa namenim temu. Razmišljam o Nikonu d5000. Zanima me vaše mnenje, morda izkušnje.
Objektiv ki je zraven, kakšna je kvaliteta slike z njim (ne ravno za portrete)?

Vaši komentarji so zelo dobrodošli.
Lep pozdrav,

Gatmana25

Nisem poznavalec – sem pa ravno v nakupu novega aparata. Zame zadošča nikon d3000. Tvoje je samo izboljšana verzija. Nisi napisala kakšen objektiv je zraven, tako da ti nihče ne more svetovati. Sicer pa sem bila opozorjena naj ima objektiv oznako VR, kar pomeni stabilizacija slike in je zelo dobrodošlo pri amaterskih fotografih.

lp, ela s

Ojla,

glej, če imaš do fotografiranja res veliko veselja, se ti splača pogledat body d90. D5000 je pač tisti vstopni model, ki se ga zna hitro prerast in si zaželet kaj bolj zmogljivega. Prečekiraj, razlika v ceni ni tako zelo velika.

Pozorna bodi pri nakupu objektivov, saj so ti pomembnejši od samega ohišja. Poglej tule, se marsikaj najde – http://www.slo-foto.net

Mene zanima isti aparat ter objektiv ki pride zraven. Ker čisto na sveže vstopam v DSLR svet res ne vem veliko. Ta, ki je trenutno na prodaj v Big Bengu je 18-55 mislim da ima tudi VR. Slikala bi predvsem ”gibanje” kateri objektiv priporočate? Ali je ta za začetek dober ali bo delal zmazke?
Budget imam 600 eur …morda lahko kako malenkost še dodam sam ne prav veliko. Že nekaj časa iščem mr.perfect fotoaparat in ta Nikon sem mi zdi dober sploh zato ker poleg vsega povdarjajo tudi enostavno uporabo. Z težavo sem se odločila ker vem da sama menjava objektivov kar stane, ko hočeš kaj več. Sama sem bolj tehno fob kot ne. Imela sem ogledanega tudi Canon 500D in 550 D. Pogoj je da snema HD, naredi več zaporednih posnetkov slik hkrati, da je hiter. Po možnosti tudi kake art filtre. Če je še kak predlog bo zelo dobrodošel. Se opravičujem če sem vskočila v temo še z čisto drugimi vprašanji a morda odgovori nanj prav pridejo še komu.
Lp in hvala

Ojla,
glej, če nameravaš fotografirat šport, ti zna biti ta objektiv nekoliko prekratek, za ta namen so dosti bolj uporabne goriščnice s trimestnim številom; sama za šport uporabljam 70 – 200, profesionalci pa nad 300mm. Ker gre največkrat za zamrznitev gibanja je fino, če ima objektiv čim večjo svetlobno jakost, zaslonka 2.8 je kar nujna. Vendar je cena takih tudi krepka, vsekakor višja od budgeta, ki si ga pripravljena odšteti za body in objektiv skupaj.

Moj nasvet je, da še malo pobrskaš med kompleti d5000, narediš seznam in malo povprašaš, lahko tudi tukaj. Bilo bi škoda, če bi se prehitro zagnala v nakup, potem pa ugotovila, da ti kupljeno ne ponuja tistega kar si pričakovala.

Good luck! 🙂

Pkl, hvala za nasvet in info. Bom pobrskala in skušala najti kak komplet, ki bi mi ustrezal finančno in uporabno. Sem pa tudi v pričakovanju, da tudi tu še kaj izvem. Hvala in lp

New Report

Close