Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Fotoaparat na telefonu

Fotoaparat na telefonu

Hej!

Že nekaj časa kupujem fotoaparat. Sam se mi pa zdi, da majo že tile novi telefoni ful dobre fotoaparate. Se motim?

Zanima me, na kaj naj bom pozorna pri izbiri fotoaparata (od telefona), ki bi naredu dovolj dobre fotke?

Lp!

Živjo.

Niste napislai kaj pričakujete od fotografije in kakšne motive boste fotografirali…

Mislim, da se fotoaprati v mobilnih telefonih ne morejo primerjati z digitalnim fotoapratom.
Namen fotoapratov v gsm apratih je zabeležiti kakšen trenutek, ko pri sebi nimamo fotoaparata. Kvaliteta fotografije je pri novejših aparatih zadovoljiva…kadar slikamo nekje zunaj pri lepi svetlobi…

Čeprav imajo nekateri gsm aparati že 5mio. pik, vgrajene bliskavice in “lučke” menim, da je gsm namenjen telefoniranju in ne fotografiji…

Če pa že…pa naj ima vgrajeno “pomožno lučko”, bliskavico in po možnosti stablizator slike…

lp , Jure

Moderator na področju fotografije

helo!

zanima me če mogoče kdo ve, če se da kje kupit kakšna bliskavica kot dodatek ki ga priklopiš na telefon?

hvala za odgovore, lp

Živjo!

Na spletu je nekaj dodatnih bliskavic za gsm aparate…ne vem za katero znamko potrebujete….

recimo: Bliskavica MXE-60
Dodatna bliskavica za Sony Ericsson telefone.

Združljiva z naslednjimi telefoni: k310i, k510i, k750i, w800i, w810i, w850i, w900i, baje tudi k610i in p990i (tako na http://www.vodafonebusinessshop.co… )

Omogoča fotografiranje v popolnem mraku, do cca 4m razdalje – bistveno močnejša bliskavica kot so vgrajene LED lučke ali Xenon flash na k800i, k810i in k850i!

Fotoaparat na telefonu je res dobra zadeva, tudi mene zanima če kdo ve kateri telefon ima trenutno najbolj kvalitetne slike, jaz imam fotoaparat na svojem ericsonu w660 2 mil pik se mi zdi in včasih so boljše slike predvsem tam kjer ne moreš uporabljat fleša kot s fotoaparatom. Pa super je ker ga imaš skoz s sabo. Aja kamero imet gor je pa še boljši biznis, pa si na kakem koncertu pa si posnameš kakšen delček komada za spomin.

Zdaj imaš že 5MP, v kratkem pa pride ven en model z 8MP. Ampak se ne splača tolk keša dat za telefon, ker še vedno ni primerjave z fotičem…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Kateri telefon pa že sploh ima stabilizator slike?

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Živjo!

Stabilizator slike ima:

– Samsung i8510 INNOV8. (8mio pik)

-LG KF510-TH

-Samsung M8800 Pixon (GPS-za shranjevanje lokacij posnetka)

Večina novejših gsm aparatov ima vgrajeno bliskavico. Nekatri še stabilizator sllike in vedno več “pik” 🙂

Uproabna zadeva, ker jo imamo vdno seboj…

lp ,jure

New Report

Close