Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija FOTO ALI PRINT …

FOTO ALI PRINT …

Bi mi lahko kdo pojasnil razlike glede kvalitete med izdelano fotografijo in print “fotografijo”. Gre za digitalne slike. Cena je seveda zanimiva, toda … Imam neaj 100 fotk za izdelati, kar se seveda finančno pozna. Hvala!

Sprintana fotografija je odvisna od kvalitete tvojega tiskalnika, kvalitete uporabljenega papirja, stanja tinte in brizgalnih šob v tvojem tiskalniku, tipu gonilnikov za tiskalnik, programa iz katerega tiskaš.
Vsekakor se je treba kar malo potruditi, da je izdelek dober, tudi cena tiska ni nizka. Ta izdelek je potem občutljih na potne dlani, na freon, ki ga puščajo nekatere klima naprave itd….

Fotografi s pomočjo osvetljevalke digitalno sliko prenesejo direktno na klasični foto papir, namenjen izdelavi “analognih” fotografij. Dobre in slabe lastnosti teh pa prav gotovo že zdavnaj poznaš.

Torej je izbira tvoja…..

Pomojem ne bos doma na tiskalniku nikoli sprintala tako dobrih slik, kot ti jih razvijejo v studiju, mislim, da se bolj splaca nest tja. Pa se ceneje je…

Skozi okno gledam jumbo reklamo:” Fotografije A4 za 150 sit.” Zdaj pa si izračunaj, koliko bi te takšna slika prišla doma. Dvomim da manj…..

LP!

-----------------------------------------------------------

“Kvalitetne” slike mi naredijo za 37sit….

Problematična je le trajnost in cena doma narejenih slik.Odločitev je seveda tvoja,jaz pa bi jih dal delat fotografu.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Digifot naredi zelo lepe slike. Pošlješ jim CD in v nekaj dneh hitra pošta dostavi paket, plačilo po povzetju, … Stalno imajo neke akcije in se spača počakat na kakšno in takrat več slik naenkrat naročit. Jaz tako delam in se splača. Poleti so bili formati digitalni 10×18 po 37 sit.

In še link:

New Report

Close