Najdi forum

fotke na netu

Kje lahko uploadam fotke na internet, brez možnosti, da bi si jih lahko ostali obiskovalci shranili, natisnili ali jih kako drugače uvozili?

Osebno mislim, da to ni čisto enostavno, torej strežniki tega
ne omogočajo kar tako ..

DOsedaj mislim, da sem videl 2 enostavnejši rešitvi:
1. fotke predelaš v Macromedia – torej narediš kot nek filmček, pa
potem uploadaš 🙂
2. izbereš si npr. album (programsko opremo), poznam npr. Banana album,
ki ti naredi Macromedia zapis iz tvojih fotk..

Na koncu koncev se bo vedno našel nekdo, ki si bo vzel dovolj časa,
da bo zadevo uredi – seveda če so fotke vredne časa in truda.

lahko pa pač sam obdelaš – predelaš fotke, tako da so slabše ločljivosti,
vendar kakšen namen ima to.

Sicer pa malce pobrskaj po netu – boš videl kar dovolj rešitev, vendar
vzamejo veliko časa..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Pa je zelo enostavna in brezplačna rešitev, na tem forumu sem jo že omenjal, in sicer Picasa Web Albums. Vse, kar potrebuješ je ustrezna verzija brezplačne Picase, ki ima spodaj gumbek Web Albums, s katerim uploadaš želene fotke kar iz Picase.
Picasa Web Albums vsakemu uporabniku omogoča 1 GB prostora, kar je dovolj za ca. 4000 fotk v visoki resoluciji. Lahko izbereš javne albume, ki so vidni vsem (Community Albums), ali pa zasebne, ki so vidni le tistim, ki jih posreduješ link.
Prednost teh albumov je, da s z njimi lahko hitro in enostavno posreduješ svoje zbirke fotk prijateljem, sorodnikom etc. Oni pa lahko celotne albume snamejo na svoj disk, seveda kar prek Picase.
Poskusi, ne bo ti žal. Mislim, da ta opcija trenutno krepko prekaša vse ostale, vsaj kar sem jih dosedaj spoznal.

hehe, Hinko, ravno temu, da bi drugi presnemavali njene slike, bi se rada Torba izognila 🙂

na tej web strani http://www.rockyou.com/ si lahko narediš slide show, ki se potem na tvoji strani prikazuje kot Flash objekt in ga je verjetno kar težko snet dol

Ariadne, površno bereš 🙂 Obe opciji sem mu omenil: javne in zasebne albume.

jaz sem že brala dokaj natančno. če je album zaseben, ga lahko vidi samo tisti, ki mu je posredovan link. kolikor pa sem jaz razumela vprašanje, bi rada avtorica slike objavila na internetu, da bi jih ljudje videli, ne bi si jih pa mogli potegnit na svoj računalnik in jih uporabit za svoje namene.

načeloma se vsaka slika, ki je objavljena na internetni strani, prenese na računalnik v začasno mapo, da jo lahko vidiš, pa tudi sicer si jo lahko brez problema shraniš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close