FORMATIRANJE
Računalnik moram na novo formatirat, CD za naložit Windowse imam, moram pa najprej seveda sčistit C disk. Lepo prosim, če mi da kdo malo podrobnejša navodila,akko to naredim. Sem to sicer že delala, a sem malo pozabila, žal.
Pa tisti del, ko delim na particije, mi tudi ni čisto jasen, kaj moram tam vpisovat????
Hvala za nasvete!
Zaženeš računalnik iz cdja, potem pa izbereš novo namestitev vključno s brisanjem – izdelavo particij in formatiranjem – te sam namestitveni program vodi po korakih. Sicer pa žal na pamet ne vem točnih izbir za xpje( so logična), tako da…če jih rabiš, malo počakaj, verjetno boš kmalu dobila odgovor od teh prijaznih fantov tu 🙂
Zaženeš računalnik in držiš tipko delete dokler ne slišiš piska , da se ti zažene bios. Greš s puščico do boot (na prvem mestu je navadno flopy disc) premakneš na prvo mesto boot from atapi CD rom. Vstaviš xp cd in ponovno zaženeš pc. Nato samo slediš navodilom. ….Če imaš samo c disk te vpraša kaj želiš . … briši c disc, pol priporočam popolno formatiranje , delitev na particije vpišeš vMb npr 20000 in ostanek za drugo . Navodila te sproti vodijo. Mislim, da moraš pol vsako particijo posebej formatirati, sicer pa samo sledi navodilom.
LP
Potem imaš pač za dostop v bios neko drugo kombinacijo tipk.
Takoj ko zaženeš računalnik ti napiše nekaj v takem stilu:
Press….to for configuration/goto bios/…
Poglej tudi če ti napiše Press….for boot menu.
Lahko pa poskusiš kar cd vstavit in zagnat, morda je že naštimano tako, da se zažene iz cdja.
Če imaš nastavljeno v biosu, da bere prvo s cd-ja potem samo vstavi XPje v cd rom in ponovno zaženi računalnik. Po ponovnem zagonu ti napiše pritisnite katerokoli tipko za ‘boot’ . Nato nekaj časa nalaga (ne pritisni tipke F6, ko ti ponudi).Nato izberi install windows in potem imaš moznost delete partition, refresh al nekaj takega, itd… izbereš delete partition, če jih imaš več označiš katero (običajno je to C:) in to je to. Izbereš še NTFS in to je to.
Forum je zaprt za komentiranje.