Imam Celerona 400 in 8GB diska.
Katere windowse priporočate, da dam gor, ko bom sformatiro disk.
Sedaj imam Win98, pa se mi zdijo malo zastareli. Win XP pa se mi zdijo malo preveliki (pa še počasen rač imam). Predlogi?
Jaz bi obdržal w98. Nimam občutka, da so XP kaj dosti hitrejši, pokurijo pa po moje več resourcov kot 98. Na 98 ti bo delala praktično vsa periferija (driverji) in igrice.
Če imaš tudi rama bolj malo, je res bolje, da ostaneš na 98 SE. Sicer pa, probat ni greh. Če ti ne bodo XP-ji ugajali, imaš v pol ure spet nazaj 98.
Formatiranje je prilika za testiranje.
Jaz imam isto celerona 400Mh in 8 Gb diska, pa imam kar XP-je gor, pa mi dela računalnik še čisto v redu. Že več kot en let nism dala novih windowsov gor pa mi še vse dela normalno in dovolj hitro.
Seveda delajo, vendar je vse odvisno od hardvera, če je premalo rama, stara mama, počasen disk, stara zvočna, predpotopen modem ipd., potem ga nimaš kaj dosti sračkat. Lahko pa… tko mal za hobi.
Če imaš 256 MB RAMa, potem kar Win200PRO SP3 gor, so hitrejši od XPjev in vsaj pri meni bolj stabilni (res pa je, da če ne pretiravaš, so tudi XPji zadovoljivo stabilni ;))