Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Ford S-max – poraba

Ford S-max – poraba

Živjo.

Odločam se za nakup Ford S-max, 2.0 tdci (140KM), 1-2 leti star.

Avto skoraj v vseh pogledih zadosti potrebam, le ekonomičnost/poraba je neznanka, mi je pa pomembna postavka pri nakupu. Pri navajanju povprečne porabe se po spletu pojavljajo zelo različne navedbe s porabami … od 6l/100km vse do 8l/100km in več.

Zavedam se, da je to odvisno od stila vožnje in ali gre večinoma za mestno vožnjo ali na razdalje. V mojem primeru bi bil avto namenjen pretežno za razdalje, avtocestne hitrosti do 140km/h, občasno za mestno vožnjo. Lahko bi rekel, da sem umirjen voznik, katerega so časi hitrih pospeševanj in visokih hitrosti minili.

In ker je na tem forumu verjetno tudi kakšen lastnik S-maxa, bi prosil še za vašo uporabniško izkušnjo, koliko dejansko je povprečna poraba takšnega avtomobila.

Hvala vsem za odgovore.
Tomaž

poglej še med teste na avto.over.net če je franko kej podobnega pelal.
mislim da je mel smaxa bencinarja in dizla sam en vem katerga dizla.

so pa porabe pri takih avtih okol 7 litrov.

http://www.spritmonitor.de kaže 7.34l. do sedaj kar sem gledal in primerjal mi ta stran še najbolj pravilno pokaže(pa velik vzorec imajo).

Ford S-max, 2.0 tdci (140KM) sem imel 2 leti, naredil sem 85.000 km. Z dokaj varčno vožnjo sem imel povprečno porabo med 6 in 6,5l/100 km.
LP

New Report

Close