Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ford kuga

ford kuga

Kupili novo Ford Kugo lani maja, od novega leta imamo eno okvaro za drugo. S tem da jo vozi poklicni voznik in v skladu z navodili proizvajalca za dizel. Če bi ga vozila jaz bi crknil že precej prej. No poraba je res majhna – 5,5 l/100km, ampak kaj pomaga, če je stalno pri serviserjih. V pol leta menjana že turbina (napaka na materialu – besede serviserja), ter vbrizgalne šobe (s težavo, ker so drage in so hotl zvalit na nas s tem, da se je z avtom samo od servisa do doma pripeljal pa je bil že zanič). Ko sva konec marca končno dobila avto (peljala sva ga januarja pa vmes kao niso vedl kaj je narobe), aprila sva ga peljala na redni servis, no zdj junija pa je že spet zanič – sveti opozorilo za okvaro motorja. Avto je svetovna kanta in nikoli nebi šla še enkrat v tak nakup (me lahko spljuvate kakor hočte, samo če te avto pusti po pol leta popravil na cedilu 14 dni pred morjem bi tudi vi drugač gledal na vse skupaj).
Da ne omenim da se je bilo treba nenehno prepirati z uvoznikom in serviserjem (no tega smo zdj zamenjali), da so avto sploh popravili.

To me pa presneča, ker sem ravno bral, da so Nemci Kugo uvrstil med najzanesljivejše avte v svojem razredu
Kateri motor pa imate? Na kakšnih relacijah jo vozite?Že kaj veste o vzrokih za težave?

men se bolj zdi da gre tu za splet nesrečnih okoliščin. lahk ti tut ferrari crkne prvi dan.

je stara eno leto, ca.15000km, do sedaj nobenih težav z mehaniko,poraba 7 l.
Estetika bolj takotako, mislm predsvem obloge in prevleke postajajo uboge, pri teh stvareh so res šparali koz izgleda

Zakaj bi pa bila estetika bolj tako? Avto ti je všeč, ali pa ti ni–?

Avto je kul, ampak nekateri materiali so zelo nekakovostni,recimo tepihi pod pedalkami so po enem letu bolj izrabljeni kot pri prejšnjem avtu po 5 letih, tudi prevleke sedežev se opazno izrabljajo, vse skupi je pritrjeno bolj na hojladri,izolacijo pod armaturko je kot pri kakšni ladi iz 70-izh let
Po avtu in zunaj je tudi vsepovsod cenena plastika, ki bo prej ali slej začela pokat, ker se že vidjo sledovi utrujeno (postaja mat, manj elastično .

Draga Katjuška!

Zanima me, ali ste rešili težavo z lučko, ki sveti za motor. Naša kuga je letnik 2009, pa je bila na popravilu oziroma servisu od takrat že najmanj 8 krat. Težave so se začele že v prvem letu, sedaj pa se to dogaja vse pogosteje. Skozi so eni izgovori, od tega da se je nabral kondens in umazanija na senzor, in potem se ne naredi regeneracija….. Zanima na kateri servis ste nato odšli, da so odpravili tisto “lučko za motor”???

Ford kuga je eno sranje.Po enem letu je šla visokotlačna črpalka.Po dveh letih je crknil ESP s tem v bistvu tudi štirikolesni pogon. račun za vse skupaj 5500€.
Servis ni nič kriv pravijo.So pa šalabajzerji.Samo novo bi not metali.Popraviti pa ne znajo.
Svinjarija je da, hočejo za “diagnosticiranje” 88€.To je 5 minut dela.Vtaknejo vtikač v luknjo in računalnik pove kaj je crknilo. potem pa rečejo 4000€ za to da,to kar piše na računalniku popravijo.
če koga zanima kako se stvarem pošteno streže,sem pripravljen pomagati.
lp Jazz

New Report

Close