Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ford focus 1.8 tdi pomoč

ford focus 1.8 tdi pomoč

lepo pozdrvljeni imam forda focusa 1.8 tdi 55kw 75 km 2001

Zanima me če bi mi kdo znal povedati včasih ko se peljem mi avto več ne vleče kot bi moral naprimer dam ga v 2. predstavo in je enako kot bi mel v 4. predstavi .. obrati grejo po števcu normalno ko prtisnem na plin ali avto ne vleče kot bi moral kaj bi lahko bilo narobe ? … ko pa ga vgasnem in spet vžgem pa spet dalje normalno vleče… to se mi je zgodilo že večkrat. hvala za odgovor.

Mogoče je kakšen filter zabasan? Se ti kakšne lučke prižigajo?

Lahko pa da si slučajno dobila slabo gorivo? Si tankala kjer sicer ne tankaš?

Hah,podoben primer sem imel jaz,s testnim Focusom prejšnje generacije,2.0 motor,vendar ta je bil bencinar.Ker ga nisem bil še navajen sem v enem križišču hotel speljat,pa mi je crknil.Ponovno sem ga vžgal in od takrat naprej,ne glede na prestavo,ni več vlekel,ko je dosegel določeno število obratov,nevem več pri koliko obratih ga je zamorilo,ni več pridobival hitrosti neglede na to koliko sem gas pritiskal.Potem sem pač pri tistih obratih katere je bil sposoben doseči,prestavil v višjo prestavo in je spet hitrost pridobival,vendar spet le do tistih obratov,spet šaltam v višjo in pospešujem,zgodba se je ves čas ponavljala.To sem potem povedal v salonu pa mi je en prodajačec rekel,da se je tudi njemu to že zgodilo,da ga je on ugasnil in ponovno vžgal,pa je bilo bolje.Rekel je,da bo treba zamenjati računalnik,ki te stvari nadzira,obrate,plin,pač te zadeve.

tankam vedno na omw-ju letos februarja sem menjal filter za gorivo. Nobena lučka se mi ne prižiga… res nevem kaj bi to bilo …

New Report

Close