Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Food inc.

Food inc.

Prijatelji-ce me vabijo na ta film. A je zakej? O čem je? Da ni taka blesarija kot The Sekret, kjer popolnoma soglašam z ena optimistka

Malokrat v življenju sem bil v kinu; prvič, ker to stane in drugič, ker mi je preglasno (prebučno).

film The Secret
26.08.10 13:13
Ravnokar sem si ogledala ta famozni film oz. dokumentarec. Iz vseh koncev in krajev so mi ga prehvalili, kako bo moj svet postal čisto drugačen po tem ko si ga bom ogledala, kako bo moje življenje lažje in podobne floskule. Pogledala sem ga bolj iz firbca kot pa da bi pričakovala kakšen čudež od njega in name je naredit vtis še ene ameriške nategancije.

Izbrani posamezniki iz dokumentarca me skušajo prepričati, da če si sedaj jaz neko stvar zamislim, bom poslala od sebe energijo, ki bo sprožila, da se mi bo želja izpolnila. Torej … jaz si sedaj pred mano zamislim sendvič, si ga resnično resnično želim in “vesolje” bo poskrbelo, da se bo ta sendvič znašel na moji mizi. Seveda bo. Ker bom dvignila mojo leno rit in si ga šla v trgovino kupit.

Prikazuje primer moškega, ki si je zaželel živeti v veliki hiši in čez 5 let mu je to tudi uspelo. Čudežno! Ja, seveda. Zanima me koliko truda, odrekanj in vsega je bilo vloženo v to, da se je po nevem koliko selitvah končno preselili v hišo svojih sanj. In kaj je v tem kaj čudnega? Pač človek se je zavestno odločil na tem, da bo delal za to, da bo živel v ogromni vili in mu je to pač uspelo. Ampak. Kolikim pa to ni uspelo, pa tudi če so si zelo zelo zelo želeli in tudi če so se zelo zelo trudili in razmišljali pozitivno in ne vem kaj še. Nekaterim pač uspe, drugim ne.

Predstavlja zgodbo ženske, ki je zbolela za rakom in čudežno ozdravela, ker je pač verjela v to, da bo ozdravela. No, ja. V redu. Super za njo. Moj prijatelj je bil tudi sveto prepričan, da bo ozdravel in premagal tumor v možganih in pozitivne misli in vse, a je vseeno nekega jutra obležal mrtev. Pa oni “miracle man”, ki je po hudi nesreči čudežno ozdravel. Krasno. Ampak veliki večini samo pozitivne misli ne pomagajo. Saj ne rečem, prav je da se razmišlja v pozitivni smeri, ampak zavajat ljudi, da bodo sedaj s pozitivnimi mislimi kar ozdravli, se mi zdi kot ponujanje vedeževanja preko mobitela. Lepo vas prosim, no.

Jaz verjamem v to, da če si nekdo nečesa resnično želi bo to tudi dobil. Seveda, zato ker bo vsega sebe dal v to, da tudi doseže svoje cilje. Prav je, da smo optimistični in da se ne bojimo novih izzivov. Ampak to ti noben Zakon privlačnosti ali nekaj huda dobro varovana Skrivnost. To je pač pozitivno mišljenje, ki ti pomaga živeti veliko lepše. Vsaj nekaterim. Drugih pa lahko pahne v propad, ko vložijo ves svoj trud, denar, življenje v nekaj, kar potem propade. Kje je tu sedaj tista vesoljna energija, ki bo prodajala našo knjigico … ali zgradila našo hiško … in kje je tisti dedek, ki nam bo kupil kolo, ki smo si ga tako želeli. Hja …

Vsekakor ti dokumentarec da misliti in mogoče da nekaterim tisti pogum, da se lotijo nečesa kar se čene ne bi. Ampak to, da deluje VEDNO!!!! … to lahko kar pozabijo.

Meni je bil film všeč. Ti da mislit.
Lp Kiki

Sicer ne vem, kaj je s tabo narobe, da lepiš neko kritiko filma Skrivnost, sam pa sprašuješ glede Hrane.
Če bi vsaj malo poguglal, bi videl, da gre za dve popolnoma različni tematiki. Oglej si napovednik http://www.foodincmovie.com/ in pojdi pogledat, kaj se dogaja za plankami, da lahko dobiš na mizo hrano.

New Report

Close