fond ur
Nimamo čiso nič več praznikov kot drugi; Nemci npr.imajo prosto od 24.12.do 6.1….par let nazaj, ko je Boscarol razlagal, kako je treba ukiniti 2.1.in 2.5., sem s kolegi na Hrvaškem štela, koliko praznikov imajo oni in smo jih pri njih našteli več.
Plata – nadomestila – že ime pove, da je nadomestilo za tvoj strošek. In če ne greš v službo in ne malicaš, nimaš za kaj dobiti povrnjeno.
LP!
Nop, sem sama sebi delodajalec…
Pa tudi doma nisem na praznike, ampak skoraj vedno v službi.
In zdi se mi, da je večina zaposlenih kar rada doma za praznike. Samo kaj, ko jih imamo toliko – kako že, se mi zdi, da smo na 2. mestu v Evropi?[/quote]
vsakemu mitu ni za verjet
tud 40 urni delovnik ima le redko katera država. več jih je tistih z manj urami na teden…
Nop, sem sama sebi delodajalec…
Pa tudi doma nisem na praznike, ampak skoraj vedno v službi.
In zdi se mi, da je večina zaposlenih kar rada doma za praznike. Samo kaj, ko jih imamo toliko – kako že, se mi zdi, da smo na 2. mestu v Evropi?[/quote]
tud 40 urni delovnik ima le redko katera država. več jih je tistih z manj urami na teden…[/quote]
“Tudi Slovenija sodi v skupino držav, ki je po številu dela prostih dni v samem vrhu. Slovenski Zakon o delovnih razmerjih namreč določa, da so delavci upravičeni vsaj do 20 dni dopusta (pet delovnih dni na teden) oziroma 24, če delajo šest dni v tednu. Poleg tega pa je zaradi praznikov še 13 dela prostih dni.” Vir: evropa.gov.si
“Novo predlagana praznika, vrnitev Primorske k matični domovini in dan Rudolfa Maistra, nista dela prosta dneva, saj bi določitev novega prostega dne pomenila dodaten izpad delovnih ur oziroma povečanje obveznosti za delodajalce in tako vplivala na zmanjšano konkurenčnost slovenskega gospodarstva.” Vir: MInistrstvo za delo, družino in socialne zadeve; ob uvedbi novih praznikov
tud 40 urni delovnik ima le redko katera država. več jih je tistih z manj urami na teden…[/quote]
“Tudi Slovenija sodi v skupino držav, ki je po številu dela prostih dni v samem vrhu. Slovenski Zakon o delovnih razmerjih namreč določa, da so delavci upravičeni vsaj do 20 dni dopusta (pet delovnih dni na teden) oziroma 24, če delajo šest dni v tednu. Poleg tega pa je zaradi praznikov še 13 dela prostih dni.” Vir: evropa.gov.si
“Novo predlagana praznika, vrnitev Primorske k matični domovini in dan Rudolfa Maistra, nista dela prosta dneva, saj bi določitev novega prostega dne pomenila dodaten izpad delovnih ur oziroma povečanje obveznosti za delodajalce in tako vplivala na zmanjšano konkurenčnost slovenskega gospodarstva.” Vir: MInistrstvo za delo, družino in socialne zadeve; ob uvedbi novih praznikov[/quote]
koliko ur povprečno delamo na teden:
Bulgaria 40.0
Estonia 40.0
Greece 40.0
Hungary 40.0
Latvia 40.0
Lithuania 40.0
Malta 40.0
Poland 40.0
Romania 40.0
Slovenia 40.0
Ireland 39.0