Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Folk je nesrečen

Folk je nesrečen

Tam eden sprašuje, kam naj vloži 100.000 € in je malo pred penzijo. Ne veste več, kaj bi si izmislili, pa morate tu spraševat? Uživaj, pojdi na križarjenje okrog sveta … Ljudje, ki imajo keša, ki ga ne vejo kam porabit in niso srečni. Če je tik pred penzijo je verjetno že vse doživel (saj ima veliko keša) in je sedaj nesrečen, ker ne ve več, kaj bi.

po mojem ga bo na koncu odnesel s sabo v grob.

Navajeni so, da denar ni za trošenje. Sedaj imajo preveč denarja in ne vejo, kaj bi z njim. Človek, ki ni pohlepen, bi s preveč denarja naredil enako kot s preveč paradajza. Osrečil bi tiste, ki ga nimajo.

Sej ima veliko Slovencev denar. Zato pa tako radi jamrajo.

Dejstvo.

jao no, ga bo pa na oni svet nesel pa dalje užival!

Tip ima kredit in lizing. Verjetno nič privarčevanega razen teh 100k. Res je bogat. Recmo da vsaj na nulo pride če vse dolgove poplača.

130e na mesec pametno vložiš in imaš v 20ih letih tak znesek. Ali pa še višji.

Sreča je v dajanju, ne v jemanju. Ker se mnogi sebi zdijo revni, ne glede na dejansko stanje, dajanja niso zmožni.

več kot imaš denarja, bolj si nesrečen. Jaz ga imam samo za sproti (iz meseca v mesec) in lahko povem, da sem srečna ker sem zdrava.

Mah, saj zato…pridem na banko ker hočejo, da se pokažeš , da obnoviš podatke …In meniš, da boš hitro uredil…eh, dve delata kao na svetovanjih– nimata stranke — in ena na blagajni…in vprašaš tisto , ki je frej., če te vzame sam za obnovit podatke , ..Neee , te bo poslala v vrrrsssto za blagajno…Eh ,pa ne čakaš ker imaš še neke opravke in se vrneš nazaj  pogledat, da bi uredil..Ne,  na blagajni  še vedno ena in vrrrsssta –samih penzičev pa še ni penzija…Torej je dnarja , da folk visi na banki v vrsti…Pa da bi se vrsta vsaj premikala ažurno ali da bi še katera vskočila ,ko se vidi muka v rukerju…Tudi to ne osvojijo, briga jih…Še na Pošti so postali bolj elastični, no…Očitno se bo treba tud za na banko osebno naročit, za tistih par minut , ko na kompu obnovi vse iste podatke pa naj se ukvarja sam z mano…

Folk je zeloo nesrečen ?

Ne, ne ? V tej drzavi je vse narobe. Mi za Dansko zaostajamo najmanj 50 let.

test

Odgovor na objavo uporabnika
Tina in Marina, 20.09.2025 ob 18:39

po mojem ga bo na koncu odnesel s sabo v grob.

Tezko da ga bo odnesel v grob pri zdajsnjii inflaciji. Mu bo prav prislo za dodatek penziji in cez 10 let bo ze vse porabil. Kdor je pameten, denarja ne tala okrog, ampak ga ima za tezke case.

Uslužbenka na banki na šalterju:” Gospod, kako plačate položnice?”

Gospod upokojonec:” S solzami v očeh, gospa!”

Popolnoma razumem vsakega človeka, da želi iz svojega denarja pridobiti čimveč. Penzije so v povprečju precej nižje od plače in zato vsak dodaten dohodek pride prav. Lahko ga porabi za luksuzne zadeve, si omisli hud avto, privošči več luksuznih križarjenj – in 100 k kar hitro izgine. Kar ostane, mu veliko požre tudi inflacija. On pa ostane na goli penziji in naslednja leta zbira fičnike za dopust. Lahko pa pametno naloži 100 k in ima iz tega vsak mesec npr. 300 eur neke rente ali drugega dobička. Na letni ravni je to 3,6 k. Iz tega si lahko vsako leto privošči neko križarjenje ali drug dober dopust ali karkoli drugega.

.https://youtube.com/shorts/u15EU5As9mY?si=m_85PBMdLwrKuiVN

Roxy401, 20.09.2025 ob 20:12

več kot imaš denarja, bolj si nesrečen. Jaz ga imam samo za sproti (iz meseca v mesec) in lahko povem, da sem srečna ker sem zdrava.

Ha, ha, ha, ha, ha. Tudi denar prinese zadovoljstvo, srečo in predvsem, svobodo. Da o možnostih hitrih pregledov in zdravljenja ne govorim. Tisti, ki ga nima, se lahko tolaži na sto načinov, da je bolje brez njega. Jaz poznam res veliko ljudi, pa tisti z veliko denarja niso čisto nič nesrečni. Pa precej tistih, ki ga imajo manj, tudi ne. Nesrečnost je stanje duha, samopomilovaje, nesposobnost reševanja problemov, pesimizem, izoliranost, odtujenost, čakanje, da bo prihodnost prinesla nekaj,  kar bo vse spremenilo. Z denarjem lahko spremeniš sedanjost in prihodnost sebi in tistim, ki jih imaš rad. Denar in zdrava pamet je odlična kombinacija.

Denar je seveda toliko pomemben, da ti ni treba stalno skrbet, da ti bo za kaj osnovnega zmanjkalo.

Drugače pa srečo tvorijo trenutki, ne denar in materialnost. Polna rit ljudi je izgubila te trenutke, zato je nesrečna.

tisti ki ima denar pa ne ve kaj bi z njim je zame navaden duhovni revež. pa tudi ne bo ga odnesel s sabo v grob, drugi ga bodo požrli, ki komaj čakajo da se stegne. denar, ki ga ne potrošiš je isto kot če ga nimaš. to je vedno povedal nasjbolj slavni slovenski svetovni izumitelj, ki je izumil tudi faracajh pa pumpice za parfume, svetovni izumi, več kot 100 jih je naredil, tip je živel kot james bond veliki playboy pofukal je na tisoče mladih pičkic in vedno je dejal, denar ki ga ne potrošiš je isto k če ga nimaš, še po tv je bil večkrat, pameten tip

Anonimno 8662, 20.09.2025 ob 20:27

Folk je zeloo nesrečen ?

Je.

Sreča ni v denarju, ampak v stabilnem živčnem sistemu. Občutek varnosti, zadostnosti, ljubljenosti, da imaš nekoga svojega, da lahko daš in deliš sebe s svetom, da znaš gojiti občutek hvaležnosti in biti čuječen, se počutiti živega, se radostiti malenkostim. Nobene zveze z denarjem. Bogastvo je v nas samih in v tem kako kvalitetno skrbimo zase, svoj um, svojo dušo in telo. Reguliran živčni sistem je osnova. Šele na teh frekvencah lahko čutimo pravi občutek sreče in zadovoljstva v življenju.

100 jurjev na lagerju  je trenutno ok. vsota za lagano sportski uživanje v penziji.., če si zdrav seveda…

je pa evro kot jugo dinar včasih.., inflacija ga sesuva uuu nulo…

Prevelika pričakovanja so velikokrat vzrok nesreče, ljudje so prepričani v svoje sposobnosti in se ne znajo umestiti v družbi!

Popay, 21.09.2025 ob 10:23

100 jurjev na lagerju  je trenutno ok. vsota za lagano sportski uživanje v penziji.., če si zdrav seveda…

je pa evro kot jugo dinar včasih.., inflacija ga sesuva uuu nulo…

V bistvu je to ekstremno malo, če je mišljeno kot dodatek k pokojnini. Sploh če ima človek dolgove. V najboljšem primeru ti to mesečno v penziji prinese ene par jurjev letno. Če ima človek sedaj 2k plače recimo, bo imel penzije 1.240 po trenutnem sistemu. S temi 100k tudi če pred penzijo vse dolgove odplača niti približno ne bo prišel na podoben standard kot ga ima sedaj. Je boljše kot nič, ni pa to niti blizu bogastvu. Je ene par tisoč km stran od bogastva 😀

Nekaj podobnega imam jaz v varčevanju za penzijo. Pa imam še 21 let do penzije. Pričakujem da bo takrat blizu 400k vredno. Dajem pa vsak mesec za ta namen 150e v to.

Folk je nesrečen, 20.09.2025 ob 18:29

Tam eden sprašuje, kam naj vloži 100.000 € in je malo pred penzijo. Ne veste več, kaj bi si izmislili, pa morate tu spraševat? Uživaj, pojdi na križarjenje okrog sveta … Ljudje, ki imajo keša, ki ga ne vejo kam porabit in niso srečni. Če je tik pred penzijo je verjetno že vse doživel (saj ima veliko keša) in je sedaj nesrečen, ker ne ve več, kaj bi.

Pri takih opicah ki nam vladajo je se tako vredu da je kot je…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close