Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Florida in Ny kdaj in kje in kako

Florida in Ny kdaj in kje in kako

No, za naslednje leto se dogovarjam za obisk Amerike. Glede na to ,da me je aviona strah ko hudič križa, bi , če bi bila cesta do tja , šla raje z avtom. .pa žal ne gre :), zato tudi skoraj nikoli nisem šla nikamor, no le 3x.. doolgo let nazaj.Zdaj pa moram zaradi sina, da ne bo tak zapečkar in zajec kot jaz.
Moje vprašanje pa je :
1.kdaj so karte najugodnješe za kupit in kje (po moje bi bila ena v redu cena okoli 500 eur/os?)
2.Kaj je bolje Orlando, Tampa ali Miami stacionirano , pa potem vožnja naokoli ?
3. Ali se lotim le Floride ali še NY vključim za kakšen teden ?
4.Ali ima kdo kakšen star plan, s katerim je bil zelo zadovoljen – potovanje po Floridi – seveda pa je prvenstveno želja, da bo čim več zanimivosti za 12 letnega fantiča, in bi mi ga zaupal :?Najraje grem po preverjeni poti .
Kdorkoli bo kaj komentiral, bom hvaležna.

Pred nedavnim sem se vrnil iz Floride. Ugodne karte se dobijo čez celo leto, treba je spremljati ponudbo in jih kupiti, ko so na voljo. Do Miamija se da priti tudi že za manj kot 400€, vse kar je pod 500 je super cena.

Če imate možnost izbire, priporočam jesenski termin, recimo proti koncu oktobra, ko se konča sezona orkanov. Jaz sem se poslužil variante road-tripa, torej nisem bil stacioniran v enem kraju, ampak sem prenočeval praktično vsak dan drugje.

Glede plana potovanja pa tako: V Orlandu imate na voljo kar nekaj tematskih parkov, ki bodo za 12 letnika vsekakor zanimivi (Disneyland, SeaWorld, Universal,…). Zanimiv je tudi ogled Kennedy Space Centra na Cape Canaveralu. Ostale stvari pa si prilagodite lastnim željam in interesom. Na vzhodnem delu Floride, tam okoli Tampe, so fantastične plaže in otočki, za videt je tudi Everglades, vožnja z čolni po močvirju, opazovanje krokodilov v naravnem okolju, itd. Če ga zanimajo vojaške stvari je v Pensacoli na ogled muzej aviacije, pa tudi nasploh je tam zelo lepo. Videti se da povsod kaj, odvisno od tega kaj vas pač zanima.

Glede NY ne znam svetovati, zame je bil še 1 mesec Floride premalo…

Hval za odgovor. Glede na to ,da ima sin šolo, … Zdaj celo razmišljam , da bi šla od sredine junija do konca julija. Upam samo ,da ni prevroče , kot nekateri pravijo. Bi pa bila stacionirana Kakšnih 10 dni v Orlandu , potem okoli Tampe kakšen teden , okoli Miamija 10 dni , pa še vmes bi potovala. Razmišljam če ima smisel razmišljat o skoku izven Floride – Ny, .Karibi .

Med našimi šolskimi počitnicami mogoče ni ravno najbolj posrečen termin, saj je takrat tam sezona tropskih neviht in orkanov…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close