Fižolova omakica pri angleškem zajtrku
Kaki dve leti nazaj sem bila v Angliji, kjer so nam postregli s pravim angleškim zajtrkom – jajca, paradižnik, gobice in pa fižolova omaka. Morda kdo ve, kako se naredi to fižolovo omako? Angleži verjetno kupujejo kar konzervirano, ampak vseeno mora obstajati kak recept. (šele zdaj sem se spomnila na to omako, da bi jo lahko naredila, in sicer zato, ker sem včeraj naredila lečo v omaki, po receptu, ki ga je napisala Babi; omaka je božanska!)
Babi, morda poznaš recept za fižolovo omako, ker imaš na otoku svoje najdražje?
Helena
Predvidevam, da je to “Baked beans in tomato sauce”. Tule je kar nekaj različnih receptov, pri nekaterih naj bi se to peklo celo 2 do 7 ur :o)
Jaz sem nedolgo nazaj na moževo željo kupila to v pločevinki, pa se mu ni zdelo nič posebnega. Ne dvomim pa, da bi bilo doma narejeno mnogo boljše…
Lep dan!
Vladka
Hej!
Receptov za beked beans je zgoraj ze dovolj. Mislim,da sta srbski pasulj ali makedonska varianta tauce… podobni,le za moj okus veliko boljsi.
V Angliji sem nejeverno poslusala,da to lahko jes za zajtrk,ker se meni zdi obrok krepak.Vnukovi prijatelji imajo radi,ze zaradi zapecenega kosa svinjine,ki je lahko zelo hrustljava. Pri moji druzini takega zajtrka ni,za kosilo sem pa ze naredila srbski pasulj.
Leca v pikantni omaki – vpisi v iskanje in dobis recept. Mi imamo to omako zelo radi,mora pa vsebovati vse ,kar je v receptu,da je res slastno pikantna. Lep pozdrav Babi
Hej!
Omaka se prilega k marsicemu mesnemu in tudi nemesnemu.
Postregla sem ze s kruhovimi cmoki,slanimi skutinimi struklji,najveckrat pa z zelnjavnimi zrezki ali polpetkami(zelenjava+ ovseni kosmici in vse ostalo).Dekleta so mi povedala,da kupijo zitne medaljone,jih odtalijo,zmeckajo in dodajo se zelenjavo,potem naredijo zrezke. To lecino omako dam tudi k sirokim rezancem.Nam je vsec. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.