fižol adzuki
Ali ima kdo kak recept ali nasvet za pripravo fižola adzuki (drobna zelena zrna)? Na vrečki je navodilo za kuhanje, a nič o tem, kaj se mu lahko doda ali k čemu se ga postreže. Pomislila sem na to, da bi ga ponudila kot prilogo namesto krompirja (npr. zabeljenega z drbtinicami) ali pa kot dodatek zeljnati ali zeleni solati. Morda se ga lahko pripravi v zelenjavni juhi… Njegov problem je, da se rad razkuha, postane kot kaša, pri čemer ovoj odpade in jed postane zoprno luskinasta.
Prosim za kak recept.
Lep pozdrav!
Očitno ni nič z recepti, tudi jaz ga nimam. Ne bi pa se ustavila pri tem. Če ti je okus fižola adzuki všeč, ga lahko uporabljaš kot navaden fižol. Sama si že večino napisala: kot prilogo, v juhah in enolončnicah… Sama si že tudi napisala, da se rad razkuha, zato veš, kje moraš paziti. Kar pogumno. Čez kakšno leto pa nam boš ti napisala svoje izkušnje in recepte…
Forum je zaprt za komentiranje.