Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek fizioterapija-sploh ima smisel?

fizioterapija-sploh ima smisel?

Opravila sem že tretjo fizioterapijo v nekaj letih težav in huuudih bolečin.

V vseh teh letih ni pomagalo NIČ!

Sprašujem se ali ima sploh smisel obiskovati fizioterapijo, če ni učinka?

Probaj EFT, meni pomaga pri veliko problemih.

Fizioterapijo, ki jo krije zavarovalnica ali si bila pri kakšnem privat?

Ker je razlika kot noč in dan.

Iz lastnih izkušenj. Bolečine v hrbtu, točneje v križu. Na fizioterapiji so mi za 20 minut nalimali gor mravljince in to je bilo to. Samo vprašanje, kje vas boli, pokažem, elektrode gor in to je to. Aja pa potem sem še ene 5 minut delala vaje z fizioterapevtko, nič več. In še to ne vsakič

Pomagalo ni jasno nič.

Potem sem šla privat. Prvo pregled, gre fizoterapevt čez cel hrbet pritiska na različne točke, jaz cvilim zraven, ker me vse boli.
Zaključek, imate vnet praktično cel hrbet, vse pa izvira iz vratu, točneje iz desnega dela, kar potipajte, kakšno bulo imate.

Sledilo je 15 terapij (ena na teden), terapije trajajo po 50 minut, tri različne tehnike, na koncu 20 minut ročne (precej boleče masaže). Vsakič 40 €. Plus vaje za doma, plus pokazal mi je točke, kamor lahko nekdo pritisne, da mi bolečina popusti.

Zdaj je kolikor toliko OK.

Tako, da ni primerjave.

To je v sklopu zdravstva,lobijev.

Pejdi h kakemu kitajskemu zdravniku.Po 3 terapijah boš kot nova.

Seveda nic ne pomagajo, ce ne delas tudi doma. Vidim, da poznas internet, obstaja en fajn stric po imenu Google in ta ti pove cuda stvari, tudi vaje za tvoje tezave. Ce si pa lahko privoscis, pa se kak privat fizioterapevt. Ampak vse to nic ne nuca, ce ne delas se sam doma!

Točno tako je in nič drugače. Če sama za to naredim samo to, da greš tja in čakaš na čudež potem ne bo nikoli bolje. Vaje, vaje in še enkrat vaje. Vsak dan doma!

Zaradi poškodbe sem bila letos precej pri fizioterapevtu. Na napotnico mal UZ, mal magneta, mal mravljinčenja.. nič od nič, učinka nisem opazila. Potem pa odprem denarnico.. ročna obdelava, različne tehnike.. vauuu.. čudež!

Tako da, ja. Na napotnico zelo slaba izkušnja, samoplačniško pa odlična. Pri istem fizioterapevtu.

Važno, da plačuješ 5 zavarovanj brezveze….

Katerega fizioterapevta pa priporočaš?

Osebno poznam ljudi, ki jim je “socialna” fizioterapija zelo pomagala. Je pa res, kot pravi “nič ne pomaga”. Vaje je treba delati tudi doma – pač tiste, ki jih doma lahko delaš. Tako, mimogrede, vsem, ki pljuvate – a je kdo od vas naredil vse šole, ne da bi doma odprl knjigo? Ne gre, ne. Pa ni kriv šolski sistem, ampak enostavno se v tistem omejenem času ne da vsega narediti.

Če si polomljen, pomaga, če greš že takoj po operaciji na fizo. Če imaš pa nekaj kronično, pa sama očitno meniš, da ti nekaj ne pomaga?

Kakšne težave sploh imaš, pa če lahko sama kaj storiš za boljše počutje?
Ker nekaj, da ima učinek, je potrebno vztrajati. Mogoče je ta fiza le za tvoje nadaljne navodilo, če potem nič ne delate sami.
Nima smisla, če tudi sama nič ne misliš storiti za kroničnost. Pa so potem drugi krivi.

Pol pa že nisi imela poškodbo takšne vrste, da bi celo kar sama padla na IMR v UKC?
Ne bit tako sarkastične, če ste se slučajno samo urezale.

Tudi jaz imam slabe izkusnje s fth na napotnico. Po poškodbi prsta sem šla v zdr.dom, tam so mi pokazali kje je telovadnica, kakšne vaje naj delam in da mi drugič ni treba fizioterapvtke čakat, naj kar sama opravim svoje. Wtf? Fizioterapija brez fizioterapevta? Hvala, vaje za prst lahko sama delam doma.

Ja, pa saj to je to! Oni ti pokažejo, ti pa moraš potem delati sama doma, drugače ne bo nič!
Meni je pomagalo, sem bila po poškodbi. Samo jaz sem morala delati vsako uro 5-10 minut in bila sem zelo vztrajna in pridna in so rezultati, tudi nad pričakovanji terapevta. Samo pa traja in samo tisto pri fizioterapevtu še zdaleč ni dovolj!
Za poškodbo in po operaciji lahko rečem, da sem s fizioterapijo super zadovoljna.

Hehehehehe,men fizioterapija ni nič pomagala,
Moj frend tuina maser,osebni trener mi je pokazal par vaj,zmasiral.Fizioterapija 6 tednov 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izboljšek.Frend 3 tedne 85{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izboljšek.Če bi šel takoj h njemu bi bil v 2 tednih 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izboljšek.

Pa tako zdravstvo.

Čimprej privatizirat,se bodo pol že potrudili,če bodo hoteli si reklamo narest ali pa bod propadli zaradi slabega znanja.

Drek od dreka je fiziotraparija. Blefiranje,blefiranje,blefiranje.

pol ste ugotovili da je javno zdravstvo razpadlo, na fizioterapijo čakaš ogromno časa, ko si na bvrsti gre za neko robotizirano zadevo brez prave strokovne pomoči, kar lahko počneš doma. sam da se javni, naš denar vrti, dane rečem krade. seveda privat je treba pa plačat. no in pol greste vi še štrajkat proti janezu janši. kdo pa je uničil slovensko zdravstvo levičarji, ki so bili 25 let na oblasti al janez janša v pol leta.

Odgovor na objavo uporabnika
ugotovli smo, 29.05.2021 ob 08:03

pol ste ugotovili da je javno zdravstvo razpadlo, na fizioterapijo čakaš ogromno časa, ko si na bvrsti gre za neko robotizirano zadevo brez prave strokovne pomoči, kar lahko počneš doma. sam da se javni, naš denar vrti, dane rečem krade. seveda privat je treba pa plačat. no in pol greste vi še štrajkat proti janezu janši. kdo pa je uničil slovensko zdravstvo levičarji, ki so bili 25 let na oblasti al janez janša v pol leta.

Aha, a da je bil že prej dvakrat na oblasti, si pa pozabil? In da tala dohtarjem ogromne zneske kao za kovid dodatke, ki presegajo 10.000 mesečno, ti je tudi neznano?

Javno zdravstvo propada že dlje časa, med kovidom je pa popolnoma propadlo. Ortodontka dala odpoved, ker za 1800 neto pa ona že ne bo delala v zdravstvenem domu. Pa nihče drug tudi ne, očitno. Bi pa imela koncesijo, to pa ja, in zdaj izsiljuje, da ji država podeli koncesijo. To se dogaja pri nas, fizioterapija pa že dolgo ni tisto, kar naj bi bila. Prek napotnice ti pripada samo osnova, skratka nič od nič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close