Najdi forum

Lep pozdrav!

Imam vprašanje, imam instaliran zone alarm pa me zanima če je to res potrebno? Prepričali so me drugi pa tudi veliko sem prabral da je priporočlivo, stvar pa je v tem da internet in cel računalnik po mesecu ko ga formatiram začne delovati vedno počasneje, zasledil sem pa tudi če imaš prek routerja internet sploh ne rabiš firewall… sicer zone alarm zabeliže veliko udorov in grožen ki jih prepreči… sicer dvomim da je to resnično kar on beleži…
Pravtako sem avast zamenjal za bitdefenderja free pa računalnik teče že veliko hitreje, seveda se zavedam da ga bom mogel skenirati pogosteje… rutar je pa sicer od netgear wnr834b
kakšen predlog ali nasvet?

Živjo,

Sam sem nedolgo časa nazaj uporabljal NetLimiter kot dodatna zaščita (poleg že vgrajenega MS požarnega zidu, ki pride z SP2 za Win XP in Ad-Aware Free Internet Security ter MS Security Essentials), a mi je samo štrene mešal.

Če imaš delilnik spleta (žični/brezžini usmerjevalnik) nisi kaj bolj varen kot pa če bi imel kabel neposredno iz modema v računalnik potegnjen, veš ? Pri usmerjevalniku se moraš pač malce bolj drugače “poigrati”, da nekomu vdreš v računalnik in podtakneš (recimo) AbNow MBR Rootkit. Vem, sem imel nekaj časa takšen slučaj – še dobro za varnostno kopijo-e in da je usmerjevalnik zabeležil IP naslovček tistega-e, ki je pregledoval vrata (porte)… 😉

Najbolje pa je Linux (OpenSuSE, Ubuntu) ali kakšna FreeBSD izpeljanka (Kylin) pa se znebiš cel kup raznih (nepotrebnih) AV programov. 😐

Drugače pa malo počisti v “Startup” oz. preko msconfig zadeve, pa ti bo verjetno bolj hitreje računalnik deloval.

Da ti računalnik optimalno deluje večkrat ni dovolj samo nalaganje programov po principu Next-Next-Next,… včasih je potrebno še kaj naknadno “potweak-at”.

Čeprav ni na to temo, je pa nekako povezano. Prosila bi za pomoč pri reševanju spletne ankete na http://www.1ka.si/a/16961

Anketa je povsem anonimna in vzame približno 5 minut časa.

Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close