Najdi forum

firefox in zaznamki

Po zadnji posodobitvi firefoxa (različica 3.0.3.) se srečujem z nenavadnim problemom – ne morem dodajati zaznamkov v stransko vrstico. Katerokoli metodo že uporabim mi ob ponovnem zagonu zaznamek izgine. V stranski vrstici so sicer vsi že prej nastavljeni zaznamki, ne morem pa dodajati novih.

Če dam klasičen način, da ko sem na strani, ki jo želim imeti med zaznamki, odprem meni zaznamki in kliknem dodaj stran med zaznamke, ga sicer postavi, kamor določim, ampak to bližnjica je tam le dokler ne zaprem programa in ko ga ponovno zaženem je ni več.
Potem sem poskušala tako, da sem v meniju zaznamki izbrala ukaz upravljaj z zaznamki in preko tega v knjižnico dala nov zaznamek. Enkrat se mi je zdelo, da je tako dodan zaznamek ostal, ampak sedaj ne najdem nobenega več, tako da nisem čisto prepričana, ali je res obstal.

Ali kdo ve, kako to izpeljati? Morala bi si nujno nalimati cel kup zaznamkov za eno nalogo, ki jo pišem, pa jih ta presneti lisjak ne pusti na seznamu. Vsak predlog in pomoč bo zelo dobrodošel.

Zdravo!

Najprej poglej ka je z tvojim profilom za Firefox
Start -> Zaženi in potem vnesi spodnjo vrstico

%appdata%\Mozilla\Firefox\Profiles

Odpre se ti okno z mapo (nekaj podobno mnlje4nb.default), ki vsebuje tvoj profil. Običajno je samo ena mapa s profilom, razen če si si naredila še kakšen dodaten profil. Odpri to mapo in v njej poišči bookmarks.html
V tej datoteki se nahajajo tvoji zaznamki. Preveri, če ni slučajno nastavljen samo za branje

Če temu ni tako, bi bookmarks.html kopiral v neko drugo mapo in jo v profilu pobrisal. Pobrisal bi tudi arhivske datoteke zaznamkov – bookmarks.bak

Potem bi zagnal firefox in ta bi zgeneriral novo prazno bookmarks.html datoteko.
Od tu greš lahko v upravljanje zaznamkov (Zaznamki – Upravljanje zaznamkov…) in potem narediš uvoz iz datoteke bookmarks.html, ki si jo prej skopirala na neko drugo mesto (Datoteka – Uvozi…)

Če pa še to ne pomaga, potem si naredi nov profil.
Pazi pa pri brisanju profila, saj se v profilu nahajajo vse nastavitve, razširitve, certifikati ….
Na spodnejm linku je kar nekaj nasvetov o opravljanju s profili

http://support.mozilla.com/sl/kb/Managing+profiles

Hvala za nasvet, meteorx. Ampak zdaj se še manj znajdem. Očitno imam tule konkretno zmedo.

Prišla sem do map, a med profili so tri mape – in sicer
ime (tista zmeda črk) s končnico default
ime s končnico Privzeti uporabnik,
ime s končnico, ki predstavlja ime mojega računa, ki ga vedno uporabljam na računalniku.

V zadnjih dveh je manj datotek in bookmarks.html ima samo neke splošne povezave (ne mojih nastavitev).

V mapi default pa sta bili dve datoteki html: bookmarks in bookmarks1. Prva posodobljena, druga majčkeno starejša. Nobena od njiju ni bila označena le za branje, tako da sem upoštevala tvoj nasvet. Izbrisala sem obe in tisto, ki je imela novejši datum prekopirala v drugo mapo. Potem sem zbrisala še vse kar je imelo oznako bak ter zagnala firefox. Ta pa je ob strani odprl zaznamke, kot so bili nazadnje nastavljeni. Vseeno sem poskusila še z uvozom. Potem sem imela ob strani dvojne zaznamke za iste strani, ki pa jih že ob naslednjem zagonu ni več upošteval, tako kot je bilo prej. vseeno sem poskusila dodat nek nov zaznamek, in zapisal ga je le za čas seje, pri ponovnem zagonu ga ni bilo več.

Pravtako firefox ni ničesar ustvaril – v mapi default zdaj preprosto ni datoteke bookmarks, zaznamki v programu pa so. Z iskalcem sem prečesala cel računalnik, in je izpisal cel kup bookmarksov, tako da je ponovna zmeda.

Potem sem šla na stran, ki si mi jo priporočil in šla najprej sploh pogledati, kako je s temi mojimi profili in profil je le eden. Tako da naj bi bil tisti default čisto pravi.

Ne vem, če se lahko iz tega kaj znajdeš a če imaš še kakšno idej se priporočam.

Očitno imaš narejene tri profile. Sprehodi se skozi vse tri in tisti bo aktivni, kjer imajo datoteke današnji datum.

Bi bilo pa verjetno najbolje da poženeš profile manager:
Start – zagon in potem vnesi:

firefox.exe -ProfileManager

V profile managerju naredi nov profil in se znjim prijavi. Če bo v novem profilu vse delalo vredu pa iz starega najprej izvozi zaznamke in potem v novem uvozi. Če bo v novem vse delalo pa z profile managerjem nastavi novi profil za privzeti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close