Pravi, da si od staršev ne bo sposojal
Anonimno 5262, 18.11.2021 ob 19:19
what, 18.11.2021 ob 17:18
Ne vem, izposojanje je zadeva brez konca. Ko enkrat zapadeš v to, si pečen. Nihče vama ni dolžan plačevati za položnice, še posebej če sta zdrava in mlada in brez otrok. Kljub koroni se za take najde veliko dela. V bolnico te za negovalko povsod sprejmejo!! Sicer minimalec, ampak z dvema minimalcema pa tudi preživita, če sta samo dva, al kako? Nekako se mi zdi, da se izogibata delu, ne mi bučk prodajat, da ničesar ne najdeta. Starša očitno to dobro vesta. Koliko časa sta pa že brezposelna?
Nekako se mi zdi provokacija. Da dva mlada zdrava človeka ne bi ničesar našla, daj no daj….
Od kod pa vam to, da v bolnici za negovalko vsako vzamejo? Je pa res, da mogoče prihajamo v to fazo
kdo govori o bolnici? Socialni oskbovalec ni bolničar! In iščejo jih povsod! Samo NPK je treba narediti, časti zavod.
https://www.careerjet.si/delovna-mesta-socialni-oskrbovalec.html
Plavka, 18.11.2021 ob 17:53
ne razumem, 18.11.2021 ob 17:46
Torej sta imela svoja podjetja. Lani so prav fletno metali denar v podjetnike, ki jim je promet šel v nulo zaradi situacije. Sta zaprla podjetja? Zakaj nista na socialni? Oz. na zavodu? Kaj od pomoči koristita in če nič ne zakaj ne? Je lepo če starši pomagajo, ampak ni pa to samoumevno. Odrasla sta in se morata nase zanest. Ne vem ampak ko sta videla da ne gre in začela živeti iz prihrankov je bil čas zagrabit vsako službo. In ja razumem da dobiš šele čez en mesec plačo. Ampak boljše čez en mesec kot nikoli. Do takrat pa uredita svoje zadeve in na CSD po pomoč.
Zaprla sva oba, zadnjega poleti. Na zavodu sva, do socialne še nemoreva ker sva imela na računu nekaj denarja, prihranke. 3 mesece mora bit račun prazen. Pomoči od države nisva jemala, saj naju je bilo strah da jo bova morala vračati ob povečanju prometa (če bi blo korone konec). veliko ljudi poznam ki bodo morali vrniti pomoč. Seveda bi vzela službo pa da dobim plačo čez en mesec.. samo do tiste plače moram tudi preživeti…. imeti za bencin, za malico mi je vseeno.
To da mora biti račun 3 m3sece prazen je fora CSD-ja, Nikjer nisem tega našla. Naj ti pokažejo zakonodajo, kje to piše.
Našla pa sem tole:
(7) Kadar je iz ugotovljenega dejanskega stanja razvidno, da je prišlo do spremembe vrste periodičnega dohodka, ker oseba določenega periodičnega dohodka ne prejema več ali prejema drugo vrsto periodičnega dohodka, se periodični dohodek, ki ga ne prejema več, ne upošteva, upošteva pa se morebitni novi periodični dohodek na način kot velja za upoštevanje tekočih dohodkov.
(8) Ne glede na drugi odstavek tega člena se pri upravičencih do denarne socialne pomoči upoštevajo le njihovi tekoči dohodki, ne glede na to, ali so v preteklem letu imeli periodične dohodke iz 8. točke 3. člena tega zakona.
Tako da dajta malo zakonodajo prebrat no, pa jih malo podučita, tele nesposobne CSD-jevke..
Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (ZUPJS)
Plavka, 18.11.2021 ob 09:39
Prosim za nasvet. S partnerjem sva skupaj 6 let, pred korona sva oba imela super službe, oziroma svoji podjetji, ni bilo problema za najemnino, hrano, nikoli pa nisva nekaj na veliko zapravljala. Kakšna večerja, 1x na leto za 3 dni v toplice, tudi najina vozila niso bog ve kaj. Nekaj sva celo privarčevala. Zaradi korone in pomanjkanja dela v najinih ‘fohih’, sva morala zapreti podjetja in sva sedaj ze vec mesecev brez službe. Seveda oba intenzivno iščeva, vmes sva delala po proizvodnjah in na ćrno, kjer je bila možnost. Porabila sva prihranke. Padla sva v nek začaran krog, zato se večkrat prosila starše (ki imajo zelo malo), da nama pomagajo. Kmalu tudi moki starši niso zmogli. Zdaj pa pridemo do problema. Njegovi starši imajo kar veliko pod palcem. Ker nisem več videla izhoda, sem partnerja prosila, ali si lahko sposodi nekaj 100 evrov saj zamujava z vsem. Partner je seveda ponorel in rekel, da si pd starsev nebo sposojal. Veliko kreganja, slaba volja, dnevi pa tečejo. Ko se je malo omehčal, je rekel da bo vprašal, vendar mu starši ne želijo posoditi denarja. Do njega se obnašajo kot do otroka, ki se od njega pričakuje da bo predsednik.Razložila sem mu, da saj bova vrnila, ko se uredi, saj bova brez pomoči zapadla še v večji krog. In zakaj nama lahko moji pomagajo brez centa in vprašanja, njegovi pa ne. Pa še pričakujejo, da bova v kratkem imela otroka, kar se meni zdi noro če nimaš urejenih financ. A pomagali nama nebi, ne razumem njunega principa. Želita da se njun otrok muči, kao nauči brez pomoči. Ceprav je že zdavnaj odrasel in skrbi zase. Fant pa ju ne želi več prepričevati. Nimava nekih prijateljev, ki bi imeli kakšen cent odveč da nama pomaga. Ali je res tako narobe, če želim njihovo pomoč? Je prav da nama ne posodita denarja? Ne razumem več. Stara sva 31.
Volite novo stranko. Stranka Fekalnega Razodetja. Za več informacij se obrnite na ustanovne člane: Robi/Julij Cezar/EnaJužna/Vagabund/Šnelca/kokoši/dxy/Darwin/LUDI/Desperadodajka
Nova minuta. Novi člani. Novi obrazi. Prava anticepilska stranka. #SkupajRastemo ???
Izredna novica: AKCIJSKE CENE ČRNEGA PETKA – kg svežega antibiotičnega ??? samo 20 eur.
Jahno, 18.11.2021 ob 19:26
kdo govori o bolnici? Socialni oskbovalec ni bolničar! In iščejo jih povsod! Samo NPK je treba narediti, časti zavod.
https://www.careerjet.si/delovna-mesta-socialni-oskrbovalec.html
Ja, jaz sem šla tole. Zavod, mi nič ne časti. Sama sem plačala. Kao premalo časa brezposelna.
Enaka zgodba z našimi mladimi. Ravno preboj, firma začela laufat, potem pa korona. Zaenkrat živita še v družinskem stanovanju, vendar razmišljamo, da bomo stanovanje oddali, najemnino pa namenili njima, da bosta preživela krizo s čim manj stroški na vikendu. Za hrano pa že sedaj koristita družinsko kartico. Prihaja obdobje, ko se bomo kot družina odpovedali dopustom in drobnim luksuzem, da mlada podjetnika splavata nazaj na zeleno vejo. Če ne bo šlo drugače, bomo stanovanje prodali. Pač, preživeti je treba. Ne bi, če bi bila mlada lenuha. Pa nista, le kriza ju je začasno ustavila. Na srečo imava z možem približno varni službi, tako da upam, da bomo nekako poflikali. Ne razumem staršev, ki imajo in ne dajo.
Avtorica, stopi ti do njegovih staršev, razloži kje sta in kaj se vama dogaja. Da tvoji starši sami ne zmorejo poleg tebe podpirati še njihovega sina. Da služb ni, da iščeta, ampak neke možnosti trenutno ni. In kot je napisala izkušnjo ena pred mano, če lahko znižata stroške, se preselita, kjer bodo stroški bivanja najnižji. Brez službe si lahko kjerkoli.
Na približno, 19.11.2021 ob 19:06
Ne kupim.
Razumem, da pride človek v stisko, nikakor pa ne verjamem, da danes ne dobita službe. Dve leti imamo razpise zunaj, kandidatov pa ni. Pa nismo edino, da ne bo pomote. Ljubljana, Cerknica, Logatec, Idrija, Cerkno – kdor želi delat, bo delal. Pa niti na črno ne bo treba.
Daš prosim kak link, kje in kaj iščete? Ne morem verjeti, ker do sedaj se niti do razgovora nisem prebila, pa imam raznorazne delovne izkušnje in izobrazbo v več smereh. Saj ne dvomim v zapisano, ampak na vaš oglas sigurno še nisem naletela.
Jahno, 18.11.2021 ob 18:31
Ne razumem, zakaj nista vzela pomoči?? Če bi bilo treba vračati, bi pač vračala, saj ni obresti! Jaz sem tudi ostala brez dohodkov, nula od feb. do jun 2020, potem nekaj malega čez poletje, od okt.20 do jun 21 spet nula. A sem lepo kasirala po 1100/mesec od države in preživela. Če bi morala vračat bi pač vrnila, saj je tudi možnost na obroke.
Kolegica je tudi dobro služila pred korono, potem se ji je vse sesulo, zaprla sp., bila 3m na nadomestilu na zavodu, vmes naredila NPK za socialnega oskrbovalca. Že med tečajem so se grebli za kandidate, ker jih ful manjka. Zdaj dela za minimalca, težko delo, a redno, ndč. Mimovrste išče skladiščnike, šoferje povsod iščejo, varnostnike… ne mi rečt, da dobita edino na črno. Že to, da nista pobrala pomoči od države in nista dobila nadomestila na zavodu kaže, da nista najbolj sposobna. A za pomoč starejšim in kakega skladiščnika bi pa menda šlo?
Kakšne laži. Ti nikol nis imela firme, drugače bi vedela, da je bilo treba plačati prispevke od teh 1100 eur. Minimalno 425 eur. Provokatorka.
Avtorica, žal mi je, da vaju je korona pahnila v nezavidljivo situacijo. Tudi si težko predstavljam, da obstajajo starši, ki bi lahko, pa NOČEJO pomagati svojemu otroku. To se mi zdi res skrajno grozno. Jaz pomagam svojima otroka stalno in na vse načine. Finančno k sreči ni treba, a varujem ko je treba, skuham včasih, pospravim včasih, kupujem darila. Komu pa bom pomagala, če ne svojima otrokoma. In meni je to v veselje.
Ko je hči kupovala stanovanje, sem ji dala svojo zapuščino. Meni je to najbolj normalno.
Tudi tile vzamejo vse kar leze in gre, trenutno so začeli uvažati Bosance ker doma ni delavne sile
https://www.bosch.si/nase-podjetje/bosch-v-sloveniji/skofja-loka-bosch-rexroth/
Daš kak link, 19.11.2021 ob 23:41
Daš prosim kak link, kje in kaj iščete? Ne morem verjeti, ker do sedaj se niti do razgovora nisem prebila, pa imam raznorazne delovne izkušnje in izobrazbo v več smereh. Saj ne dvomim v zapisano, ampak na vaš oglas sigurno še nisem naletela.
Kolektor, Hidria, ebm papst, oc imp klima, eta cerkno … tko, na hitro
Na približno, 20.11.2021 ob 19:18
Kolektor, Hidria, ebm papst, oc imp klima, eta cerkno … tko, na hitro
Naj začnejo te firme spet same novačiti delovno silo. Naenkrat bo dovolj Slovencev, ki bi delali. Kadrovske agencije imajo zelo svojo politiko zaposlovanja in zelo dobro vedo, da od uvozenega delavca ostane več cvenka. Te agencije bi bilo potrebno ukiniti, ker ne vplivajo samo na delovne pogoje na tržišču, ampak ker spreminjajo demografsko sliko v državi. Tako da ne, služb ni. Vsaj za Slovence ne. Namerno.
Forum je zaprt za komentiranje.