Financne tezave – nasvet
Nisem si mislila, da bom tudi jaz kdaj tik pred bankrotom. Pa se je očitno zgodilo. Naj vam mal opišem situacijo:
S partnerjem živiva v svojem stanovanju v hiši, ki je milo rečeno potrebna temeljite obnove od vrha do tal. In sva se je lotila, prenove, namreč. Pa sva si za letos zgleda zadala prevelik zalogaj. Kredit, ki ni bil velik, sva že zdavnaj porabila,zdaj pa sva oba zelo v limitu. In ker smo sredi del, seveda ne moreva delavce postavit pred vrata. Da bi si dobila novi kredit, ni mogoče, ker jaz ga že imam za avto, partner pa je tega komaj dobil. Bojiva se finančnega poloma! Po vrhu pa pričakujeva še otroka, ki bo najin prvi in seveda bo potrebno vse nakupiti.
Pa da ne boste mislili, da sva se popolnoma brezglavo spustila v delo: ne, sva vse prej prekalkulirala, a kaj ko pri gradnji nastajajo ogromni dodatni stroški, o katerih se ti niti ne sanja prej. Pa tudi partner ima tako delo, da lahko nekaj časa vlada popolna finančna suša. Jaz pa sem na bolniški zaradi rizične nosečnosti.
Kaj menite, je med vami kak finančni strokovnjak, ki bi nama pomagal s kakšnim praktičnim nasvetom, kako do denarja?
Kako pa vi izpeljete vse to, da vam znese?
Res sva že zaskrbljena.
Mi? Mi ko kalkuliramo, upoštevamo zraven še tiste neznane dodatne stroške, saj veš, nekaj rezerve za ziher. Ma saj ne vem, na pamet govorim.
Mene pa zanima, če sta sposobna plačevati še en kredit? Če sta ga, naj ga vzame nekdo iz vajine družine. Mogoče tvoja mama, oče, brat,….
Če imasta vreden avto, ga prodaj. Kupi cenejšega in razliko vloži v hišo.
Drugače pa moraš biti pri hiši zelo pazljiv. Nepredvidljivih stroškov je ogromno! Glede opreme za dojenčka, če ne bo šlo drugače boš pač kupila rabljeno opremo. Malo pobrskaj na forumu, se najdejo lepe in poceni stvari.
Lp
Mojca
Kolikor sem jaz razumela, ma tip sluzbo, kjer majo kao placilo za razne projekte, ne pa mesecno, kredit za avto sta vzela, se preden je prisla novica o otroku, za dom pa je seveda tudi treba poskrbet.. sploh, ko je streha zanic, ko so oknca stara in prepuscajo mraz itd.
A je rees tak tezko bit vsaj tiho pa si mislit svoje, ce zenska prosi sam za pomoc, ce ze ne morete pomagat?!??!?!
JAO!
Forum je zaprt za komentiranje.