Finančne težave in izredna denarna socialna pomoč
Kakšno leto nazaj se je ena kadrovica razpisala kakšni pridejo na razgovor. Da eno deklico ki je imela ponosene hlače je takoj eliminirala.
Šolani kadroviki vedo, da šteje delo, ki ga opravi delavec in ne v kakšnih hlačah, ki ni brand ali čisto nov kos.
To so take VIP avše, ki so preko vez dobile službo in dajo samo na videz in izgled. Pamet in izkusnje pri njej nimajo vrline, če na razgovor ne pride v firmiranih oblačilih, da o ženskah starejših od 45 nikakor ne zaposlijo.
Naj se zamislijo direktorji, kakšen kader spucajo te VIP kozoce v podjetje …le to nima prihodnosti s takimi kadri
Žal jih precej takih VIP bivakira po kadrovskih službah.
prosimodg, 01.09.2025 ob 15:10
Žal se mi je zgodilo, da sem pred nekaj meseci ostal brez službe in kljub temu, da intenzivno pošiljam prijave na zaposlitvene oglase in hodim na razgovore, ko se mi ponudi priložnost, ne dobim zaposlitve. Pripravljen sem delati, vse kar lahko opravljam, imam pa žal tudi določene omejitve, ki mi zmanjšujejo možnosti za to, da pridem do zaposlitve v nekem času.
Sedaj se mi je pojavil nov izziv, da mi denarna socialna pomoč ne zadošča za nakup ‘spodobnih’ oblačil za razgovore. Je možno s tem namenom vložiti vlogo za izredno denarno socialno pomoč? Ni mi to poznano, zato sprašujem. Dejansko potrebujem nekaj 10 evrov za to, da si kupim primerna oblačila za zaposlitvene razgovore, seveda bi poslal tudi račune na CSD.
Če si iz LJ pojdi v trgovine z rabljenimi oblačili: Gvant BTC, v mestu jih je ogromno.
Včasih imajo totalna znižanja in dobiš kos za 2-3 eur. Karkoli. Vsaj za tega blizu Figovca vem da je tako
Forum je zaprt za komentiranje.