Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Finance v “zvezi”

Finance v “zvezi”

ko sta dva že v svojem gnezdu
Kako si delita stroške in kako združujeta prihodke?
npr. denar imata vsak “svoj” pa eden plačuje hrano in pijačo, obleko, drugi pa bivalne stroške, vozila, elektriko net …
ali dajeta denar skupaj in potem pokrivata vse stroške iz tega fonda.
Kaj je bolj “pravično”?? (sploh, če imata občutno razliko v prihodkih)

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Najbolj pravično je takrat, ko se oba strinjata, kar pa je različno od para do para.

Moja francoska teta je imela en zelo dober recept. Kar ona zasluži, ona zase porabi (kozmetika, obleke, masaže, karkoli pač…). Kar mož zasluži, s tem se pač plačuje vse – kredit, stroški, počitnice, hrana …

In ko si je moja sestrična našla enega tipa, je bila teta zelo nezadovoljna, češ da “je ne vzdržuje”.

Morda koncept ni posebej moden, vendar moram priznati, da kljub naftalinu ima svoj šarm :DDD

Veš kaj? Jaz se pa s tvojo teto popolnoma strinjam, le katera bi se opisanega koncepta branila? Ker pa je ta ideja zrela za bolj razvite/bogate kraje kakor je Slovenija, smo Slovenke raje samske oz se v vezi prilagodimo in životarimo z razdelitvijo stroškov na pol pol kljub dejstvu, da smo kot delovna sila manj vredne od nasprotnega spola :-//

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

tale “francoska” zmaga … ker v franciji je povsem normalno, da gre partner tudi v kupleraj prazniti jajca … družica pa skrbi, da ima on oprane gate, štunfe v parih, speglane srajce in spucane čevlje ☺ — I like that ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

tale “francoska” zmaga … ker v franciji je povsem normalno, da gre partner tudi v kupleraj prazniti jajca … družica pa skrbi, da ima on oprane gate, štunfe v parih, speglane srajce in spucane čevlje ☺ — I like that ☺[/quote]

Morda pa se dobrim ljubimcem marsikaj oprosti …

tale “francoska” zmaga … ker v franciji je povsem normalno, da gre partner tudi v kupleraj prazniti jajca … družica pa skrbi, da ima on oprane gate, štunfe v parih, speglane srajce in spucane čevlje ☺ — I like that ☺[/quote]

Morda pa se dobrim ljubimcem marsikaj oprosti …[/quote]
čudeži spadajo v verovanje … celo v samo eno vero ☺
druga podobno razširjena vera ima ženske zaprte iza 2m visokimi obzidji … indijci (hindu) kot podobno veika populacija ljudi, pa ženske, ki fukarijo izven “dovoljenega” pobija … it’s your call ☺
btw: samo pedri, kastriranci in neplodni tipi zaradi “nadaljevanja” imena “družine”, družbenega položaja, pozicije v družbi … dopustijo, da se njihova uradna “ženska” kur*ba

Morda pa se dobrim ljubimcem marsikaj oprosti …[/quote]
druga podobno razširjena vera ima ženske zaprte iza 2m visokimi obzidji … indijci (hindu) kot podobno veika populacija ljudi, pa ženske, ki fukarijo izven “dovoljenega” pobija … it’s your call ☺
btw: samo pedri, kastriranci in neplodni tipi zaradi “nadaljevanja” imena “družine”, družbenega položaja, pozicije v družbi … dopustijo, da se njihova uradna “ženska” kur*ba[/quote]

Nisi me dobro razumel… morda se tudi možu, ki je dober ljubimec, marsikaj oprosti … ali velja tvoja teza tudi v obratno smer?

btw: samo pedri, kastriranci in neplodni tipi zaradi “nadaljevanja” imena “družine”, družbenega položaja, pozicije v družbi … dopustijo, da se njihova uradna “ženska” kur*ba[/quote]

Nisi me dobro razumel… morda se tudi možu, ki je dober ljubimec, marsikaj oprosti … ali velja tvoja teza tudi v obratno smer?[/quote]
OK – tukaj se najdeva na istem imenovalcu 😀

mojo tezo o nasprotni smeri sem že partkrat izrazil na tem forumu: če je on nesposoben zagotoviti nadaljevanje imena / premoženja (ne nujno rodu) ima ženska “dolžnost”, da to implementira (brez javnega vedenja kako in s kom se je skur*bala ☺ )

To je prakticno le pri parih s specificnimi dohodki, kjer en/zena ne dela zaradi eksistencne potrebe po denarju, ampak iz drugih razlogov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close