Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Finance- informacije

Finance- informacije

Pozdravljeni,

Želela bi varčevati denar, vendar nimam dovolj informacij kako to izpeljati v prakso. Z partnerjem imava kredit za stanovanje in dojenčka, ker želiva otroku pomagati do samostojnosti bi želela varčevati že sedaj. Prav tako si želiva predčasno poplačati kredit. Finančne pismenosti v šoli nisva bila deležna niti doma, zato danes ne znava vlagati. Želiva si informacij kako priti do tega znanja, vendar je vse skupaj skoraj nemogoče. Prebrala sem vse knjige ane vezovišek, kjer večinoma izvemo kako voditi svoj račun in da je potrebno vlagati, ne pa kako se k temu “podstopiti”, sva se naročila na posvet v njihovo finančno hišo in smo imeli brezplačen posvet, kjer so nama predstavili tudi ponudbo in bi nama najprej izdelali finančni načrt za 600eur ( 3ure) nato šele pridemo do vlaganja, kjer naju ne bi naučili vlagati temveč bi to ubistvu uredili oni seveda za več kot 600eur in tako imajo vedno na voljo neke pakete, ki jih drago plačaš, znanja ti pa ubistvu ne dajo? imela sem sklenjeno življensko zavarovanje z varčevanjem in ugotovila, da ni primerno za naju saj se sklepajo pogodbe za 25 let v tem času do denarja ne moreš, obresti so slabe, ven dobiš skoraj manj kot si vplačal kljub temu da na začetku vsi obljubljano enormne količine denarja. Kupila sva nekaj zlata, nevem ali je bila to prava odločitev ali ne? Klicala sem v neko naložbeno podjetje, da si pridobim nekaj informacij in me presenetijo z odgovorom, da so najmanjši vložki v delnice 30.000 eur in da se samemu ne splača to urejati ker je veliko stroškov in pristojbin in odkupov…

Skratka kje bi bila lahko deležna informacij o vlaganju in naložbah?

kakšen je smisel sklenjenih varčevalnih pogodb pri zavarovalnicah če pa v vmesnem času do denarja ne prideš? kaj ni smisel vlaganja v naložbe, da denar vlagaš vsak mesec s tem seveda tudi varčuješ in na vsake toliko imaš izplačane dividente, ki naj bi jih naprej vložil. A hkrati če pride do zares ekstremnih primerov imaš vsak moment dostop do denarja?

Žal mi je, da nas v šoli matretirajo z vsemi mogočimi predmeti a tudi enega ni, ki bi nas učil nekaj tako zelo pomembnega, kot da si želijo da ostanemo nevedni. Vsekakor bi rada pridobila čimveč znanja, da ga lahko kasneje podelim tudi svojim potomcem.

V kolikor ima kdo kakšen nasvet ali relevantne informacije bom hvaležna.

Money is on the street. U only need to pick it up.

Zaenkrat se drzita zlata. Ce gledas…. Vse surovine so sle gor. Zlato in srebro-iste cene.

Vceraj sem gledal nekaj na tv… Inflacija v usa naj bi podivjala… Pravi ta da bodo morali zvisat obrestne mere…

5,2 odstotna je trenutno pri nas v Nemčiji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close