Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Finance

Finance

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7041, 21.08.2025 ob 11:40

Se sedaj popolnoma zavedam in vem, da sem kriva sama, ker sem nekako zaupala, da tudi on varčuje, pa očitno ne.

In kot ste zapisala, je verjetno bolj smiselno, da grem v nakup stanovanja, katerega lastnik bom jaz, pa vseeno bomo živeli skupaj, ker smo družina.

Samo zavedaj se, da tudi če kupiš stanovanje, v primeru da gresta narazen se bo delil. Ni avtomatsko tvoj. Tudi če si samo ti lastnica. Ker je kupljen v času trajanja izvenzakonske zveze. Polog, torej teh 70k bo šel na pol, ker se smatra da sta skupaj varčevala. Kredi bo šel na pol, ker se smatra da sta skupaj odplačevala. Osebno bi na tvojem mestu kupila stanovanje in ga pisala na otroka. Ker takšnemu človeku ne bi zaupala kaj bo naredil v primeru razhoda. Če že sedaj ne prispeva, še za preživnino bi mu verjetno starši dajali.

Mislim da je čas da se z njim po odraslo pogovoriš in postavita SKUPNE cilje in SKUPEN budget.

No no, najprej razčistimo, da nisi ti sama privarčevala ampak sta skupaj privarčevala. To je tudi njegov privarčevani znesek.

Ok, zdaj ko smo dojeli, da je to vajin skupni denar pa lahko komentiramo;)

V tuje stanovanje ne bi vlagala ničesar kar ne morem odnesti ven. Žal je tako, da vsi neki obljubljajo, a dokler nimaš napisano na papirju in overjeno kaj je tvoje, nimaš ničesar.

Tudi če ti zdaj kupiš stanovanje, je to stanovanje vajino – skupna lastnina, ker sta par.

Vse kar imaš kupljeno, privarčevano … v času zveze je vajino skupno. Ločeno je edino kar je dedovano in kar imata v predporočnem sporazumu dogovorjeno (če ga imata).

Torej: skupaj imata privarčevanih 70.000€. S tem začni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close