Filmi z neta s podnapisi
Ne, sanjaa, čisto nič!! Samo dve datoteki imaš namesto ene: prva je tvoj film
recimo
WrocheShvedeenye.avi
potem pa poiščeš še tekstovno datoteko. Te v slovenščini najdeš na straneh kot je recimo
Datoteko poženeš s svojim priljubljenim predvajalnikom, še bolje pa je, če se imenuje tako kot film – samo končnoca je druga, recimo
WrocheShvedeenye.sub
Tudi to ni težko ampak malce se bojim, da mediaplayer noče predvajat divixove podnapise.
Glej, takole predlagam: na tisti isti strani, kjer si snela podnapise poišči na desnem koncu ob strani malce nižje okence 10 naj povezav in “ujemi” BSplayer. S klikom na Download file now boš prišla na stran, kjer boš datoteko snela dol.
BS player je simpatikus zato, ker je enostaven in ne komplicira. Če imaš podnapise v isti mapi z istim imenom ti jih začne predvajati sam, sicer klikneš nekam nanj in iz menuja izbereš “Naloži podnapise” (load subtitles).
Sedaj samo upam da so prave hitrosti, sicer pa se še slišiva.
LP!!
Ah – še nekaj. stisnjeno mapo moraš seveda odzipati, to je odstisniti. Običajno je to samo dvoklik nanjo in potem izbereš kam naj se razširi. In res: datoteke ni kaj več kot 30 KB, saj gre za navadno tekst datoteko z nekaj sto vrsticami.
Takole gre tole
Najpre datoteko, ki je stisnjena razpakiraš v isto mapo kot imaš film. Če nima popolnoma enako ime kot film:se pravi film je abcd.avi,
potem morabiti podnapis abcd.sub,
ali abc.txt
odvisno s katerim programom gledaš film.Samo pod tem pogojem bo film imel avtomatsko podnapise. Nekateri predvajalniki predvajajo več tipov podnapisov in če ni ime enako ga mu pokažeš in ga predvaja.
Probi pa če ne bo šlo še enkrat napiš kaj ne dela.
lp
Wega, no zdaj sem odzipala podnapise, in jih spravila v isto mapo kjer imam tudi ta film. Gre za Dnevnik Brigite Jones. Imam pa media player in pa tudi bs player. Oboje imam v isti mapi, ampak ne vem kako naj oboje hkrati zaštartam. Ko izberem film in ga opženem z bs playerjem potem ne vem kako naj gor spravim še podnapise?
Sem šla pa tudi na spletno stran slodivx pa nisem našla podnapisov za popoldnoma sti prvi del naslova (ne glede na končnico), kot si mi predlagal Amilo.
Najprej od zadaj: ko downloadaš podnapis ni nujno, da je naslov popolnoma isti. Običajno ni, zato ga naknadno preimenuješ (razen končnice) saj veš: klikneš dz desno in izbereš rename – preimenuj.
Sedaj pa od začetka: z BSplayeryem štartaš film in ko se začne enostavno nekje klikneš na player z desno da se pokaže meni. Izbereš naloži podnapise in jih izbereš. To je potrebno takrat, kadar so podnapisi spravljeni drugje in/ali se imenujejo drugače kot film (hja; Vroce_svedinje.avi NI ISTO kot vroce-svedinje.sub, MORA biti Vroce_svedinje.sub (ali kakšna druga končnica razen zip seveda)
Forum je zaprt za komentiranje.