Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija film na dvd-ju brez zvoka

film na dvd-ju brez zvoka

Pozdravljeni!

Imam problem, ki ga sama ne znam rešit in upam, da mi boste lahko pomagali.

Iskalnik trenutno ne dela in zato ne morem pobrskati po bazi.

Imam sledeč problem:
sem si izposodila dvd film, da is ga ogledam na PCju. No in ugotovim, da mi PC ne predvaja zvoka (imam nemi film). Kako to rešiti?

Glede na to, da sem računalnik kupila pred pol leta imam zvočno in grafično kartico. Kar se tiče poslušanja CDjev in snemanja le teh, ni bilo problema.

Imam WIN XP PRO, DVD rom.

Ali za gledanje DVD rabim kak poseben program? Ker sedaj gledam preko WMP.

Za bolj natančne podatke bi pa morala pobrskati, ker ne vem, kaj vse imam na rač. Vem, da se na netu dobi en programček, ki ti rač preskenira in potem napiše kaj imaš gor. Pa ga ne najdem.

Upam, da mi bo kdo vedel svetovati

Lp, Petra

Imaš dva pogona CD in DVD?
Ker zvok je navadno speljan kar direktno iz pogona CD/DVD z enim kablom na zvočno in če maš dva pogona in en sam kabel, potem je mogoče vzrok tukaj. Se dobijo razdelilni kabli, ta nove plate pa majo tako in tako dva konektorja.
Kaj pa glasbeni CD-ji ti delajo v CD in v DVD pogonu? Mislim igrajo…
Če ne potem je najbrž to.
S Skeniranjem sistema ne bo šlo, ker s tem ne vidiš če so ti kabli povezani, bo treba kišto narazen pa z očkami pogledat.

LP

Hojla!

Imam samo en pogon, na katerem piše DVD rom in je v bistvu CD/DVD rom, če se kaj spoznam na to.

Kar se tiče glasbenih CDjev ni bilo nikol nobenega problema

Lp, Petra

Potem pa si odpri tiste nastavitve glasnosti (Volume control), pa preglej potenciometre, če je mogoče kak cd player na nuli ali pa celo izključen (kljukica).
Pa cd-je poslušaš na slušalke, ki jih vtakneš v CD/DVD pogon od spredaj ali na zvočnike?

Volume control je ves OK.

CDje poslušam preko zvočnikov.

In še to, ko si ogledujem kak mini filmček, ni nobenih problemov. Je zvok in slika OK.

Lp, Petra

Potem, pa ne bi vedel, kar tako na daljavo.

Mogoče maš kak čuden player za DVD-je.
Pa tisti film dela drugje z zvokom? Ali je kaka piratska kopija…

Lep pozdrav, Andrej

naštimi si PowerDVD pa bo delal

V VMP odkljukaj podporo za VSE vrste avdio datotek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close