Film Ljubimec Lady Chatterley
V nedeljo sem si v okviru Lifa ogledala film Ljubimec lady Chatterley.
Knjigo sem prebrala ene trikrat, gledala že nekaj tv-priredb in filmskih,
skratka, zame ena najlepših ljubezenskih zgodb v literaturi. Trajal pa je skoraj tri ure,malo me je motilo, da je bil film francoski oz. da igralci govorijo francosko, kar je nekoliko čudno, ko pa je v romanu večkrat poudarjena angl. tradicija …, navsezadnje že razredna pripadnost obeh junakov …
Ljubka trivija v povezavi z Ljubimcem Lady Chatterley: leta 1959 je literarno kritiko dela objavila tudi revija Field and Stream, visokonakladni ameriski magazin za lovce, ribiče, oskrbnike lovskih terenov in podobno usmerjen folk.
Takole se je nad knjigo zamislil vrli kritik:
“This pictorial account of the day-by-day life of an English gamekeeper is full of considerable interest to outdoor-minded readers, as it contains many passages on pheasant raising, the apprehending of poachers, ways to control vermin, and other chores and duties of the professional gamekeeper. Unfortunately, one is obliged to wade through many pages of extraneous material in order to discover and savour these sidelights on the management of a midland shooting estate, and in this reviewer’s opinion the book cannot take the place of J.R. Miller’s Practical Gamekeeping.”
lp, proxima