Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Film iz fotoaparata in ogled na računalniku (dvd)

Film iz fotoaparata in ogled na računalniku (dvd)

Jutro.

Imam fotoaperat Nikon coolpix 120. za vikend sem posnel nekaj filmčkov (ohcet), in prenesel na svoj računalnik. Zadeva naredi končnico .mov, sam doma to gledam v GOM Playerju.
No, te zadeve sem obljubil žlahtniku, ki se je poročil, pa sem filmčke zapekel na Neru. Kot video datoteke jih nisem mogel, ker ne najde pri “dodajanju” kot video datoteko, zato sem jih kot podatkovne datoteke.

Na drugem računalniku sem zadeve sicer lahko gledal, če sem inštaliral dodatno GOM Player, vendar je zadevo predvajalo “odsekano”, ni bilo ravno tekoče, ne glas, ne slika

Na DVD playerju filmov nisem mogel gledati.

Zanima me, v kateri format bi moral pretvoriti in posneti na DVD, da bi bile zadeve gledljive na DVD predvajalniku in tudi normalno na drugih računalnikih.

tole je iz opisa fotoaparata:
zapis slik JPEG
video zapis HD 720p: 1280 x 720 (30 posnetkov na sekundo), iFrame 540: 960 × 540 (30 posnetkov na sekundo), VGA: 640 x 480 (30 posnetkov na sekundo)
format posnetka HD 720p

hvala in LP

Datoteke mov najbolje predvaja Quick Time Player – na računalniku seveda. S tem zatikanja skorajda ne bi smelo biti, razen če je mlinček star in ne zmore tekoče predvajati hd posnetka. Včasih je lahko razlog za zatikanje tudi v dvd enoti, ki že slabo bere zgoščenke.

Mislim, da bi s Cyberlinkovim programom za montažo filmov še najlaže uvozil mov datoteke, jih malo uredil in zmontiral (prehodi, dodaš lahko tudi kakšno glasbo ali fotke… stvar zasnove in tvoje ustvarjalnosti pač. Na koncu zmontirani film lahko mimogrede zapišeš še v različne formate, npr. DVD, avi ali kar boš pač želel.

Kako priti do tega programa, ti pa tukaj ne bom razlagal. Še boš že znašel…

glede na moje izkušnje…. z any video converter potem skonvertiraš v video malenkost slabše kvalitete, in ne bo več cukalo. problem je procesorska moč na drugem računalniku.

Ja, sem si našel Powerdirector 8.0 (trial), pa bomo poskusili kaj narediti. Eno urco je trajalo, da smo pogruntali funkcije in sistem dela, no tudi izdelava filma in zapeka na DVD vzame (kar) dosti časa. Ampak prototipni izdelek je bil lično in zadovoljivo narejen. In dela tudi, hehe..
Danes poskušamo dalje.

Ima kdo kakšno finto, kako narediti recimo prehode – iz enega kadra oz. kraja snemanja na drugega ? Da ni recimo čisto odsekano narejeno ??

Pa še če je kakšen namig za delo, bom seveda hvaležen.

Lp

V windowsih imaš Movie maker, za osnovno izdelavo bi moralo biti v redu.

Miško v Powerdirectorju najdeš veliko različnih prehodov. Želenega samo z miško potegneš na stik med dvema deloma filma. Programi za montažo filmov so si podobni, ko obvladaš enega se lahko lotiš drugega, odvisno od potreb in zahtevnosti montaž. Pinnacle je naprimer tudi preveden v slovenščino. Kar malo pobrskaj po menijih, saj bo šlo. Montaža dejansko zahteva kar precej časa. Je pa potem užitek ob gledanju toliko večji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close