Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Filipinka bi rada službo v Sloveniji

Filipinka bi rada službo v Sloveniji

Ena moja dopisovalka, po rodu iz Filipinov, trenutno je zaposlena v Bahrainu (mala državica na Arabskem polotoku, oziroma otoček) se zanima da bi prišla v Slovenijo in si tukaj našla službo. V Bahrainu dela dve službi (ena je v pisarni in druga kot čistilka) opravljen ima tečaj za medicinsko sestro ali strežnico,…pravi da bi v Sloveniji delala karkoli (v pisarni, čistilka, kot medicinska sestra,….) in jo sedaj zanima kakšne papirje potrebuje, delovno dovoljenje,….? V Slovenijo lahko pride z turistično vizo, potem pa ne ve kako naprej, na koga se naj obrne, ali je možno pridobiti delovno vizo oziroma karkoli pač potrebuje da bi tukaj ostala in se zaposlila. A mogoče kdo kaj ve, kako te stvari potekajo?

Ce je lepa jo jaz peljem pred oltar.

hm, ni ravno rosno mlada, mislim da jih ima malo čez 40, tako da po mojem ni to kar ti iščeš. Sicer pa a ni tako da “najprej štalca pol pa kravca”? Ona trenutno bolj išče “štalco” se meni zdi.

samo lepa mora bit

Ne vem, a majo na Filipinih oz. Bahrainu plakate “Slovenija Indija Koromandija”? Zakaj vsi rinejo v Slovenijo?

Saj ne rinejo vsi. Na Hrvaškem jih je že 140.000 (med njimi tudi Indijci, Nepalci,….)  je bila zadnjič oddaja na HRT 1,….ampak tam mislim da lahko delajo samo pol leta v turizmu, imajo neka posebna dovoljenja,.nekateri ostanejo, drugi se vrnejo,….ta dopisovalka se pač zanima za Slovenijo (ker sem jaz iz Slovenije in misli da ji lahko kako pomagam), drugače ji je verjetno vseeno za Slovenijo, lahko bi se zanimala tudi za Avstrijo, Nemčijo,…pač nekje začnejo, potem pa gredo mogoče kam drugam, prosto po Šengnu,…čeprav ne vem kako je s papirji in to, verjetno ko nekje podpišeš si pač potem tam, za njih je pa   vseeno boljše kot na Filipinih oziroma ta je trenutno v Bahrainu, ampak ni zadovoljna, baje da se tam zdaj full kriza pozna in so manjše plače itd,…

Odgovor na objavo uporabnika
Lolll, 24.10.2024 ob 17:32

Ne vem, a majo na Filipinih oz. Bahrainu plakate “Slovenija Indija Koromandija”? Zakaj vsi rinejo v Slovenijo?

Imaš tudi na Hrvaškem Filipince in Filipinke. Delajo. Za razliko od slovenskih levičarjev, ki so na proračunu in cele dneve pišejo antijanša in proputin komentarje.

Prvi pogoj je znanje slovenskega jezika – za čistilko je najbrž dovolj osnovni tečaj, za med. sestro pa več.

Tujci – kvalifikacije iz tujine

Če že rabimo tuje delavce, moramo povabiti čim več Filipincev. Ker oni so vsaj katoličani.

Tujci nižajo plače Slovencem, ne mi s tem da ni delavcev, naj zvišajo plače do dostojne višine, pa jih bo dovolj. Tiste v pisarnah pa na minimalac.

Kje pa je sedaj ta filipinka.?Hvala in lep pozdrav.

Keyboard2849, 24.10.2024 ob 17:23

hm, ni ravno rosno mlada, mislim da jih ima malo čez 40, tako da po mojem ni to kar ti iščeš. Sicer pa a ni tako da “najprej štalca pol pa kravca”? Ona trenutno bolj išče “štalco” se meni zdi.

Filipinke, enako kot Tajke, skrivajo 10 do 15 let… Mimogrede.

Keyboard2849, 24.10.2024 ob 17:48

Saj ne rinejo vsi. Na Hrvaškem jih je že 140.000 (med njimi tudi Indijci, Nepalci,….)  je bila zadnjič oddaja na HRT 1,….ampak tam mislim da lahko delajo samo pol leta v turizmu, imajo neka posebna dovoljenja,.nekateri ostanejo, drugi se vrnejo,….ta dopisovalka se pač zanima za Slovenijo (ker sem jaz iz Slovenije in misli da ji lahko kako pomagam), drugače ji je verjetno vseeno za Slovenijo, lahko bi se zanimala tudi za Avstrijo, Nemčijo,…pač nekje začnejo, potem pa gredo mogoče kam drugam, prosto po Šengnu,…čeprav ne vem kako je s papirji in to, verjetno ko nekje podpišeš si pač potem tam, za njih je pa   vseeno boljše kot na Filipinih oziroma ta je trenutno v Bahrainu, ampak ni zadovoljna, baje da se tam zdaj full kriza pozna in so manjše plače itd,…

Na Hrvaskem delajo v turizmu kot sobarice, osebje v kuhinji, tudi v strezbi in podobna nizja dela, na recepciji in v pisarni jih se nisem videla.

Sem se pogovarjala z eno, dela preko agencije, prej je bila v arabskem svetu sobarica v hotelu, zdaj na Hrvaskem in je veliko bolj zadovoljna, se hotel je odprt celo leto in so jo obdrzali.

Vidis pa po hrvaskih soping centrih in zdravstvenih ustanovah precej teh miniaturnih zensk, ki cistijo.

Sorrento, 25.10.2024 ob 12:08

Če že rabimo tuje delavce, moramo povabiti čim več Filipincev. Ker oni so vsaj katoličani.

Točno. Ali pa budiste.

Budist te zlepa ne bo zaštihal, musliman pa…

Hrvati imajo, tako njihovi mediji, sedaj okoli 150.000 zaposlenih Nepalcev, ter okoli 40.000 Filipicev. Ter zelo malo migrantov. Skoraj nič…

Poglej kakšen DSO ali kjer potrebujejo streznice…medicinska sestra ne more biti. Prijaviš jo na razgovor, če jo vzamejo, ji potem oni rihtajo delovno dovoljenje.

Ne more priti z turistično vizo (če ji jo sploh odobrijo) in potem to v delovno vizo spremenit. Kar seveda ve, ker tudi tam kjer je sedaj ni šlo tako. Prvo rabi službo, ki ji bo sponzor za vizo.

Spoštovana, naj se obrne na me, iščemo tako osebo. curic.zeljko@yahoo.com

Hvala

Dr. Željko Ćurić

V zdravstvu v Sloveniji prej dobijo službo homoseksualci,filipinci z joški,mavrični,..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close