Najdi forum

Filipini

Živjo,

januarja nameravam za en mesec “obiskati” Filipine, vsem, ki mi lahko posredujete kej lastnih izkušenj bi bil zelo hvaležen.

lp

Oj jaz sem bila že kar nekaj let nazaj in vem da če bi šla še enkrat, bi šla zih na Palawan. Sam takrat žal ni blo časa, pa še z malarijo so ful strašil (drugje je sploh ni blo). Sicer pa ne vem kaj imaš v planu – manjše otočke pa kako potapljanje ali hribe (ki so na severu) oz. kaj bolj turističnega kot je npr. Boracay? Malce več povej za kolk časa greš pa kj bi rad vidu

LP

Ojla,
najprej hvala za kakrsne koli info. Nameravam it za en mesec in sicer jan. oz. februarja.
Planiram:
Drugi dan po prihodu iti proti severu točnega cilja še nimam (hribovske vasice cca 1teden)
Po prvem tednu si nameravam južno od Manile ogledati kak vulkan in Chocolate hills, nato z barko na Palawan (cca 2dni) kjer bom ostal 10 dni (cca), nato Boracay in let v Manilo, kjer bom zadnja dva dni shopping…
Zanima me kakšne so cene prevoza in spanja, pa še kakšen nasvet glede hrane, nakupov, kaj se splača videt…

hvala

ojla,

jaz sem bil lansko leto na Filipinih, od tega 14 dni na Boracayu, ki je prav idiličen otoček.
Za spanje smo plačali okoli 10 evrov mislim na noč za dve osebi, hrana in pijača poceni, tko , da sploh ni blema. Leteli smo z Air France iz Ljubljane preko Pariza in Bangkoka do Manile in potem naprej za Kalibo, od tam smo imeli prevoz z kombijem, mislim, da je stal ene 2 ali 3 evre do pristanišča in potem z ladjico do Boracaya. Na otoku je ful izbire za spanje in mislim, da ne bo problem glede tega, ta čas je tudi visoka sezona , pa zelo vroče. renatli smo tudi kolesa in malo prekolesarili otok, mislim, da smo plačali za en dan rent-a-bike okoli 4 evre.
V Manili smo bili samo dva dni in to samo za shoping, ker je zelo poceni, saj dobiš vse znamke po zelo smešnih cenah, pa kvaliteta je kolikor toliko uredu.
S kom pa letiš, tudi jaz nekaj planiram, da bi šel še enkrat na Filipine za cel mesec, ampak, se še odločam zaenkrat.
Toliko o tem, če te še kaj zanima se pa javi!

Mark

Zivjo!

Tudi jaz sem planirala oditi na Filipine samo se mi zdi letalska karta ful draga. Kjerkoli sem spraševala je bila s taksami vred okrog 190.000 sit. Poznaš kakšno bolj ugodno varianto? Za koliko si ti dobil karto?

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close